Roosters jyräsi väsyneen Royalsin

Helsinki Roosters dominoi kotipeliään Wasa Royalsia vastaan torstaina Käpylän Velodromilla. Neljännen liigapelinsä 13 päivän sisällä pelanneet vaasalaiset taipuivat silmin nähden uupuneina suurin lukemin 55–27 (28-14).

Roostersin ja Royalsin kauden toinen kohtaaminen käynnistyi samoissa merkeissä, kuin viikko taaksepäin keskiviikkona. Roosters räpelsi pallon kanssa heti ottelun alussa ja vaasalaiset siirtyivät ensimmäisellä draivillaan 7–0 johtoon.  Vaikeista lähtöasemistaan huolimatta vaasalaiset onnistuivat pitämään pelin alkuvaiheen tasaisena. Sitten polttoaine loppui. Lopun alkua oli Roostersin tasoittavat draivi, jossa pelinrakentaja Dimitrios Sinodinos kuljetti pallon maaliin kolmella pelillä. Willem Kajander tasoitti pelin ensimmäisellä kolmesta touchdownistaan.

Vaasalaisten tilannetta ei helpottanut joukkueen yhdysvaltalaisen linjapuolustaja DeMarco Artisin ulosajo ensimmäisellä puoliskolla. Yhdysvaltalainen otti kaksi henkilökohtaista rangaistusta ja päätuomari Marko Immosen peukalo osoitti miehelle suuntaa pukuhuoneen puolelle. Artisin poistuminen puolustuksesta avasi vastustajalle tilaa juoksupeleille, ja ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Roosters-keskushyökkääjät pääsivät mässäilemään maaleilla ja jaardeilla.

Uupuneen Royalsin taistelun ruumiillistumina torstaina olivat mm. hyökkäystä johtanut pelinrakentaja Timothy Morovick kolmella juoksu-TD:llään sekä kahteen suuntaa läpi ottelun urakoinut Alpha Jalloh, joka onnistui hyvin Rostersin tähtilaituri Daniel Kittnerin varjostamisessa. Taklauksia Jalloh keräsi joukkueestaan eniten (7 kpl).

Useampi vaasalaispelaaja keskeytti torstaina pelinsä joko kolhujen tai kramppien takia. Toivottavasti mahdollisimman moni heistä elpyy joukkueen seuraavaan peliin. Toivotaan myös, että tulevilla kausilla yhdenkään joukkueen ei tarvitse käydä läpi vastaavaa otteluruuhkaa.

Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa Royals-puolustuksen Axel Arvila kommentoi peliä ja joukkueen kahden viikon urakointia:

Jerry Silomaa heitti touchdownin

Ottelun alussa haparoinut Roosters toipui nopeasti vastustajan shokkihoidosta ja otti pelin vakuuttavasti haltuunsa.  Pelinrakentaja Dimitrios Sinodinos on kuin uudesti saatuaan laituriarsenaaliinsa Danny Kittnerin kaltaisen taiturin. Kittner oli torstaina kuitenkin sivuosassa loukkaantunutta Johannes Jauhiaista tuuranneen Willem Kajanderin ottaessa uutta roolia laiturin paikalla. Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Kajander juoksi pelissä itselleen epätyypillisiä kuvioita ja tuloksena kolme komeaa touchdownia.

Laitureista myös Santtu Vehkomäki venyi komeisiin koppeihin ja avitti yli sadan jaardin kiinniotoillaan Sinodinosin heittojaardien lukemaksi komeat 241.  Tosin Vehkomäen  TD syntyi toisen miehen heittämänä. Nuori Jerry Silomaa sai johtaa joukkueensa viimeistä hyökkäysvuoroa ja päätti sen komeasti uransa ensimmäiseen heitettyyn touchdowniin Vaahteraliigassa.

Roostersin pelin terävöityminen ei ole ainoastaan yhden yhdysvaltalaispelaajan tulosta. Merkittävässä roolissa on ollut linjapelaamisen parantuminen. Hyökkäyksen linjamiehistö on löytänyt yhteisen rytmin keskushyökkääjien kanssa ja Ville Hämäläinen ja Yusufa Lehtinen ovat kiittäneet aukoistaan komeilla jaardeilla ja touchdowneilla. Torstaina Hämäläinen kirjasi nimiinsä kaksi touchdownia ja Lehtinen yhden. Myös pelinrakentaja Sinodinos kirmasi kertaalleen vastustajan maalialueelle.

Joukkueen tuore puolustuksen vahvistus, ruotsalainen Waraphon Prasopsin sai tuntumaa Velodromin betoniin lähinnä potkujoukkueissa. Samalla pelipaikalla pelannut Oskari Toijala onnistui hyvin suorituksissaan, eikä puolustuksen koordinaattori Kalle Karppisella ollut tarvetta laittaa Ruotsin maajoukkuemiestä kehiin enempää.

Ottelun jälkeen kolmen touchdownin Kajander pursui itseluottamusta joukkueensa mahdollisuuksista nousta playoff-peleihin ja vähän pitemmällekin:

 

Roosters nousi voittonsa ansioista tasapisteisiin Royalsin kanssa. Helsinkiläiset ovat nyt voittaneet joukkueiden molemmat kohtaamiset ja on etulyöntiasemassa tiukaksi osoittautuvan playoff-taistelun ratkaisujen lähestyessä.

Ottelun data ja statistiikka: 13.7.2023 18:30 Roosters – Royals, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Kuva: Jarmo Vehkomäki