Roosters ja Wasa Royals avaavat vaahteraliigakauden torstaina

Vaahteraliigan järjestyksessään 45. kausi potkaistaan vauhtiin torstaina Helsingin Velodromilla. Helsinki Roosters isännöi avauspeliä, jossa vastaan asettuu Wasa Royals. Kumpikin joukkue lähtee taisteluun varsin nuorin kokoonpanoin.

Sarjakauden alku on aina täynnä odotusta ja yllätyksiä. Toistaiseksi joukkueita on päästy tarkastelemaan ainoastaan rosteri-excelien perusteella, mutta torstaina tilastot ja tarinat muuttuvat todellisuudeksi.  Menestys ja epäonnistuminen avauspelissä asettaa sävyn koko kaudelle ja voi vaikuttaa joukkueen itseluottamukseen ja henkiseen tilaan.

Kotijoukkue Roosters lähtee avaukseensa jälleen kerran monella tavalla uudistuneena. Iso muutos on seuran oman kasvatin, Ambro Urjanssonin paluu kotiin punapaitaisiin. Kotimaisen pelinrakentajan peluuttaminen antaa päävalmentaja Juha Hakalalle mahdollisuuden peluuttaa jenkki-importtejaan muilla pallollisilla paikoilla keskushyökkääjänä sekä laiturina.  Näihin positioihin on värvätty yhdysvaltalaiset Ethan Greenfield (RB) sekä Bruce Nunelly (WR).

Isoa päänsärkyä Roosters-valmennukselle ovat kuitenkin tuottaneet harjoittelukauden loukkaantumiset. Näin seura listaa toukokuun tilannetta tiedotteessaan:

-Joukkueemme koki ennennäkemättömän määrän loukkaantumisia harjoituskauden aikana. Hyökkäyksessä yksinään meiltä puuttuu pelaajia kuten Asklöf, Jauhiainen, Wahlstein, Närhi ja Vehkomäki. Se on pakottanut meidät olemaan luovia, ja monilla pelaajilla, kuten Tervanen, Tohmo tai Rautiainen, on edessään vaahteraliigadebyyttinsä tulevalla peliviikolla.

Säkkikuningas Artis kohtaa Roostersin teinitähdet

Keväällä pelattavaa U20 sarjaa dominoinut Wasa Royals marssittaa torstaina nuoren joukkueensa haastajan asemassa Velodromille. Viime kaudella vaasalaisten resepti, jossa nuorien pelaajien rinnalla peluutetaan kovatasoisia vahvistuksia, osoittautui toimivaksi. Royals sujahti 2023 sarjanousijana hyvillä otteillaan playoff-peleihin, mutta mitalisija antoi vielä odottaa itseään.

Torstaina Velodromilla Royalsin kruunukypärissä esiintyvät nuorten Raul Khalifan kaltaisten taiturien lisäksi kivenkovat jenkkivahvistukset. Liigan vaarallisimmaksi pelaajalksi tituleerattu Alpha Jalloh on ottanut vauhtia kauteen Espanjan sarjassa kuten myös Royalsin tuore pelinrakentaja Theo Landers, joka pääsi jo nostamaan mestaruuspyttyä toukokuun alussa Las Rochas Black Demonsin pelinrakentajana.

Yksi illan mielenkiintoisista match-upeista tulee varmasti olemaan Roostersin nuorten OL-pelaajien ja viime kesänä liigan säkkiennätyksen tehneen DeMarco Artisin kaksintaistelu. Onnistavatko Roostersin teinitähdet torjumaan väkivahvan taklauskoneen vyörytykset.

Royals lähtee kauden avauspeliin vahvalla rosterilla, mutta pientä varjoa joukkueen päälle on heittänyt norovirus, joka on tehnyt kiusaa Vaasan alueella. Torstai näyttää, vaikuttaako asia Royalsin pelaavaan kokoonpanoon

Vaahteraliigan avausottelu Helsinki Roosters – Wasa Royals pelataan torstaina 16.5. Helsingin Velodromilla. Ottelu potkaistaan vauhtiin klo 18:30. Ostathan lippusi ennakkoon Lippu.fi-palvelusta. Portilla ei ole lipunmyyntiä.

 

Näillä pääset tunnelmaan