Roosters dominoi Helsinkiä

Helsingin paremmuus meni tänään selvin numeroin Roostersille lukemin 13-42 (0-42). Roosters onnistui erityisesti ensimmäisellä puoliajalla lähes kaikessa mitä se teki ja kasvatti piste-eron sellaiseksi, ettei toiselle puoliajalle jäänyt juuri pelattavaa voitosta. Wolverines piti miehekkäästi päänsä pelissä ja teki toisella puoliajalla kaksi maalia. Näiden onnistumisten myötä seuraavaan otteluun on taas helpompi lähteä. Roosters eteni ottelussa 595 jaardia Wolverinesin päästessä 346 jaardiin. Jaardeista Roosters otti ensimmäisellä puoliajalla 447 ja Wolverines 107.

Roosters pelinrakentaja Miro Kadmiry johti peliä jälleen mallikkaasti heittämällä kuusi maalia ja 367 jaardia. Kiinniottajista Nnamdi Agude liimasi heittoja käsiinsä kahdeksan (2 TD) ja Adam Connette seitsemän (3TD). Keskushyökkääjä Karri Pajarinen urakoi 35 kannon edestä, jolla ohitti Roostersin ennätystaulukon kärkisijalta Eero Heinosen ja Tom Tuckerin (31 kantoa). Matkaa taittui näillä 222 jaardia. Pajarinen ylitti 200 jaardin rajapyykin nyt toisessa ottelussa peräkkäin ja on nyt Jaycen Spearsin ja Marko Vartiaisen kanssa ainoita, jotka ovat kaksi kertaa kaudessa juosseet 200 jaardia ottelussa. Vartiaisen ennätys kaudelta 2003 on kolme yli 200 jaardin peliä. Wolverines hyökkäykselle ilta oli vaikea. Pelinrakentaja Robert Johnson onnistui vain 11 heitosta 35 yrityksellä. Etenemistä näillä kertyi 168 jaardia. RJ Long ja Cedric Johnson ottivat molemmat kolme kiinniottoja ja Long teki joukkueen ainoan heittomaalin. Keskushyökkääjä William Young puristi loppua kohden tilastonsa kuntoon etenemällä 172 jaardia ja yhden maalin 17 kannollaan. Näistä 128 jaardia ja maali syntyi neljällä kolmannen neljänneksen kannolla, mitä lukuunottamatta Young ei juuri päässyt esittelemään avoimen kentän taitojaan.

Puolustusten puolella Roosters puolustus onnistui erinomaisesti laajalla rintamalla etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Puolustettuja heittoja (puolustaja estää kiinnioton) kertyi peräti 11 kappaletta. Näistä kulmapuolustaja Viljo Lempinen kirjautti nimiinsä neljä ja Akseli Olin kaksi. Ahkerin taklaaja Lempisen lisäksi oli tukimies Santtu Äyräväinen (5.0), joka kirjautti nimiinsä myös yhden säkityksen ja aiheutetun rähmäyksen. Wolverines puolustukselle ottelussa kuvaavaa oli kulmapuolustaja Eric Irvinin 10,0 taklausta, joista monet syntyivät nimenomaan Roosters pelaajan kiinnioton jälkeen. Charles Wort näytti nopeuttaan säkittämällä Kadmiryn kertaalleen neljännellä yrityksellä ja Terrell Jackson sekä Arttu Ketonen nappasivat syötönkatkon mieheen.

Roosters (4-1) siirtyi voiton myötä sarjakärkeen Wolverinesin (4-1) ohitse. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Vaahteraliigassa nyt 24. kertaa ja Roosters johtaa ottelusarjaa voitoin 18-5. Seuraavalla kierroksella Wolverines matkaa sarjakolmosen Kuopio Steelersin (3-2) vieraaksi ja Roosters vierailee Porvoossa.

Vaahteraliiga jatkuu huomenna perjantaina Pohjanmaalla Vaasassa Botnia Bowlissa Vaasa Royalsin (2-3) ja Seinäjoki Crocodilesin (2-2) välien selvittelyllä ja kierros päättyy lauantaina Tampereella Saintsin (0-4) kohdatessa Porvoo Butchersin (1-3). Parhaiten otteluista nauttii paikanpäällä, mutta jos et pääse otteluun näet ottelut suorana lähetyksenä Ruudusta.

Ottelun jälkeen haastattelussa Roosters Karri Pajarinen ja Wolverines William Young