Ratkeaako runkosarjan voitto perjantaina? Roosters ja Crocodiles kohtaavat TV-ottelussa.

RoostersCrocodilesTwitter

Vaahteraliigan toiseksi viimeinen ottelukierros alkaa todellisella huippuottelulla, kun sarjan kärkijoukkueet iskevät yhteen Velodromilla Helsingissä. Kotijoukkue Helsinki Roosters (10–0) johtaa sarjaa puhtaalla pelillä, mutta vierasjoukkue Seinäjoki Crocodiles (9-1) on vain kahden pisteen päässä. Edellinen kohtaaminen päättyi Roostersin voittoon kahden pisteen erolla. Mikäli Crocodiles nyt siis voittaa vähintään kahdella pisteellä, siirtyvät Krokotiilit sarjakärkeen. Roosters puolestaan varmistaa voitolla runkosarjan voiton.

Kummallakin joukkueella on tilastojen valossa selkeät vahvuutensa. Roosters on tilastojen mukaan liigan vahvin juoksujoukkue. Crocodiles on liigan vahvin heittojoukkue. Roostersin hyökkäys on edennyt eniten jaardeja, Crocodiles on päästänyt vähiten jaardeja ja pisteitä.

Perjantain ottelun seuratuin pelaaja lienee Crocodilesin tuore USA-hankinta, keskushyökkääjä Stevie Strother, joka korvaa Kevin Marshallin kokoonpanossa.

– Hyvin liikkuva, fiksu pelaaja, kuvailee Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen Strotheria harjoitusten perusteella.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala paljastaa, että myös Roosters on muutamia vuosia sitten ollut yhteydessä Strotherin kanssa. Tuolloin keskushyökkääjä kuitenkin lopulta päätyi GFL-joukkue Cologne Falconsiin.

– Korvaa pätevästi Marshallin Crocodilesin keskushyökkääjänä, Hakala kertoo. – Hän on sähäkkä juoksija, joka tuo melkoisen pelotteen myös erikoispeleihin yhdessä (Niko) Lesterin kanssa. Tällä viikolla tätä asiaa varten on harjoiteltu.

DSC06330
Ehtiikö Roostersin Aleksi Aitala (vas.) säkittämään Crocodilesin Justin Sottilaren? Vai ehtiikö Sottilare heittämään pallon nopeammin? Kuva: Sami Ranta

Heittopelin tilastoissa Crocodilesin Justin Sottilare on omilla lukemillaan, vaikka edellisessä ottelussa Vantaan TAFT:ia vastaan vajaat kolme neljännestä ei ollutkaan pelinrakentajan kauden tehokkain jakso. Sottilare on heittänyt kauden aikana 37 touchdownia ja ainoastaan viisi syötönkatkoa. Toisin sanoen jokaista syötönkatkoa kohden yhdysvaltalainen on heittänyt yli seitsemän touchdownia. Laitahyökkääjistön laajuudesta kertoo puolestaan se, että saksalaishyökkääjä Andre Feuerherdt aloittaa Roosters-ottelun vaihtopenkillä. Crocodilesilla on mahdollisuus käyttää hyökkäyksen takakentällä yhdysvaltalais-saksalais-walesilais -yhdistelmää, jossa Sottilaren, Strotherin ja Feuerherdtin lisäksi esiintyvät kiinniottotilaston kärkimies Timothy Thomas, pistetilaston johtaja Spencer Cutlan sekä liigan potkunpalauttajien kokonaistilastoja johtava Niko Lester.

– Edellisessä kohtaamisessa vähän aliarvioimme Lesterin kyvyt, Hakala sanoaa. – Nyt hän tulee saamaan vähän erilaista kohtelua. Vastaparien kannalta tästä taistelusta tulee mielenkiintoinen, sillä toki Crocodilesilla on Lesterin lisäksi myös monta muuta loistavaa kiinniottajaa.

 

Jabari Harris ei pelaa, Jaycen Spears pelaa

Neljän jenkkipelaajan rotaatiota kierrättävä Roosters lähtee kärkikamppailuun kolmikolla Micah Brown (QB), Jaycen Spears (RB) ja Curtis Slater (SS). Toisin sanoen laitahyökkääjä-pelinrakentaja Jabari Harris ei kokoonpanossa ole, ja vastaavasti edellisessä ottelussa sivussa ollut Spears palaa nyt levänneenä peliin. Edellisen kerran Spears on kantanut ottelussa palloa kolme viikkoa sitten.

Kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat, oli yksi ottelun ratkaisuista juoksupeli. Roosters juoksi peräti 42 kertaa ja eteni niillä Spearsin johdolla 232 jaardia. Crocodiles juoksi 10 kertaa, joilla jaardeja kokoontui 17. Nyt Strother tuo oman lisänsä seinäjokisten juoksuhyökkäykseen, mutta vastaavasti Roostersin puolustus on vahvistunut maajoukkuetukimies Roni Salosella. Eniten muutoksia on kuitenkin kokenut Crocodilesin juoksupuolustus. Robin Mouton (FRA) ja Thomas Malagodi (UK) ovat tulleet vahvistamaan linjaa ja Matthieu Fayard (FRA) keskimmäiseksi tukimieheksi.

– Meillä on nyt juoksupuolustuksessa ne palaset, jotka siihen tarvitaan, Kotanen toteaa tyytyväisenä. – Linja on iskussa, linebackerit on iskussa, joten koko boksi on sellaisessa loistossa kuin sen haluammekin nähdä.

– Crocodilesin juoksupuolustus on parantunut, Hakala kertoo. – Malagodi on iso jässikkä keskellä, mutta (Robin) Mouton on mielestäni enemmän pass rush -veitikka, jonka pelaamista juoksua vastaan ei ole vielä kunnolla testattu.

Heittoteholuvussa toisena – Sottilaren jälkeen – oleva Roosters-pelinrakentaja Micah Brown heitti kauden komeimman jaardimääränsä edellisessä Crocodiles-ottelussa. Tuolloin 174 jaardin edestä kiinniottoja kerännyt Bernard Luster pelasi myös kauden näkyvimmän ottelunsa.

DSC03690
Jaycen Spears on Vaahteraliigan juoksutilastossa toisena, vaikka ei ole kantanut palloa ottelussa kolmeen viikkoon. Spearsin keskiarvo yritystä kohden lähes yhdeksän jaardia. Kuva: Sami Ranta

Molemmilla joukkueilla on varma kotietu välierään. Mitä merkityksiä runkosarjan voitolla on?

– Me haluamme voittaa ja kontrolloida päivän, jolloin pelaamme oman välierämme, Hakala sanoo.

– Runkosarjan voitto on meriitti, Kotanen miettii. – Kotietu on ollut meille se tärkeämpi tavoite, mutta kyllä me tämän meriitin haluamme lunastaa. Lähdemme voittamaan runkosarjaa.

Aloituskokoonpanot:

Roosters:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 3 Micah Brown DE 50 Ilari Nikku
RB 11 Jaycen Spears DT 77 Heikki Lesonen
RB 37 Esa Vanhoja DT 74 Aaro Eliasson
WR 2 Bernard Luster DE 70 Aleksi Aitala
WR 32 Kimi Linnainmaa LB 43 Santtu Äyräväinen
WR 7 Antti Miettinen LB 68 Sebastian Karbin
LT 66 Iiro Luoto LB 49 Roni Salonen
LG 76 Richard Laine CB 5 Akseli Olin
C 59 Benjamin Watkins SS 22 Curtis Slater
RG 65 Jere Lahti FS 19 Tuukka Hämäläinen
RT 53 Samuli Vehkomäki CB 4 Pekka Rantala

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 17 Justin Sottilare DE 99 Filip Zacok
RB 4 Jie Li DT 91 Aatu Suhonen
RB 25 Steven Strother DT 77 Thomas Malagodi
WR 88 Spencer Cutlan DE 61 Robin Mouton
WR 5 Timothy Thomas LB 38 Joonas Raatikainen
WR 23 Niko Lester LB 40 Matthieu Fayard
LT 75 Matthias Stockamp LB 34 Jaska Värinen
LG 74 Antti Ojala CB 26 Tuomas Leinonen
C 66 Mikael Paloniemi SS 43 Juhani Koivumäki
RG 72 Jari Ylimäki FS 2 Pierre Couraqeux
RT 79 Riku Alakoskela CB 24 Toni Haukkamaa

 

Vaahteraliiga, 11. peliviikko:

PE 12.08.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki:

Helsinki Roosters – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro -kanavalla sekä Ruutu+ -palvelussa ennakkotunnelmineen kello 18.00 alkaen.

Katso myös:

Roosters-ennakko

Crocodiles-ennakko

Crocodilesin viikkomakasiini GreenZone käsittelee myös perjantain ottelua:

Kierroksen muut ottelut:

LA 13.08.2016 | 15:00 | Keskuskenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Anders Trojans Turku

Live-tilastot

SU 14.08.2016 | 16:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Tampere Saints

Live-tilastot

TI 16.08.2016 | 17:30 | Velodromi, Helsinki:

Helsinki Roosters – Wasa Wa1ld Royals

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 10 10 0 350 138 212 20
Crocodiles 10 9 1 367 130 237 18
Trojans 10 6 4 334 222 112 12
Royals 10 5 5 239 184 55 10
Saints 10 3 7 210 423 -213 6
Butchers 10 2 8 177 360 -183 4
TAFT 10 0 10 124 344 -220 0

Otsikkokuva:

Sami Ranta

Kuvat:

Sami Ranta