Porvoon Butchers kahmi lisää pelaajasopimuksia, Micky Kyei jatkaa joukkueessa.

Mestarijoukkue Porvoon Butchers on ahkeroinut pelaajasopimusten parissa menneen viikon aikana. Seura julkaisi useammankin täydennyksen liigajoukkueensa kokoonpanoon.

Viikon suurin uutinen Porvoon suunnalta oli ehdottomasti kokeneen Micky Kyein jatko joukkueen hyökkäyksessä. Kaudella 2023 peräti neljä mitalia palkintokaappiinsa kahminut Kyei täydentää Butchersin nuorta keskushyökkääjäkalustoa ja avaa samalla joukkueen valmennukselle vaihtoehtoja avoimena olevien jenkkipaikkojen täyttämiseen.

Kaksi Suomen mestaruutta (Vaahteraliiga + lippupallo) kaudella 2023 voittanut Kyei oli lokakuussa miesten maajoukkueen mukana Itävallassa voittamassa EM-hopeaa Suomelle pelaajana ja aiemmin U19 maajoukkueen valmennustiimissä palauttamassa nuorten maajoukkueen takaisin mitalikantaan EM-pronssillaan.

Niko Nousianen pukee varusteet päälle vielä yhden kauden ajaksi

Butchersin valmennusiimiin kaudella 2023 kuulunut Niko Nousiainen tekee tulevana keväänä yllätyspaluun vaahteraliigakentille.  Maajoukkuerinkiin vuonna 2017 yltäneellä puolustuksen linjapelaajalla on takanaan lukuisia rikkonaisia kausia.  Kaudella 2021 Nousiainen siirtyi UNC:n rosteriin, mutta kausi päättyi lyhyeen miehen loukkaannuttua kauden avauspelissä. Kaudeksi 2020 hän oli solminut sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa, mutta ei ollut mukana kokoonpanossa yhdessäkään pelissä. Vuodeksi 2018 Nousiainen solmi sopimuksen Helsinki Roostersin kanssa, mutta ei pelannut mestarijoukkueen kokoonpanossa kauden aikana.  

Niko Nousiainen oli Kyein lailla U19 maajoukkueen valmennustiimissä voittamassa EM-pronssia (Kuva: Laura Helminen)

Nousiaisen viimeisin täysi pelikausi ajoittuu vuodelle 2017, jolloin mies pelasi Sveitsissä Basel Gladiatorsin paidassa, sekä Suomessa I-divisioonaa Helsinki Wolverinesin miehistössä. Vantaa Taftissa Nousiainen pelasi Vaahteraliigaa neljän kauden ajan (2013-2016). Tilastoihin on liigapeleistä kertynyt yhteensä 35 taklausta ja 3 pelinrakentajan säkitystä.

Nousiaisen lisäksi Butchers on täydentänyt linjamiehistöaan Taftista siirtyvän Oskari Vatun ja Kotka Eaglesista siirtyvän Joe Siiskosen liityttyä mukaan mustapaitaiseen harjoitusryhmään.

Lue lisää:

Kuvat:  Jari Turunen, Laura Helminen