Phung Ngueyn palaa liigaan Wolverines-paidassa

Viime kauden pronssijoukkue Helsinki Wolverines julkaisi lauantaina sopimuksensa laitahyökkääjä Phung Ngueyn kanssa.

Porvoossa suurimman osan peliurastaan pelannut Ngueynin viimeiset kaudet ovat olleet eri syistä varsin rikkinäisiä ja viime kaudella hän pelasi Butchersin liigajoukkueessa ainoastaan yhdessä pelissä. Phung  on voittanut urallaan SM-kultaa sekä A-, B- että C-junioreissa sekä Vaahteraliigassa. Miesten maajoukkueessa laitahyökkääjä on pelannut kahdesti.

Edellisen huippukauden Nguyen pelasi  Wasa Royalsin riveissä, kaudella 2016.  Kuninkaallisten mukana hän eteni 48 kopilla 559 jaardia ja onnistui maalin teossa kuudesti. Laitahyökkääjän ohella vikkelä pelaaja on erikoistunut erikoisjoukkueiden potkupelien palauttajana. Phung kertoo Wolverinesin nettisivuille, että Ahmalaumaan hänet toi halu menestyä, tuttu valmennus sekä hyökkäyksen amerikkalaisvalinnat. Wolverinesiin kesäksi saapuva keskushyökkääjä Rickey Stevens pelasi Ngueynin rinnalla Butchersissa 2017.

Ahmahyökkäyksen koordinaattori Jan Österlund kehuu estoitta joukkueensa uutta vauhtikonetta:

– Phung Nguyen tuo hyökkäykseen sekä potkujen palautukseen elementtejä luoda vaarattoman oloisesta tilanteesta isoja pelejä. Lisäksi kokeneena ja viimeisen päälle urheilijana Phung tulee varmasti nostamaan muiden laitahyökkääjien tasoa, eikä takakenttäkään tule pääsemään hänen kanssaan treeneissä helpolla.

Phung Nguyen pelasi tykkikauden Royalsin paidassa 2016 Kuva: Sami Ranta

Jasper Lindqvist täydentää Wolvojen nuorta puolustajakaartia

Lauantaina uutisoitiin myös puolustuksen vahvistumisesta. Uutena pelaajana tukimies Jasper Lindqvist (185/100) siirtyy Wolverinesiin Buthersista. Nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Lindqvist keräsi ensimmäisellä liigakaudellaan 2019 kahdeksassa pelaamassaan  ottelussa yhteensä seitsemän taklausta (4+6). Taftissa peliuransa aloittanut voimapesä on menestynyt nuorempana myös painonnostossa. Vuodelta 2017 Lindqvistillä on palkintokaapissaan punttien kolistelusta SM-hopeaa. Kauden 2018 hän vietti Yhdysvalloissa Grand Rapidsissa Minnesotassa pelaten opintojensa ohella jenkkifutista koulunsa joukkueessa. Lindqvist oli viime kesänä nuorten maajoukkueen mukana Bolognan EM-kisoissa, joista tuomisina oli viides sija. Nuorten maajoukkueessa sekä aiemmin Taftissa Jasper on pelannut myös hyökkäyksen linjassa

Wolverines julkaisi samassa yhteydessä sopimuksensa viime kaudella niin ikään liigakasteensa saaneen Santeri Kiialaisen kanssa. Myös Kiialainen oli nuorten EM-kisojen joukkueen kantavia voimia kesällä 2019. Nopea ja monipuolinen Kiialainen kykenee pelaamaan sekä tukimiehen että safetyn paikoilla.

Wolverines päävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori Jan Vilkko on tyytyväinen päästessään valmentamaan nuorten maajoukkuepelaajien muodostamaa puolustustaan:

– Lindqvist ja Kiialainen sopivat tulevaan puolustuksen systeemiin kuin nenä päähän, lisäksi hyvillä renkailla varustetut tukimiehet ovat erikoisjoukkueiden perusta. Nyt meillä on tukimies-safety-kalusto erittäin mielenkiintoinen. Jenkki safety Darrius Hart ja Janne Lahikainen ovat kokeneita pelureita, heidän lisäkseen meillä on viisi viime vuoden junnukisojen pelaajaa (Elmeri Laalo, Arttu Ketonen, Kiialainen, Lindqvist ja Willy Lindfors), sekä USA:ssa high schoolin käynyt Viljami Rautavirta ja toista kauttaan pelaavat Pietari Koskenniemi ja Samuli Kaappola. Kaikki ovat urheilijoita ja helposti valmennettavia. Uskon että kehitystä tulee tapahtumaan ennen kautta sekä kaudella paljon.

Helsinki Wolverines ottaa varaslähdön liigakauteen kohtaamalla paikallisvastustajansa Suomen mestari Roostersin liigakauden avauksessa lauantaina 23. toukokuuta. Kaikki liigan kappailut nähdään tälläkin kaudella suorina lähetyksinä Ruutu+ kanavalla

Lähde: Wolverines