Perjantaina taistellaan Vaahteraliigan kakkossijasta

Perjantaina Seinäjoen Wirokit Stadionilla asettuvat vastakkain Seinäjoki Crocodiles ja Helsinki Roosters.  Ottelussa on panoksena Vaahteraliigan sarjataulukon kakkospaikka liigan puolivälissä.

Crocodiles ja Roosters ovat Vaahteraliigan sarjataulukossa jaetulla kakkossijalla. Molempien voittosarakkeessa on neljä ottelua ja tappioita yksi.  Joukkueiden ainoat tappiot ovat tulleet peleistä sarjakärki Steelersiä vastaan.

Crocodiles lähtee perjantai-illan peliin yhdellä jenkillä vahvistuneena. Alkukaudesta kolhuja saanut Fa’avae Fa’avae on korvattu komean yliopistouran omaavalla Taijh Alstonilla, jonka odotetaan tilkitsevän seinäjokisten puolustuspäätä tuntuvasti.  Crocodiles on päästänyt viidessä aiemmassa pelissään tuplasti pisteitä pahimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Hyvä uutinen joukkueelle on myös alkukaudesta huikeita esityksiä tarjoilleen Charles Akannon kuntoutuminen pelikuntoon. Mies on toisena liigan säkitystilastossa (4,5 kpl)  vaikka on pelannut tähän mennessä vain kaksi täyttä peliä.

Seinäjokisten hyökkäystä johtaa 12 touchdownia ja yli 60 prosentin heittotarkkuuden suorittanut Christian Arranbide. Huono uutinen Crocoille on Verneri Rainion puuttuminen pelistä. Roosters-kasvatti Rainio on ollut joukkueensa paras laitahyökkääjän jaardeissa ja koppien määrässä mitattuna. Eniten kiinniotettuja touchdowneja seinäjokisista ovat tehneet J’Kobi Reddick ja Janne Särkelä neljällä suorituksellaan.

Ville Valasti palaa Vaahteraliigaan nyt Roosters-paidassa (Kuva: Jari Turunen)

Ville Valasti ja Okko Outinen palaavat pelikentille

Helsinki Roosters lähtee otteluun yhä vahvistuneena. Joukkue pudotti pelin kynnyksellä pelaajaluettelonsa kaksi uutispommia. Puolustuksen linjan järkäleet, Okko Outinen ja Ville Valasti tekevät paluun liigakentille Seinäjoella.  Okko Outinen on ollut Roosters-valmennuksen mukana alkukauden ajan, mutta viheriöiden kutsu vei voiton ja veteraanipelaaja palaa kokoonpanoon torstaina.

Suuri uutinen on myös Ville Valastin liittyminen Roosters-rosteriin. Naapuriseura Wolverinesin legendojen listalle laskettava Valasti tekee paluun liigaan pelattuaan viime kaudella ELF-sarjassa Stuttgat Surgen joukkueessa alkukauden ajan. Valasti on pelannut aiemmin Roostersissa yhden kauden vuonna 2015 ennen siirtymistään Yhdysvaltojen yliopistokentille.

Valastille ja Outiselle löytyy torstaina Roosters-puolustuksessa isoa roolia. Joukkueen poissaolijoiden listalle on kirjattuna komean alkukauden pelanneen Jari-Antti Jääskeläisen lisäksi Malek Jaradatin ja Jarno Lipolan nimet

Roosters on vahvistanut myös hyökkäyslinjaansa. Avausottelunsa tällä kaudella tekee yhdysvaltalainen Jake Parks, joka tuo kokemusta ja voimaa helsinkiläisten jo ennalta vahvaan hyökkäyslinjaan.  Eniten touchdowneja vaahteraliigassa heittänyt Ambro Urjansson tulee saamaan sarjassa eniten säkkejä tehnyttä joukkuetta vastaan tasokasta suojausta.

Taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Seinäjoen Wirokit Stadionilla klo 18:30. Liput ennakoon Lippu.fi

Näillä pääset tunnelmaan