Perjantai-illan kamppailu Velodromilla

Juhannustauko on ohi ja Vaahteraliiga saa jälleen jatkoa, kun vuorossa on 6. kierros. Perjantaina pelataan Helsingissä, kun nollakerhossa oleva Wolverines saa vieraakseen hallitsevan mestarin Porvoo Butchersin.

Vaahteraliigassa on vain kaksi joukkuetta jotka ovat voitoitta, ja toinen noista on Wolverines. Vieraaksi saapuva Butchers on aloittanut kautensa hieman odotettua vaisummin, saaden kasaan kaksi voittoa viidestä pelaamastaan pelistä.

Porvoolaiset saapuvat voitto alla tähän perjantaiseen otteluun, kun he nujersivat kotikentällään ennen juhannustaukoa Crusadersin puhtain lukemin 46 – 0. Sarjataulukossa Butchers on tällä hetkellä neljäntenä, kun taas Wolverines on taulukon pohjalla viimeisenä. Wolverines on tehnyt tällä kaudella vähiten pisteitä kaikista joukkueista, joten tuohon tarvitsevat huomattavaa parannusta jos haluavat taistella menestyksestä Butchersia vastaan.

Viime peli Rasmus Laalolta ja Wolverinesin hyökkäykseltä toki jätti paremman kuvan vaikka häviö tulikin, kuin kauden ensimmäiset pelit. Tuo matsi Royalsia vastaan päättyi tappioon lukemin 27 – 41, jossa Laalo heitti yli 240 jaardia sekä teki neljä touchdownia, joista kolme tuli heittäen. Laitahyökkääjä Kevin Adams teki myös hyvää jälkeä helsinkiläisille, saaden kasaan yli 100 kiinniottojaardia ja kaksi touchdownia.

Pystyykö Wolverinesin linja antamaan Laalolle aikaa?

Kotijoukkueen hyökkäyksen linja ja pelinrakentaja tulevat olemaan jälleen kovan paineen alla. Porvoolaisten puolustus tulee varmasti kovaa tähän kamppailuun, koska he myös tietävät että enään tässä vaiheessa ei ole ylimääräisille häviöille varaa. Butchers on säkittänyt viiteen pelaamaansa peliin yhdeksän kertaa, joista viisi on tullut Timi Nuikan kautta. Tämä linebacker Wolverinesin ainakin pitää saada kuriin, jotta hyökkäys saisi paremman mahdollisuuden tehdä pelinsä rauhassa.

Butchersilta löytyy myös takapuolustajan tontilta muuan Zachary Wright, joka on kirjannut jo tälle kaudelle kaksi syötönkatkoa, joista toisen juossut touchdowniin asti. Wolverinesin pitäisi saada myös juoksupeli heti alusta asti rullaamaan, mikä voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Tähän mennessä kautta Wolverines on juossut huomattavasti muita huonommalla onnistumisella, kirjaten vain keskiarvon 42.0 jaardia per peli, ja 2.1 jaardia per juostu yritys. Laalokin saisi hyvin heittopeliin enemmän vaaraa, kun tuo juoksupeli toimisi hyvin rytmissä heittopelin kanssa.

Butchersilla myös pakkovoitto?

Hallitsevasta mestarista kun on kyse, niin odotukset luonnollisesti ovat korkealla kun kausi alkoi. Alku on kuitenkin ollut pettymys porvoolaisille, saaden vain kaksi voittoa viidestä pelistä. Kaikki edellä olevat kolme joukkuetta ovat pelanneet hyvällä tasolla ja he kaikki ovat keränneet 8 pistettä. Jos Butchers haluaa vielä pysyä kärjen matkassa mukana, on tämä ottelu voitettava rutiinilla. Vielä on pelejä hyvin jäljellä, mutta koska tuo kolmen kärki on jo hieman karkumatkalla, ei Butchers saisi ottaan enää yhtään ylimääräistä häviötä.

Mutta löytyykö myös kotijoukkueelta se usko siihen voittamiseen? Voitoitta tähän asti pelannut Wolverines on nyt kärsinyt pelkästään tappioita viikosta toiseen. Tämäkin kelkka olisi käännettävä heti, ennnen kuin on liian myöhäistä. Viime pelissä hyökkäys vähän näytti jo elon merkkejä ja oli pelissä mukana, mutta se ei riittänyt. Nyt jos koskaan on siis Wolverinesillä aika laittaa all-in tähän peliin, ja näyttää että voi vielä taistella tässä sarjassa.

Perjantaina Helsinki Wolverines – Porvoo Butchers peli potkaistaan käyntiin 18.30 Velodromilla. Liput ennakkoon lippu.fi

Näillä pääset tunnelmaan