Nuori Wolverines saa vieraakseen hallitsevan mestarin Kuopiosta

Helatorstaina Helsingin Velodromilla kohtaavat kovakuntoinen Kuopio Steelers ja rajun nuorennusleikkauksen keskellä oleva Helsinki Wolverines. Ambro Urjanssonin johtama Steelers-hyökkäys laittaa helsinkiläisten takakentän kovaan paikkaan.

Helsinki Wolverines aloitti vaahteraliigakautensa tappiolla United Newland Crusadersille. Torstaina vastaan asettuu kolme perättäistä mestaruutta voittanut Steelers, jonka hyökkäyspeli perustuu tasapainoiseen juoksujen ja heittojen vuorotteluun. Helsinkiläisten puolustuksen koordinaattori Joonas Kolunsaralla on epäkiitollinen tehtävä rakentaa pelisuunnitelma, jolla kuopiolaiset pidetään poissa pahanteosta mahdollisimman pitkään.

Wolverines-puolustuksen vahvin osa-alue on tukimieskerros, jossa yhdysvaltalainen Alvin Reels rinnallaan Willy Lindfors, Viljami Rautavirta ja Santtu Jääskeläinen muodostavat vahvan nelikon, jonka tehtävänä torstaina on Steelersin keskushyökkääjätähden, Le’Anthony Reasnoverin pysäyttäminen.  Nuori Wolverines-takakenttä oli avausviikonloppuna helisemässä Crusadersin konkari-kotijenkkejä vastaan, eikä kyyti tule olemaan helpompaa kuopiolaislaitureita vastaan. 

Wolverines-hyökkäys lähtee peliin lähes samoin asein kuin avauspelissään. Pallonkantovastuuta kantaa Sebastian Lugora ja William Youngin rooli vaihtelee pelin edetessä. Pelinrakentajana jatkaa Rasmus Laalo, jonka backuppina torstaina esiintyy puolustuksessa avaava Rautavirta. Joukkueen hyökkäyslinjaan on kirjattu uutena pelaajana itävaltalais-yhdysvaltalaisen Louis Floresin nimi. Flores on pelannut aiemmin mm. Tallinn Kingsin sekä Rotterdam Trojansissa Hollannissa.

Steelers voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset kaudella 2022 (Kuva Jari Turunen)

Kuopio Steelers nosti osakkeitaan liiga-avauksessaan voittamalla sarjan ennakkosuosikiksi nostetun Roostersin vieraskentällä. Torstain vastustaja Wolverines sijoittui valmentajien ennakkoveikkauksissa rankingin toiseen ääripäähän, eikä avauskierros varmaankaan muuttanut kenenkään veikkauksia ahmojen suhteen. Asetelma pelissä on se perinteinen Daavid vastaan Goljat, mutta ylimielisyyteen kuopiolaisilla ei toki ole varaa.

Steelersin avauspelin suuri sankari oli keskushyökkääjä Reasnover, joka jo tutuksi käyneeseen tapaan punnersi joukkueelleen voittoon tarvittavat jaardit ja touchdownit.  Tortaina kuopiolaisvalmennus saattaa antaa suurempaa vastuuta Tuukka Lehtoselle, joka avauspelissä sai pallon kainaloonsa vain kuusi kertaa Reasnoverin 18 kantoon verrattuna.

Steelersin yhdysvaltalaislaituri Vincent McDonald on merkitty ottelun epävarmojen listalle samoin kuin hyvin kauden aloittanut Noah Choate. Jos miehet ovat sivussa, riittää tasokkaita laitureita koppailemaan Ambro Urjanssonin palloja riittämiin. Iltapäivän epätasapainosimmat match-upit saatetaankin nähdä Wolverinesin juniori-ikäisten takapuolustajien ja Steelersin isokokoisten ulompien laitahyökkääjien kohdatessa toisensa.

Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Kuopio Steelers pääsee peliin hyvälukuisella rosterilla ja tulee käyttämään tarjolla olevan tilaisuuden pelikuvioittensa hiomisen yhä lähemmäs sitä kuntoa, joka mahdollistaa pelaamisen 9.9. Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Vaahteraliigan 2. kierroksen avausottelu Helsinki Wolverines – Kuopio Steelers pelataan torstaina 18.5. Helsingin Velodromilla klo 18:30 alkaen.

Näillä pääset tunnelmaan