Nähdäänkö Vaasassa maanantaina kauden ennätysyleisö?

RoyalsRoostersTwitter

Wasa Wa1ld Royals haluaa haastaa Roostersin fyysisesti alusta alkaen

Vaahteraliigan seitsemäs peliviikko pelataan loppuun maanantaina Vaasassa, kun Kaarlen kentän iltaottelussa kohtaavat Wasa Wa1ld Royals sekä Helsinki Roosters. Kotijoukkue Royals (2–2) on sarjataulukossa neljäntenä ja siten kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Roosters (4-0) on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan ja on Seinäjoki Crocodilesin jälkeen sarjassa toisena.

Royalsin nousu nopeassa tahdissa Vaahteraliigaan huipentuu yhdeltä osalta maanantaina, kun vaasalaisyleisö saa todistaa Royalsin ja hallitsevan Suomen mestarin Roostersin yhteenottoa.

RoyRoo_ennakko4_SamiRanta
Royalsin pelinrakentaja Isaac Fisher (vas.) ja keskushyökkääjä Tom Suoste ovat Roaylsin juoksutilaston kärjessä. Kumpikin on juossut neljän ensimmäisen pelin aikana kaksi touchdownia. Kuva: Sami Ranta

– Meillä ei ole historian kannalta tässä ottelussa kuin voitettavaa, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoo. – Silloin kuin vaasalaisjoukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet Roostersin, olivat tulokset mallia 0–70 -tappio. Tiedämme, että Roosters on yksi Euroopan parhaista ja sitä mekin haluamme olla. Tämä on meille tasonmittaus.

– Emme kuitenkaan nyt ole hakemassa mitään moraalista voittoa, jossa voidaan toisella puoliajalla saada pari onnistumista, kun vastustaja on vähentänyt kaasua, Evwaraye jatkaa. – Olemme todella pettyneitä, jos emme saa voittoa ja sarjapisteitä. Tästä tulee todella fyysinen kamppailu. Ei katutappeluunkaan lämmitellä – yritämme heti alusta asti lyödä käkättimeen.

Royalsissa ennakoidaan, että maanantai-iltana Kaarlen kentän katsomoihin saapuu yli 1500 katsojaa, mikä olisi alkukauden yleisöennätys.

 

Micah Brownin jalka on paremmassa kunnossa

Alunperin Royalsin ja Roostersin välistä ottelua oli suunniteltu juhannusta edeltävälle viikonlopulle, mutta peli siirtyi lopulta heinäkuulle. Siirto ei kummankaan joukkueen mukaan suuremmin vaikuttanut harjoitteluun.

– Meillä on tietysti nyt kaksi ottelua Pohjanmaalla samalla viikolla, kun jo lauantaina pelaamme Seinäjoella, kertoo Roostersin päävalmentaja Juha Hakala. – Hyvää tilanteessa oli se, että saimme muutamia loukkaantumisia parannettua. Muun muassa Tuukka Hämäläinen palaa takakentän kokoonpanoon Vaasassa.

– Lisäksi (pelinrakentaja Micah) Brown on saanut jumppailla takareisiä kuntoon. Saimme siihenkin nyt kaksi viikkoa puskuria lisää.

Brownin valmistautuminen ei tosin harjoittelun suhteen ole ollut optimaalisin. Pelinrakentaja palasi Atlantin länsipuolelta Suomeen vasta sunnuntai-iltana.

Evwarayella on selvä näkemys siitä, mitä Roostersin hyökkäyksestä täytyy saada pois. Brownin lisäksi laitahyökkääjä Bernard Luster ja keskushyökkääjä Jaycen Spears ovat tärkein kolmikko.

– Ja Kimi Linnainmaan voisi vielä lisätä tuohon listaan, Evwaraye jatkaa. – Meidän täytyy saada pidettyä pois meidän maalialueelta. Turnover on downs – se on yksi ratkaisu.

RoyRoo_ennakko3_SamiRanta
Roostersin hyökkäyksen avainmiehistöä tauolla. Jere Lahti (vas.) aloittaa maanantaina tutulla paikallaan vasempana guardina. Jaycen Spears ja Alexander Kuronen kuuluvat molemmat keskushyökkääjien tilaston kärkiviisikkoon koko liigassa. Kuva: Sami Ranta

– Vaasan heittoryntäys on yksi aggressiivisemmista, mitä on Suomessa nähty, Hakala kertoo vastaan tulevasta Royals-puolustuksesta, – 3-4-muodosta he lähettävät blitzejä todella monesta suunnasta.

Tukimiehistä erityisesti Chris Young ja Cameron Grad ovat aiheuttaneet taklaamisellaan vastustajien hyökkäyksille vaikeuksia. Jalkavaivaa potenut Emmanuel Amudeng pystyy maanantaina pelaamaan, mutta alkuperäisestä vaasalaispuolustuksesta ovat loppukauden sivussa Efe Evwaraye ja Stacey Thomas. Myöskään safety Nicholas Peterson ei vielä ole täydessä pelikunnossa.

– Emme voi ottaa Petersonin kanssa mitään riskejä, Evwaraye toteaa. – Jos takareisi nyt menee uudestaan, niin sitten koko loppukausi on ohi.

RoyRoo_ennakko1_SamiRanta
Alkukaudesta Royalsin Chris Young on ollut ehkä koko Vaahteraliigan seuratuin pelaaja. Hyökkäyksessa Young kantaa palloa vahvasti ja on neljässä ottelussa taklannut 26,5 kertaa. Taklauksista neljä on ollut säkityksiä. Kuva: Sami Ranta

 

 

 

Aitala puuttuu Roostersin puolustuksesta

Royalsin hyökkäyksessä juoksupelin avainhahmoiksi ovat nousseet pelinrakentaja Isaac Fisher, keskushyökkääjä Tom Suoste sekä säännöllisesti pallonkantajana esiintyvä Young.

– Meidän hyökkäyksemme on pysyttävä tässä ottelussa aikataulussa, Evwaraye kertoo. – Meidän  saatava uusia yrityksiä ja pystyttävä viimeistelemään hyökkäysvuoroja, tehtävä pisteitä.

– Vaasan juoksuhyökkäystä vastaan täytyy olla tarkkana boksissa, Hakala toteaa tiivistettynä.

Heittopelissä Fisherin tärkeimpiä kohteita ovat Dmitri Doubitski ja Phung Nguyen sekä keskushyökkääjä Joakim Jakobsson.

– Roostersin puolustus on tasainen, Evwraye kuvailee. – Siellä on jokaisella paikalla joko hyvä tai erinomainen pelaaja. Ja puolustus pelaa hyvin yhteen.

Tukimies Sebastian Karbin, takamies Curtis Slater sekä linjamies Aleksi Aitala ovat olleet alkukaudesta Roostersin näkyvimpiä puolustajia. Aitala ei kuitenkaan Vaasassa maanantaina pelaa. Lisäksi loukkaantumisestaan toipunut Niko Kuikka on pelannut vahvasti kahdessa ottelussaan.

RoyRoo_ennakko2_SamiRanta
Roostersin takakentän Curtis Slater on joukkueensa taklaustilastossa sijalla 2. Lisäksi Slater on ottanut kolme syötönkatkoa ja palauttanut niitä 117 jaardia. Kuva: Sami Ranta

 

 

 

Aloituskokoonpanot:

Royals:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 8 Isaac Fisher DE 4 Chris Young
RB 40 Tom Suoste DT 90 Robin Khalifa
RB 34 Joakim Jakobsson DT 96 Lauri Hannula
WR 88 Dmitri Doubitski DE 97 Martti Kass
WR 84 Jarno Häivälä LB 4 Joshua Akena
WR 6 Phung Nguyen LB 44 Juha-Matti Rajala
LT 77 David Beale LB 11 Cameron Grad
LG 72 Tomi Nuorala CB 21 Rufail Khalifa
C 55 Vesa Mäkelä SS 28 Timo Vainio
RG 75 Teemu Salo FS 2 Victor Mänty
RT 70 Eric Blomgren CB 32 Emmanuel Amudeng

 

 

 

RoyRoo_ennakko4_SamiRanta

 

Roosters:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 3 Micah Brown DE 62 Ilari Nikku
RB 11 Jaycen Spears DT 99 Roope Lindfors
RB 37 Esa Vanhoja DE 97 Lauri Vainio
WR 2 Bernard Luster LB 35 Miikka Kokkonen
WR 32 Kimi Linnainmaa LB 68 Sebastian Karbin
WR 85 Alexander Wasiljeff LB 8 Niko Kuikka
LT 66 Iiro Luoto LB 43 Santtu Äyräväinen
LG 76 Richard Laine CB 33 Ville Roitto
C 54 Mikko Toiminen SS 22 Curtis Slater
RG 65 Jere Lahti FS 19 Tuukka Hämäläinen
RT 53 Samuli Vehkomäki CB 4 Pekka Rantala

 

Poissa: Aleksi Aitala, Veijo Aarresuo, Erik Somersalo, Niko Saarijärvi, Julius Majander, Sampo Ranta, Olli Kunnasaro, Kuutti Kilpeläinen, Aleksi Kriivarinmäki, Patrik Asen, Otso Flinkman, Robin Drockila

Epävarmat: Morad Maher, Benjamin Watkins, Henri Väänänen

 

Vaahteraliiga, 7. peliviikko:

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

 Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

Live-tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

PE 01.07.2016 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Anders Trojans Turku – Vantaan TAFT 51–27

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

LA 02.07.2016 | 17:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Porvoo Butchers 28–38 (14–24)

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Crocodiles 5 5 0 183 37 146 10
Roosters 4 4 0 152 57 95 8
Trojans 6 4 2 215 141 74 8
Royals 4 2 2 67 52 15 4
Butchers 6 2 4 112 173 -61 4
Saints 5 1 4 111 241 -130 2
TAFT 6 0 6 76 215 -139 0

 

Kuvien lähde:

Sami Ranta