Merkittäviä rajoituksia myös jenkkifutiksen kevääseen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 12.3.2020  suosituksesta Suomessa perutaan kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka. Kokoontumisten osalta suositellaan harkintaa riskiarvion perusteella.

Amerikkalaisessa jalkapallossa ainoa tällä hetkellä käynnissä oleva sarja on korkeakoulusarja, jossa tulevana viikonloppuna ei ole pelejä. Vaahteraliigan sarjakauden pitäisi alkuperäisen suunnitelman mukaan käynnistyä lauantaina 23. toukokuuta ja sarjaohjelmaan on merkitty kaksi ottelua, joihin valtioneuvoston päätös vaikuttaa.  SAJL:n liittohallitus käsittelee kaikkien kotimaisten jenkkifutissarjojen aikatauluja sekä toimenpiteitä tulevan viikon aikana.  Sarjoja koskevista mahdollisista päätöksistä tiedotetaan erikseen.

Kaikki fyysiset kokoukset, koulutukset ja yhteisölliset tapahtumat peruutettu

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton kaikki kokoukset, koulutukset ja muut tapahtumat on peruttu huhtikuun loppuun saakka. Tilaisuudet, joissa osallistuminen on mahdollista ilman fyysistä läsnäoloa, pidetään sovitusti, mutta osallistuminen tapahtuu etäyhteyksiä hyödyntäen.  Kaikki muut tarvittavat sarjoihin, lajiliittoon ja seuroihin liittyvät neuvottelut ja tapaamiset järjestetään niin ikään etäyhteyksin.

SAJL on päättänyt myös rajoittaa henkilöstönsä matkustamista eikä liiton työntekijät tai vapaaehtoiset tee matkoja ulkomaille tai kotimaassa.  SAJL:n toimistolle ei oteta vastaan vieraita eikä siellä voi järjestää kokouksia.

Lisätietoja koronaviruksen vaikutuksista Vaahteraliigan toimintaan antaa SAJL:n hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen 040-7321469