Lauantaina Butchers – Steelers pelin katsomoon vapaa pääsy

Lauantaina pelattava Porvoon Butchersin perinteinen Porvoo Päivien kotipeli tarjoillaan tänäkin kesänä jenkkifutisfaneille ilmaiseksi. Porvoon Energian sponsoroimaan otteluun haastavaksi vastustajaksi saapuu hallitseva mestari Steelers Kuopiosta.

Porvoon Butchersia voidaan pitää Vaahteraliigan alkukauden venyjänä. Useista yllättävistä pelaajahaasteistaan huolimatta joukkueella on taulukossa kaksi voittoa (Crusaders, Eagles) ja yksi niukka viimeisen minuutin tappio Crocodilesille. Steelers on jyrännyt alkukauden vakuuttavasti ja napannut kolmesta pelistään yhä monta voitto. Steelersin kaikki voitot on napsittu ennakkoveikkailuissa top 4 joukkueista. Näistä asetelmista lähdetään lauantain otteluun, jossa Steelers on ennakkosuosikin paikalla.

Steelersin kausi on lähtenyt liikkeelle voitokkaasti. Kolmen kärkitaisteluihin veikatun joukkueen voittaminen antaa kuopiolaisille erinomaiset asetelmat kauteen.   Vaahteramaljapelin saapuminen syksyllä kotikaupunkiin antaa joukkueelle pienen ylimääräisen latauksen jokaiseen peliin.   

Kolmen sarjakierroksen jälkeen Steelers on sarjan juoksutilastojen kärjessä ja suurin osa joukkueen etenemisestä on tapahtunut keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnoverin juoksuin.  Yhdysvaltalainen on edennyt peleissään yhteensä 508 jaardia ja tehnyt kahdeksan touchdownia.  Lauantain pelissä porvoolaispuolustuksen teemana lieneekin Reasnoverin ja Stelersin lyhyiden sisemmille laitureille suunnattujen heittojen pysäyttäminen.

Viime viikonlopun Crocodiles-pelin tapahtumista pelirangaistuksen saanut Ikeem Allen on poissa Steelers-puolustuksesta. Allenin paikan puolustuslinjassa ottaa Northern Lightsista Kuopioon siirtynyt Henri Hietajärvi.

Kausi on edennyt vaiheeseen, jossa joukkueiden rosterien leveyttä ryhdytään punnitsemaan.  Steelersin heittohyökkäyksen toistaiseksi ainoat maalit on tehty isojen TE-paikalla pelaavien Iiro-Pekka Paakin ja Ville Lindstenin toimesta.  Paakki on ottelusta poissa ja Lindsten kirjattu epävarmojen listalle. Jos molemmat tuloksentekijät puuttuvat pelipäivän miehistöstä täytyy päävalmentaja Pekka Utriaisen kaivaa taikakirjastaan taas pari uutta pelisivua esiin.  Alkukauden kokemusten perusteella eri variaatioita kuopiolaishyökkäyksessä toki löytyy.

Steelersin Le’Anthony Reasnover on alkukauden tuloksekkain keskushyökkääjä Vaahteraliigassa (Kuva: Jari Turunen)

Butchersin rosteria venytellään jälleen

Porvoon Butchers on joutunut muokkaamaan alkukauden peleihin rosteriaan useampaan kertaan ja toistuvasti vielä ottelupäivinä.  Sairastapauksen ja loukkaantumiset ovat vaivanneet nuorta miehistöä ja pelikokemusta on päästy antamaan useille liigatulokkaille. Lauantainkin pelissä Bradon Gwinnerin heittojen kiinniottajiksi on avauskokoonpanoon merkitty Mikko Seppäsen rinnalle kolme 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa, Luukas Eerola, Daniel Rubinstein ja Elias Peltonen.  Eerola on alkukauden peleissä ollut jaardeissa mitattuna joukkueensa paras laituri 132 jaardilla. Touchdowneissa hän on tasoissa Mikko Seppäsen kanssa kolmella onnistumisellaan.

Porvoolaispuolustuksen ykköstykkinä on tälläkin kaudella taklannut Timi Nuikka. Nuikalla on kolmen pelin jälkeen 15,5 taklausta, joista peräti 14 on tehty soolosuorituksina. Liigan soolotaklausten tilastossa Nuikka on kakkosena ja vain yhden taklauksen päässä tilastoa johtavasta Roostersin Taavi Aronpäästä.

Väkivahvan Steelers-puolustuksen ykkösmaalina läpi pelin tulee olemaan Butchersin pelinrakentaja Brandon Gwinner jolla joukkueessaan eniten edettyjä jaardeja.  Yhdysvaltalaispelaaja Dante Edwards on merkitty aloittavaksi pelaajaksi sekä hyökkäykseen että puolustukseen ja tämä ei voi olla näkymättä miehen surituskykyyn pelin edetessä.

Porvoon Butchers – Kuopio Steelers lauantaina klo 17.30 Porvoon keskuskentällä.  Steelers on ottelun ennakkosuosikki. Porvoolaisille on tarjolla nuoruuden innolla toteutettavaa yllättäjän paikkaa joka Steelersin juoksun pysäyttämällä voi kehittyä tiukaksikin taisteluksi sarjapisteistä.

Näillä pääset vauhtiin:

Kuva:  Jari Turunen