Kuopiossa panoksena runkosarjan voitto

Vaahteraliigan Friday Night Lights-pelissä ratkaistaan, kuka nousee runkosarjan ykkösjoukkueeksi kaudella 2020. Steelersilla ja Royalsilla on kummallakin alla tappio edelliseltä kierrokselta.

Liigan pudotuspeleihin on hyvä lähteä voitto taskussa. Molemmilla illan joukkueilla on tähän mahdollisuus, kun toisessa vaakakupissa on tarjolla kahden pelin tappioputki. Kotijoukkue Steelers on tunnetusti vahva erityisesti kotikentällään, mutta kausi 2020 on osoittanut, että ennakkoasetelmat eivät paina missään, kun päätuomari viheltää pilliin pelin aloittamiseksi.

Kuopio Steelers kärsi kirvelevän tappion Seinäjoella lauantaina. Joukkue ei päässyt missään vaiheessa totutulle tasolleen märällä nurmikentällä pelatussa ottelussa.  Erityisesti keskushyökkääjä Lamar Carswell kärsi olosuhteista eikä päässyt pakoon hyvän pelin pelanneilta Crocodiles-puolustajilta. Joukkue on saanut hyvän harjoitusviikon alleen ja päävalmentaja Pekka Utriainen myöntää seuran verkkosivuilla kauden ensimmäisen tappion johtuneen pitkälti huonosta keskittymisestä. Joukkuehan oli edellisellä kierroksella kylvettänyt Wolverinesia lukemin 70-6. Perjantaina palataan perusasioihin ja Utriainen odottaa, että tässäkin pelissä ratkaisu löytyy isojen miesten painista:

-Ottelun ratkaisua kannattaa odottaa linjapelistä. Royals-hyökkäys on todennäköisesti kehitellyt tähänkin peliin jotain uutta mihin emme ole pystyneet valmistautumaan, mutta ottelun voittanee se kumpi vie taistelun linjoissa.

Steelers lähtee ottelun käytännössä samalla kokoonpanolla kuin Seinäjoella. Puolustuslinjassa Timi Tuominen on nostettu avaajien listalle korvaten Jani Lindqvistin, jonka nimi löytyy kuitenkin pelaavasta rosterista.  Pelätty tukimieskolmikko Wentland-King-Radji jatkaa omilla paikoillaan linja takana.

Riittääko Royalsin materiaali

Kauden yllättäjäjoukkue Wasa Royals saapuu Kuopioon taistelemaan runkosarjan voitosta, Joukkue pelaa ottelusta toiseen kapealla miehistöllään, mutta voittoja on kasassa kolme neljästä aiemmasta pelistä. Kuten vastustaja Steelersilla, myös Royalsilla on alla kirvelevä tappio.

Royals-pelinrakentaja Brandon Gwinner on juossut pelaamissaan otteluissa lähes 100 jaardin ottelukeskiarvolla ja on joukkueen keskushyökkääjä Tom Suostetta edellä sekä edetyissä jaardeissa, että juoksumäärissä. Perjantaina Royalsin juoksua vastaan asettuu sarjan pelottavin tukimies-trio, jolloin myös Gwinnerin heittokädelle löytyy käyttöä. Laitahyökkääjä Alpha Jalloh on kaikissa peleissä tuplattu mies mutta joukkueensa onneksi ryhmityksen toiselta laidalta löytyy varmanäppinen Nicholas Peterson. Molemmilla laitureilla on tilastoihin kirjattuna tähän mennessä 18 kiinniottoa.

Wasa Royals on pelannut kaikki kautensa Vaahteraliigassa tiiviillä rosterilla, jossa varamiehiä ei ole liiaksi eri pelipaikoille. Tämäkään kausi ei tee asiassa poikkeusta ja perjantaina Kuopioon matkaa 30 miehen vahvuinen rosteri, jossa useampikin pelaaja on statukseltaan epävarma. Joukkue taistelee perjantaina kynsin hampain runkosarjan voitosta, mutta Wolverinesin torstainen voitto Roostersista merkitsee sitä, että tappiollakin vaasalaiset ovat jo varmoja välieräpelin isäntiä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Vaahteraliigan viimeisen kierroksen ottlu Steelers-Royals potkaistaa käyntiin Väinölänniemellä perjantaina klo 18.30. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla käynnistyy jo 18.00. Liput kannataa hankkia ennakkoon että varmistaa sisäänpääsyn.

 

Tutustu myös:

Osta Liput:  Lippu.fi