Kumpi pääsee pakoon nollakerhosta, Wolverines vaiko Royals?

Vaahteraliigan perjantaipelissä kohtaavat Helsinki Wolverines ja Wasa Royals. Kumpikaan joukkue ei ole onnistunut pääsemään alkukauden peleissään pisteiden makuun, mutta perjantaina Velodromilla toinen tulee nousemaan sarjataulukossa viidenneksi.

Perjantain taistelupari on aloittanut sarjan alavireisesti.  Oman uusiutumisprojektinsa keskellä oleva helsinkiläisjoukkue on väläytellyt merkkejä piristymisestä vain ajoittain, eikä sitä punaista lankaa hyökkäys- tai puolustuspeliin ole löydetty.  Royalsin nuorelta joukkueelta osattiin tälle kaudella odottaa nousujohteisia suorituksia, mutta viime kesän yllätysvalmiutta ei ole tänä keväänä enää nähty.

Helsinki Wolverines on pelannut alkukauden aikana kolme peliä, joista kaksi on päättynyt vastustajan selkeään ylikävelyyn. Kapealla miehistöllä Seinäjoella taisteltu vierasottelu antoi uskoa paremmasta. Ahmajoukkueen hyökkäys on tehnyt sarjassa vähiten pisteitä, ja alla on paikallisvastustajan antama selkäsauna, jossa Wolverines jätettiin täysin ilman pisteitä. Perjantain pelissä joukkueella on mahdollisuus kirkastaa kilpeään kotiyleisön edessä.

Wolverinesin heikkoutena kuluvalla kaudella on ollut puolustuslinjan materiaalin ohuus. Vastustajan pelinrakentajia ei ole päästy ahdistelemaan toivotusti ja taklauksista suurin osa on tehty takakentän pelaajien toimesta. Ehdottomina valopilkkuina puolustuksessa ovat olleet joukkueen jenkkivahvistukset Alvin Reels sekä Darius Lewis ja linjan uloimmalla paikalla pelaava Santtu Jääskeläinen. Ottelukohtaisella taklauskeskiarvolla mitattuna kolmikko sijoittuu liigan top 10 listalle pysäytyksillään. Joukkueen viime kauden ykköstaklaaja ja kapteeni Willy Lindfors on merkitty edelleen poissaolijoiden listalle.  Poissa on myös takapuolustaja Kaapo Viuha.

Erinomainen uutinen helsinkiläisjoukkueelta on Joonatan El Ouacefin paluu kokoonpanoon. Avausottelussa saatujen kolhujen oletettiin päättäneen miehen kauden heti alkumetreillä.Artis yhä poissaolijoiden listalla

Royalsin vaisun alkukauden syitä voi aluksi etsiä hyökkäyksen puolelta.  Joukkue asetti suuria toiveita Espanjan sarjan mestaruuden hankkineeseen pelinrakentaja Theodore Landersiin, mutta ainakaan vielä jenkkivahvistus ei ole osoittautunut sateentekijäksi. Amerikkalaisen QB:n heitot ovat löytäneet laiturinsa vain 36.8 prosentin tarkkuudella ja lukema on kaikista liigan avaavista pelinrakentajista heikoin.  Kun pelinrakentajan käytössä on Alpha Jallohin kaltainen ase, pitäisi lukemien näyttää toisenlaiselta.

Perjantain pelissä Royalsin poissaolijoiden listalta löytyy yhä viime kauden säkkikuningas DeMarco Artis, sekä muutama muu joukkueen avainpelaaja. Artisin poissaolo vapauttaa Royalsin hyödyntämään tarvittaessa Alpha Jallohin nopeutta puolustuksen takakentällä. Joukkueen toista jenkkipuolustajan paikkaa pitää hallussaan tukimies Prince Lollar, joka on ollut Royalsin tehokkain taklaaja yhteensä 16 pysäytyksellä kolmessa pelatussa pelissä.

Illan vaahteraliigan ottelu tullaan ratkaisemaan jälleen kerran linjoissa. Onnistuuko Royalsin hyökkäyslinja raivaamaan Wolverinesin puolustajat riittävästi pois kanuunankuula Tom Suosteen tieltä. Jos Suoste ja Royalsin OL yltävät perjantaina parhaaseensa, tulee kotijoukkueen nuorilla takapuolustajilla olemaan rankka urakka Suoteen pysäyttämisessä avokentällä.

Taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Käpylän Velodromilla klo 18:30. Liput Lippu.fi.

 

Näillä pääset tunnelmaan