Kesällä 82 jenkkifutispeliä suorana Ruudussa

Jenkkifutiksen Vaahteraliiga jatkaa Ruudussa monivuotisella sopimuksella.  Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n ja Nelonen Median tuore sopimus kattaa myös naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut.

Sopimuksen myötä suomalaisen jenkkifutiksen kaikkien kilpasarjojen (miesten ja naisten Vaahteraliiga ja miesten I-divisioona) runkosarjan ja pudotuspelien jokainen ottelu nähdään suorana Ruudussa. Tulevan kauden aikana suomalaisille penkkiurheilijoille tarjoillaan peräti 82 suoraa jenkkifutislähetystä. Kotimainen jenkkifutiskesä huipentuu 11. syyskuuta pelattavaan Vaahteramalja XLII-otteluun.

Vaahteraliigan ottelut tuotetaan laadukkaasti selostettuina monikameratuotantoina alkustudioineen kuten aiempinakin vuosina. Uusina sarjoina mukaan tulevien naisten Vaahteraliigan ja miesten I-divisioonan ottelut tarjoillaan kevyemmällä yksikameratuotannolla sisältäen grafiikat ja hidastukset, mutta ilman selostajaa.  Kaikissa peleissä tuotannosta vastaa Grassmark Oy.

SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen kommentoi tyytyväisenä solmittua sopimusta:

-On hienoa, että mahdollisuus seurata amerikkalaisen jalkapallon sarjoja Suomessa kasvaa. Vaahteraliigan yleisömäärät pelipaikkakuntien katsomoissa ja ruutujen äärellä ovat kasvaneet vauhdilla nostaen lajia seuraavien määrää uusiin lukemiin. Kahden uuden tasokkaan sarjan saaminen Ruutuun lisännee lajin kiinnostavuutta jatkossa entisestään.

Nelonen Median kotimaisten urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela on iloinen jenkkifutistarjonnan kasvusta Ruudussa:

-On upeaa jatkaa kotimaista huippujenkkifutista Ruudussa! Vaahteraliiga on ollut Ruudussa toimiva tuote, ja uskon kiinnostuksen lajiin nousevan yhä, kun lisäämme naisten Vaahteraliigan ja I-divisioonan tarjontaan. Naisten Vaahteraliiga on lisäksi hyvä lisä jo valmiiksi vahvaan Ruutu Urheilun naisten pääsarjapalloilun joukkoon!

Tähän jäätiin syyskuussa