Kauden toinen BotniaBowl perjantaina Vaasassa

Vaahteraliigan pohjalaisjoukkueet Wasa Royals ja Seinäjoki Crocodiles ottavat toisistaan mittaa perjantaina Vaasan Kaarlen kentällä. Joukkueet kohtasivat toisensa sarjan avauskierroksella Seinäjoella toukokuussa ottelussa, josta kumpainenkaan ei saanut tililleen sarjapisteitä.

Crocodiles on voittanut kaudella 2023 kaikki pelaamansa ottelut kentällä. Seinäjokiset voittivat myös kauden avanneen BotniaBowlin lukemin 35-14, mutta kabinettipäätöksellä joukkue menetti sääntöjen mukaisesti voitosta saatavat sarjapisteet peluutettuaan ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa. Crocodiles on pistemenetyksestään huolimatta Vaahteraliigan sarjataulukon paalupaikalla ja etenemässä kohden runkosarjan voittoa ja playoff-pelien kotietua.

Wasa Royalsilla on edelleen mahdollisuudet yltää liigan pudotuspeleihin, ja oikeilla tuloskombinaatioilla mahdollisuus on jopa välieräpelien kotietuun.  Tämä edellyttää vaasalaisilta kuitenkin voittoja kauden kahdesta viimeisestä pelistä.

Crocodiles vahvistanut linjapeliään kauden viimeisiin peleihin

Seinäjokiset ovat menestyneet kauden 2023 sarjassa erityisesti tasaisuutensa ansiosta. Joukkue on hiottu pelaamaan hyvin yhteen, eikä laukeuksilla ole lähdetty säätämään joukkueen rosteria kesken kauden. If it works, don´t touch it.  Yhden säädön Crocodiles kuitenkin teki ennen kauden huipentavia pelejä. Joukkue vahvisti hyökkäyksen linjaansa tekemällä loppukauden kattavan sopimuksen aikaisemminkin Seinäjoella pelanneen 32-vuotiaan Matthias Stockampin kanssa. Saksalaispelaajalla on kokemusta myös Royalsista pelattuaan joukkueessa osan kaudesta vuonna 2017. Viime kaudella Stockamp pelasi ELF-sarjan Vienna Vikingsissa.

Stockamp pääsee perjantaina suojelemaan tositoimissa Vaahteraliigan tarkkakätisintä pelinrakentajaa Zachary Whiteheadia.  Crocodilesin QB on onnistunut heitoissaan kauden aikana 64.5 prosentin tarkkuudella ja on tilastoissa omalla kymmenluvullaan. Whitehead johtaa tilastoissa myös heitettyjen syötönkatkojen statistiikkaa. Pallo on päätynyt vastustajan hyppysiin yhdysvaltalaispelinrakentajan heittämänä ainoastaan kaksi kertaa. Vastaava luku Royalsin Timothy Morovickilla on 11.

Perjantain ottelussa Crocodiles joutuu taistelemaan sarjapisteistä Vaahteraliigan toiseksi tulivoimaisimman hyökkäyksen kanssa. Vaasalaiset ovat edenneet kauden peleissään keskimäärin 362 jaardin matkan. Seinäjokisten lähtökohdat taisteluun eivät ole kuitenkaan huonot. Joukkueen puolustus on toistaiseksi ollut sarjan puolustuksista pitävin päästettyään vastustajaa etenemään peleissä keskimäärin vain 237 jaardia.

 

Jalloh vastaan Irvin

Royals yllätti edellisessä vaahteraliigapelissään vastaan asettuneen Crusadersin pelaamalla kostealla kelillä lähes yksinomaan juoksua. Keskushyökkääjä Tom Suoste sai kantaa palloa peräti 37 kertaa ja pelinrakentaja Tim Morovick laittoi pallon lentoon ainoastaan kolmesti.  Perjantaina sama taktiikka ei todennäköisesti tule onnistumaan vastaan asettuessa Crocodiles-puolustus, joka on pitänyt vastustajansa peleissään keskimärin alle sadassa jaardissa.  Forecan sääennuste lupaa pelin ajalle ajoittaista sadetta, mutta Morovickin on laitettava pallo lentoon – sarjan tuloksekkaimman laitahyökkääjän taitoja ei voi perjantaina jättää käyttämättä.

Royalsin Alpha Jalloh on Vaahteraliigan laituripörssin kärjessä 11 touchdownillaan ja 914 kiinniottojaardillaan. Seinäjokiset tuntevat monikertaisen allstars-pelaajan vaarallisuuden ja tulevat pitämään miestä erityisvartionnissa, kuten sarjan kaikki muutkin joukkueet tekevät. Yksi liigan pallollisena vaarallisimman miehen päällystakeista tullee olemaan Crocodilesin takapuolustaja Eric Irvin, joka jakaa neljällä syötönkatkollaan liigan intteritilaston kolmannen sijan yhdessä joukkuetoverinsa Aatu Tuokon kanssa (4 kpl).

Royals-puolustuksen DeMarco Artis on ollut jo useamman ottelun ajan lähellä siirtyä liigan yhden kauden säkittäjätilaston kärkeen. Miehen huikea tahti on hyytynyt vastustajien oivallettua hänen vaarallisuutensa, mutta 11 säkillään Artis on enää 0,5 säkin päässä Crocodilesissa kaudella 2014 pelanneen Gerald Goodenin 11,5 säkin kausiennätyksestä. Mikä olisi komeampi paikka ennätyksen rikkomiseen, kuin BotniaBowl-ottelu omalla kotiareenalla.

Kauden toinen BotniaBowl potkaistaan vauhtiin Kaarlen kentällä klo 18.30

 

Näillä pääset tunnelmaan