Kanadalainen Chris Merchant Royalsin pelinrakentajaksi

Wasa Royals on solminut sopimuksen kanadalaislähtöisen Chris Merchantin kanssa. Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaisuudet omaava Merchant on pelannut viimeiset kautensa Western Universityssä Kanadassa.

Nuori pelinrakentaja on kolkutellut CFL-sarjan portteja yliopistouransa loppuvaiheissa. Lupaava pelaaja jäi alun perin valitsematta vuoden 2019 CFL-draftissa, mutta Montreal Alouettes signasi hänet harjoitusvahvuuteensa draftin jälkeen. Merchant ei kuitenkaan yltänyt Montrealissa lopulliseen rosteriin ja jatkoi vielä yhden kauden yliopistojoukkueessaan.

Royalsin GM Seppo Evareye kommentoi pelinrakentajavalintaansa seuran verkkosivuilla näin:

– Haimme älykästä pelinrakentajaa, joka pystyy ratkomaan otteluita niin käsillään kuin jaloillaankin. Uskon, että löysimme oikean henkilön, mutta kesän pelit kertovat sen parhaiten. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme hyökkäyksen tärkeimmän palasen loksahtamaan näin helposti.

Chris Merchantin yliopistouran ottelukohtainen statistiikka hakee vertaistaan. Neljän yliopistokauden aikana hän johdatti joukkueensa voittoon avaavana pelinrakentajana 39 pelissä. Noiden menestyksekkäiden kausien aikana Western Mustangs hävisi ainoastaan kolme peliä! Vuonna 2019 hänet valittiin Kanadan yliopistosarjassa vuoden pelaajaksi.

Tulevaksi kesäksi Merchant päätti lähteä kokeilemaan uusia haasteita, ja siirtyy Royalsin riveihin Vaahteraliigaan. Miehen tähtäimessä ovat edelleen CFL-pelit ja hän toivoo, että kesä Royalsissa auttaisi häntä tavoitteidensa saavuttamisessa.

Picture: CFL

– Päädyin valitsemaan Wasa Royalsin, koska puhuttuani Seppo Evwarayen kanssa ajattelin, että Vaahteraliiga on minulle hyvä paikka kehittyä, samalla kilpaillen myös mestaruudesta. Olen todella innoissani, kun saan liittyä Royalsiin. Odotan paljon, että pääsen auttamaan joukkuetta ja pääsemme rakentamaan jotain hienoa yhdessä.

Merchantin CFL-haave ei ole suinkaan katteeton. Vaahteraliiga on yksi niistä eurooppalaisista sarjoista, jotka ovat CFL:n luupin alla. Pääasiassa Euroopassa tarkkaillaan paikallisia löytöjä, mutta menestyvä kanadalainen ei voi jäädä scouteilta huomaamatta Suomessa pelatessaan.

Stacey Thomas Royalsin päävalmentaja 2020

Merchantin sopimuksen julkistamisen yhteydessä Royals ilmoitti myös Stacey Thomasin valinnasta vaahteraliigajoukkueensa päävalmentajaksi. Joukkueen GM Evwaraye kertoo, että Stacey on juuri sitä, mitä Royals tarvitsee tällä hetkellä menestyksen rakentamiseen. Seura uutisoi tarkemmin päävalmentajavalinnastaan lähiaikoina.

Lähde: Royals