Juuso Laherma ja Kalle Tanninen jatkavat Steelers paidassa

Kaksi viime vuosien runkopelaajaa vahvistamaan Steelersin puolustusta
Kuva: Jari Turunen

Tukimies Juuso Laherma (183cm,100kg, 31 vuotta) on ollut yksi Steelersin viime vuosien nousun avainpelaajia. Kaudella 2016 mies valittiin joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun nuori joukkue taisteli ilman ulkomaalaisvahvistuksia ykkösdivisioonassa neljä voittoa, sijoittuen lopulta upeasti sarjan kolmanneksi. 2017 kaudella Laherma jatkoi yhtenä Steelers puolustuksen johtajista ja oli mukana nostamassa joukkuetta Vaahteraliigaan saakka.

Kesän 2018 piti olla kokeneen Vaahteraliiga – ja maajoukkuepuolustajan upea paluu niin kotimaisen, kuin eurooppalaisen jenkkifutiksen huipulle, kun Laherman kotikaupungissa Vantaalla pelattiin euroopan mestaruudesta. Alkukauden haasteet koko Steelers puolustuksen osalta, sekä valitettava polvivamma EM-kisoissa heinäkuussa kuitenkin pilasivat Laherman kauden ja pitkään vaikutti siltä, että miehen ura oli päätöksessään. Laherma tulee pelaamaan osan kautta kakkosdivisoonassa kasvattajaseurassaan Vantaan TAFTissa, mutta on mukana taistelussa Vaahteramaljasta viimeistään elokuun ratkaisuotteluiden alkaessa. Juuso kommentoi päätöstään jatkaa näin:

“Tiivistetysti mahtavaa jatkaa Steelersissä myös kaudella 2019. Harjoittelu kasvattajaseura Taftin kanssa antaa minulle mahdollisuuden tehdä lajiharjoittelua säännöllisesti sillä Kuopioon harjoituksiin on matkaa huimat 400 km jolloin toistot jäisivät muuten hyvin vähälle. Olen ollut pitkään mukana Steelersin kanssa ja tämän kauden tavoitteena ehdottomasti saada itselleni ja  joukkueelle ensimmäinen Suomen mestaruus.”

Kuva: Jari Turunen

Puolustuksen linjassa kovaa taisteleva Kalle Tanninen (191cm, 108kg, 20 vuotta) on Steelersin oma kasvatti ja osa 90-luvun lopun superlahjakasta sukupolvea. Opiskelukiireet olivat pakottamassa Tannisen jättämään koko kauden väliin, mutta lopulta näin ei onneksi käynyt. Tanninen:

“Mulla on kova luotto meidän joukkueeseen tänäkin kesänä. Rosteri on täynnä kovia pelimiehiä ja kaikki on varmasti tosi nälkäsiä viime kesän hopean jäljiltä. Onneks pystyn olemaan jälleen mukana kesän väännöissä ja matkalla kohti Vaahteramaljaa”

Päävalmentaja Pekka Utriainen:

“Kallen lopullinen läpimurto edustusjoukkuetasolla odottaa vielä itseään. Joukkueen sisällä on jo pidempään tiedetty mihin nuorimies parhaimmillaan pystyy, mutta loukkaantumiset ja asepalvelus omalta osaltaan on vähän tuoneet kahtena edellisenä kautena haasteita. Odotusarvo on, että tämä kesä on se, jolloin K Tanninen nousee pelaajana uudelle tasolle, yhdessä muutaman muun ikätoverinsa kanssa.”

“Juuson kanssa ollaan pelattu yhdessä jo reilu vuosikymmen sitten Vantaalla ja mies kuuluu isoilla kirjaimilla siihen tarinaan, joka kertoo Steelersin noususta kansalliselle huipulle. Toivon koko sydämestä, että ‘Isi’ saa pelattua ehjän kauden nyt viime kesän haasteiden jälkeen. Yhteistyökuvio TAFTin kanssa on mielenkiintoinen, uskon sen antavan sopivasti virtaa kokeneen pelaajan otteisiin.”