Joonatan El Ouacef vahvistaa Wolverines-hyökkäystä

Helsinki Wolverines saa lisää kokemusta ja vaihtoehtoja hyökkäykseensä keskushyökkääjä Joonatan El Ouacefin palatessa joukkueen vahvuuteen.  EL Ouacef pelasi kaudella 2022 kaikissa Wolverinesin otteluissa.

Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalo kertoi keskiviikkona lisää hyviä uutisia joukkueensa pelaajatilanteesta.  Alkukauden aikana eniten Vaahteraliigassa juoksuyrityksiä (109 kpl) urakoinut Sebastian Lugora saa rinnalle tutun miehen Joonatan El Ouacefin tehdessä paluun helsinkiläisten pelaavaan kokoonpanoon.

-Joonatan on todella tervetullut lisä kauden puoliväliin. Sebastian Lugoralla on ollut hyvä kausi, mutta pelipaikan fyysisyyden takia on todella tärkeää pystyä laittamaan sisään tuoretta jalkaa pelin sisällä. Uskon, että Joonatanin mukaantulo tulee lisäämään myös Sebun tehokkuutta.

Voimajuoksijana tunnettu El Ouacef keräsi viime kauden 12 runkosarjapelissä tasan 400 edettyä jaardia ja vain yhden miinusmerkkisen jaardin (netto 399 y). Touchdowneja miehen nimiin kirjattiin kuusi. Näin Lamminsalo kuvaa paluun tekevän keskushyökkääjän tulevaa roolia:

-Joonatan itsessään tuo nopeutta ja fyysisyyttä juoksupeliimme ja mielestäni häntä ei ole hyödynnetty viime kausina läheskään hänen täyteen potentiaaliinsa. Vaasa-pelissä on mielenkiintoista nähdä, miten tämän kauden hyökkäys sopii hänen kyvyilleen.

Sarjan jumbopaikalle jymähtänyt viime kauden pronssijoukkue julkaisi viikon alussa kahden yhdysvaltalaispelaajan liittymisestä joukkueeseen. Puolustukseen värvätty Darius Lewis on vaarallinen myös hyökkäyksessä pallollisena pelaajana, joten Lamminsalon vaihtoehdot hyökkäyksen peluuttamisessa ovat lisääntyneet merkittävästi.

Kuva: Jari Turunen