Jimi Roikosta Butchersin päävalmentaja

Vaahteraliigassa kaudella 2016 kuudenneksi jäänyt Porvoo Butchers on nimittänyt päävalmentajakseen Jimi Roikon, 26. Aikaisemmin Roiko on toiminut joukkueessa hyökkäyksen apuvalmentajana ja kuulunut myös pitkään porvoolaisseuran juniorivalmennukseen saavuttaen muun muassa kesällä 2016 U19-sarjan Suomen mestaruuden.

Tuore päävalmentaja itse korostaa valmennusryhmän yhteistyötä:

– Valmennustiimi tulee olemaan hyvin samanlainen kuin viime kaudella. Jan Vilkko hoitaa puolustuksen puolen ja Kristian Lind jatkaa hyökkäyksen koordinaattorina. Vilkon apukäsinä tulevat olemaan Pertti Lautala sekä Marko Luoma. Sami Moilanen jatkaa hyökkäyksen linjan kanssa.

– Itse tulen pitämään huolen, että harjoitukset pyörivät hyvällä tempolla eteenpäin.

– Viime kauden joukkueesta suurin osa jatkaa, joten olemme jo suureksi osaksi samalla sivulla tekemisen kanssa. Olen aina ollut kallellaan hyökkäyksen puolelle, joten pakko mainita Sebastian Berndtsonin muutto Porvooseen tulee viemään meidän hyökkäyksen nuori pelaajia isosti eteenpäin kuin myös hyökkäystä kaikkialtaan. Suurin haaste on varmasti tilat, joissa harjoittelemme. Ylipaine-hallin tulo jo mahdollisesti syksyllä 2017 helpottaisi huomattavasti.

Sopimuksen Butchersin kanssa ovat jo tehneet maajoukkuepelaajat Pasi Lautala ja Tero Kontiainen. Muista avainpelaajista nimensä on sopimuspaperiin kirjoittanut muiden muassa hyökkäyksen linjamies Jari Mononen. Nuorten valmentajana ansioitunut Roiko tuo osaltaan myös jatkuvuutta Butchersissa jo kaudella 2016 käynnistyneelle nuorennusleikkaukselle.

– Olemme nyt harjoitelleet kuukauden verran ja pelaajia on käynyt harjoituksissa hyvin, Roiko kertoo. – Kaiken kaikkiaan yli 30 miesten pelaajaa on käynnyt harjoittelemassa joukkueen kanssa.

– Harjoituksissa huokuu halu kehittyä ja olla huomattavasti parempi joukkue kuin mitä viime ja edellisenä kesänä olemme olleet. Vielä on keskitytty kuntopuolen ja tekniikan parantamiseen, ja tällä viikolla aloitamme harjoittelun pelipaikkakohtaisesti.

Butchers julkaisi aikaisemmin vastuuvalmentajan nimikkeellä Jan Vilkon sopimuksen. Vilkon ja Roikon mukaan päävalmentajan rooli on kuitenkin alusta alkaen ollut rakennettu Roikolle. 26-vuotiaasta Roikosta tulee kesällä 2017 yksi 2000-luvun nuorimmista Vaahteraliiga-päävalmentajista. Ainoastaan kesällä 2011 valmentanut Kevin Burant on ollut Roikoa nuorempi. Yhdysvaltalainen Burant oli tuolloin pelikauden aikaan 26-vuotias.

 

dsc08029-2

Jimi Roiko

Ikä:

26 vuotta

Valmentajana:

kaudesta 2010 alkaen

Pelaajana Vaahteraliigassa:

kaudet 2012-2015

Perhe:

Avovaimo, 2 kuukauden ikäiset kaksospojat ja koira

Muuta:

Vuonna 2015 Roiko onnistui kaikissa potkaisemissaan 27 lisäpistepotkussa. Täydellinen onnistumisprosentti jakaa Vaahteraliigan kausiennätyksen.

 

Kuvat:

Sami Ranta