Harjun kentällä vastakkain Crusaders ja Crocodiles

Vaahteraliigan perjantaipelissä vastakkain Lohja Crusaders ja Seinäjoki Crocodiles.  Crusadersilla tilastoissaan toistaiseksi ainoastaan tappiota ja Crocodilesilla voittoja. Lohjalaisilla mahdollisuus avata pistetilinsä mikäli seinäjokiset jatkavat edellisen viikonlopun loivasti alavireisiä otteitaan vieraspelissään.

Perjantain vaahteraliigakamppailun joukkueet lähtevät peliin käänteisistä asetelmista. Viime kauden finalisti Crocodiles on napsinut kauden aiemmista peleistään ainoastaan voittoja ja haluaa varmasti jatkaa putkeaan juhannustauolle saakka.

Crusaders ei ole saanut peliään odottamalleen tasolle kahdessa aiemmassa pelissä ja päävalmentaja Robert Johnsonin air-raid ei ole tuottanut toivotun kaltaista tulosta. Suurimmat haasteet lohjalaisilla on kuitenkin ollut puolustuspelaamisensa kanssa.  Lohjalaisten edellinen ottelu päättyi 63-7 tappioon kovavireiselle Roostersille ja myös avauspelissä vastustaja tykitti yli 60 pistettä Crusadersin päätyyn. Nyt joukkueella on tilaisuus kasvojenpesuun.

Crocodilesin pysäytettävä Harris

Crusaders esitteli edellisessä pelissä yleisölleen uuden laitahyökkääjän, Leonardo Sophoclisen, joka tullee olemaan Bryce Macinan heitoille oivallinen ykköstargetti.  Hyökkäyksen vaarallisin pelaaja saattaa kuitenkin olla keskushyökkääjä Moses Harris, joka osoitti Roosters-pelissä pääsevänsä pikkuhiljaa vauhtiin Vaahteraliigassa. Saksan sarjoissa kovaa jälkeä tehnyt Harris onkin Crocodilesin näkökulmasta se pelaaja, jonka puolustamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kotijoukkueen puolustuksessa suuret odotukset kohdistuvat jenkkivahvistuksiin.  Monte Williams ja Tyran Dixon eivät ainakaan tilastojen valossa ole ottaneet näkyvää roolia vastustajan pysäyttämisessä. Williamsilla on kahden pelin jälkeen tilastoissa 6,5 taklausmerkintää ja Dixonilla kolme.  Perjantaina miesten vastuulla on Vaahteraliigan ennätyksiä saalistavan Christian Powellin pysäyttäminen.

Crusadersin Moses Harris osoitti Roosters-pelissä olevansa vaikeasti taklattava vastustaja puolustuksille (Kuva: Laura Helminen)

Crocodilesin heittohyökkäys yhä kysymysmerkki

Crocodilesin alkukauden hyökkäyspeleissä suurin huomio on kiinnittynyt Christian Powellin ennätysjahtiin. Kauden alussa mies oli 16 TD:n päässä lajilegenda Stephen Stokesin ”tavoittamattomasta” 117 TD:n ennätyksestä (101/117).  Powell on tehnyt kauden kolmessa ensimmäisessä pelissään jo seitsemän touchdownia.  Jos Powell jatkaa kauden yhdeksässä jäljellä olevassa pelissä yhden TD:n keskiarvolla, ohittaa hän Stokesin ennen syyskuun alkua.

Seinäjokisten heittohyökkäyksessä eräänlainen katsomaton kortti on yhä jenkkilaituri J’Kobi Reddick. Mies oli sivussa Wolverines-pelistä ja kahdessa aiemmassa ottelussa saaliina on ollut neljä koppia joilla edettyjä jaardeja yhteensä 45. Touchdowneja Reddickille on kirjattu kaksi kappaletta. Perjantaina jenkkivahvistuksella on iso näytön paikka, kun vastaan asettuu heittopuolustus, johon on upotettu heittoja yli 300 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Vaahteraliigan Friday night Football-otttelu potkaistaan vauhtiin Lohjalla Harjun kentällä klo 18:30.  Liput ennakkoon Lippu.fi

Näillä pääset tunnelmaan