Crusaders saa lauantaina vieraita Vaasasta

Ilman voittoja Vaahteraliigassa läpi alkukauden pelannut Lohja Crusaders kohtaa lauantaina kotikentällään Wasa Royalsin. Ottelun lopputuloksella on iso merkitys sarjan alakerran sijoitusten näkökulmasta.

Lauantain pelin kotijoukkue Crusaders on aloittanut kautensa hitaasti kiiruhtaen.  Lohjalaisten hyökkäyspelissä on nähty ajoin positiivisia välähdyksiä, mutta vastustajat ovat voittaneet poikkeuksetta linjapelaamisen ja samalla kaikki Crusadersin pelit varsin suurinumeroisesti.

Viime kaudella playoff-taisteluihin yltänyt Royals on pelannut toistaiseksi kaikki ottelunsa vieraskentillä, eikä lauantainen Lohjan matkakaan tee asiaan vielä poikkeusta. Vaasalaisten kotikenttää on varjeltu nyt viikonloppuna järjestettäviä Kalevan Kisoja varten ja Royalsin kuuden ottelun vieraskiertuetta seuraa yhtä monta kotiottelua omalla Kaarlen kentällä.  Kaksi reissupeliä pitäisi vielä jaksaa ennen juurtumista omalle mukavuusalueelle.

Crusaders tappioputkessa

Crusaders lähtee lauantain peliin neljän ottelun tappioputkessa. Ennen juhannusta Butchers nollasi lohjalaiset, vaikka ristiretkeläiset olivat edellisessä pelissään pitäneet Crocodileseja ahtaalla. Päävalmentaja Robert Johnsonin ohjaama hyökkäys on edennyt ajoin erinomaisesti mutta varsinaiset pelintekijät hyökkäyksessä ovat vähissä. Pelinrakentaja Bryce Macina on osoittanut olevansa yksi sarjan nopealiikkeisimmistä pelinrakentajista taklaajia väistellessään, mutta heittojen tarkkuus ei ole ollut kaikissa peleissä priimatasoa. Latvialais-brittiläisen Leonardo Sophoclisin liittyminen laitahyökkääjäkaartiin on tuonut varmuutta laituriosastolle, ja samalla antanut tilaa väkivahvan keskushyökkääjä Moses Harrisin juoksuille.

Crusadersin varsinainen heikko lenkki alkukauden peleissä on ollut puolustus. Lohjalaisia vastaan on tehty keskimäärin lähes 60 pistettä, eikä tuolla lukemalla ole edellytyksiä nousta mukaan voittotaisteluun peleissä.  Lauantaina erityisesti Crusadersin puolustuksen jenkkiduolla on näytön paikka Royalsin kanuunakuulamaisen juoksupelin pysäyttämiseen.

Leonardo Sophoclis on noussut Crusadersin vaarallisimmaksi laituriksi (Kuva: Laura Helminen)

DeMarco Artis yhä poissa kokoonpanosta

Vaasalaiset lähtevät lauantain vieraspeliinsä ilman puolustuksen ykköstykkiään, DeMarco Artisia. Viime kauden säkkikuninkaan ollessa poissa joukkueen ykköspuolustajaksi on noussut tukimiehen paikalla pelaava Prince Lollar.  Joukkueen sisäisessä taklaustaistossa Lollar on pariin viimeiseen peliin saanut kirittäjäkseen Lamin Latikan, jolla tilillään paras ottelukohtainen taklausten keskiarvo vaasalaisista.  Edellisen kauden Matti Lindholm Trophyn, eli parhaan kotimaisen taklaajan palkinnon vienyt Raul Khalifa ei ole yltänyt tänä kesänä viime vuoden kaltaiseen sensaatiomaiseen lentoon.

Royalsin alkukauden hyökkäyspeli on painottunut juoksuihin, jossa Tom Suoste on ollut pitelemätön. Kanadalainen pelinrakentaja Theodore Landers pitää hallussaan liigan avaavien pelinrakentajien heikointa heittojen onnistumisprosenttia ja heittopelin haasteet ovat heijastuneet tähtilaituri Alpha Jallohin suorituksiin.

Itseluottamusta vaaslaisten peliin on varmasti ammentanut juhannusta edeltänyt Wolverines-peli, jossa Royals avasi kauden pistetilinsä.

Lauantain pelissä vaasalaisrosterin kapein osa-alue löytyy valmennuksesta. Alustavan rosteri-ilmoituksen mukaan kentän laidalla ohjeita joukkueelle on antamassa vain kaksi valmentajaa ja päävalmentaja Juha Ramsilaa tuuraa Lohjalla Miika Salke.

Taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Lohjan Harjun kentällä kl0 16:30. Liput ennakkoon Lippu.fi

Näillä pääset tunnelmaan