Crocodiles palasi voittokantaan

Seinäjoki Crocodiles otti kaksi tärkeää sarjapistettä kotikentällään lauantaina. Sarjanousija United Newland Crusaders taipui jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 32-25 (10-6).

Crocodiles saavutti kauden kolmannen voittonsa sarjanousijan kustannuksella, mutta helpolla pisteitä ei tarjoiltu isäntäjoukkueelle. Crusaders taisteli pelissä loppuun saakka ja hävisi nyt jo neljännen sarjapelin yhden maalisuorituksen pisteiden marginaalilla. Ainoastaan Roosters on onnistunut kukistamaan lohjalaiset selvin numeroin.

Crocodiles-hyökkäys tasapainossa

Seinäjoki Crocodilesin hyökkäys keräsi lauantain pelissä juoksu ja heittojaardeja täsmälleen saman määrän (215+215). Crocodiles aloitti pelin tuttuun tapaan Christian Powelin juoksuun luottaen, mutta pelin edetessä ja Crusadersin tukkiessa Powelin juoksuväylät pakaten fronttiinsa kahdeksan miehen seinän, tilaa aukesi hyvin Zack Greenleen heittopeleille.

Kotijoukkueen tuloksellinen pelaaja oli yllättäen laitahyökkääjä Joel Särkela. Särkelä keräsi kahdeksalla kiinniotollaan jaardeja yhteensä 153. Tämä on yksi jaardi enemmän, kuin Powellin juosten keräämä 152 jaardia. 22 kiinniottojaardinsa turvin Powell toki keräsi yhteensä jaardeja enemmän, mutta Särkelä voitti yhdysvaltalaisen TD-kilpailussa lukemin 2-1.

Crocodiles puolustus ei onnistunut horjuttamaan Crusadersin heittopeliä vastaavalla tavalla kuin Wolverines viikkoa aikaisemmin.  Joukkueen ahkerin taklaaja oli takapuolustaja Antony Rodriques 5,5 taklauksellaan. Jaska Värinen keräsi saman verran taklauksia ja yhden pelinrakentaja säkityksen.

Crocodiles menetti ottelun viimeisellä neljänneksellä sivurajalle pelinrakentajansa Zack Greenleen. Nuori Arttu Aalto paikkasi miestä riittävällä rutiinilla, mutta voi vain toivo, että seinäjokisten huono tuuri yhdysvaltalaispelinrakentajien osalta ei saa jatkoa.

Crusadersin pelit viihdyttävät

United Newland Crusadersin pelit ovat seuran debyyttikaudella olleet tiukkoja ja viihdyttäviä. Kukaan ei ole enää aikoihin kyseenalaistanut joukkueen liigapaikkaa, mutta itse sarja ja nolla pistettä sarjataulukossa alkavat käydä Crusadesille kohtalokkaaksi.  Joukkueen seuraava peli Royalsia vastaan tulee olemaan elämän ja kuoleman peli.

Lauantaina Robert Johnson palasi heittopelissään tasolle, joka merkitsee ketjun liikkumista rivakkaan tahtiin sivurajalla. Veteraanipelinrakentaja heitti pelissä 4 touchdownia ja saavutti 24 onnistumisellaan etenemistä 302 jaardia.  Johnsonin kuluvalla kaudella saavuttamat 1051 total offence-jaardia nostavat miehen uratilaston yhteenlasketut jaardit lukemaan 24.949. Korkealla todennäköisyydellä 25.000 jaardin raja tulee täyteen Crusadersin seuraavassa ottelussa.

Crocodiles piti Kameron Harrisin juoksun kurissa, mutta heittopeleissä kerätyt jaardit nostivat miehen etenemisen lukemiin 206y.  Laitahyökkääjä Finn Kearns sai lauantaina edellistä peliä enemmän tilaa ympärilleen ja keräsi kuudella kiinniotollaan 96 jaardia ja yhden touchdownin. Kolme joukkueen touchdowneista kirjattiin Harrisin piikkiin.

Crusadersin ahkerin taklaaja oli jälleen kerran yhdysvaltalaistukimies Michael Hall 8,5 taklauksellaan.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva:  Ruutu+