Butchers kiri viimeisellä neljänneksellä voittoon

Porvoon Butchersin ja Kotka Eaglesin vaahteraliigakamppailusta tuli lopulta aivan muuta, kuin suurin osa yleisöä osasi odottaa. Nesi Carpelanin vahvistama Kotka vei peliä reilun ensimmäisen puolikkaan ja taipui vasta helteisen pelin viimeisellä jaksolla. Voitto Porvoolle lopulta 26-10 (0-10).

Ennakkoasetelmien perusteella perjantain vaahteraliigakamppailusta piti tulla Butchersin paraatimarssi maalialueelle kerta toisensa jälkeen. Porvoolaiset olivat voittaneet joukkueiden edellisen kohtaamisen murskaavasti 44-0 ja kotkalaisilla on takanaan useampia suurinumeroisia tappiota. Toisin kuitenkin kävi. On oikeastaan häkellyttävä, miten yhden pelaajan panos voi vaikuttaa tappiokierteeseen suistuneen joukkueen peliin. Perjantaina tuo pelaaja oli Eaglesin Niclas Carpelan.

Kotka Eagles lähti peliin pelkistetyllä pelikirjalla, jonka toteuttaminen oli luontevaa vain kaksissa harjoituksissa mukana olleelle veteraanipelinrakentajalle. Nesi Carpelanin vaikutus Eaglesin taisteluilmeeseen oli pelin alussa mykistävä. Eagles taisteli molemmin puolin palloa liigassa ennen näkemättömällä intensiteetillä ja piti isäntäjoukkueen nollilla ottelun puoliväliin saakka. Ensimmäisten kahden neljänneksen aikana pelinrakentaja Carpelan heitti palloa sadan jaardin matkan ja kirjasi tilastoihin henkilökohtaisesti kaikkien aikojen ensimmäisen liigatouchdowninsa. 

Kaikkiaan Carpelanin tilastoihin kirjattiin pelissä 17 onnistunutta heittoa 29 yrityksestä ja onnistuneilla joukkueelle 163 etenemisjaardia ja yksi TD. Nesi oli pelin puolivälissä vielä joukkueensa paras juoksujaardien kerääjä, mutta ottelun lopun ”laillinen pahoinpitely” (ks. Nesin haastattelu) vei pelinrakentajan juoksujaardit lopulta pakkasen puolelle. Carpelan säkitettiin pelissä neljä kertaa.

Pelin alkupuoliskon sankareina olivat Carpelanin ohella Eaglesin puolustajat, jotka pitivät Butchersin nollilla. Kotkalaisten johtoasema piti ottelun viimeiselle neljännekselle saakka, jonka jälkeen Butchers jyräsi pisteet kotiin vakuuttavasti.

Ottelun jälkeen hyväntuulinen ja helpottuneen oloinen Carpelan oli pahoillaan, ettei onnistunut auttamaan joukkuettaan voittoon.

Gwinner kantoi joukkueensa pisteille

Butchers aloitti pelin nihkeästi ja ajoin vaikutti siltä, että valmennus ja pelaajat lukivat eri pelikirjoja. Vaiheittain tuore, mutta kokenut valmennusjohto sai joukkueensa hallintaan ja viimeisen neljänneksen pelaaminen oli jo vakuutavalla tasolla. Suurin kunnia tuosta kuuluu joukkueen pelinrakentaja Brandon Gwinnerille, joka kantoi joukkuetta eteenpäin reppuselässään.

Ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi valittu Gwinner heitti yhden ja juoksi itse kolme touchdownia. 109 juoksujaardia on komea lukema pelinrakentajalle. Heittojaardeissa Gwinner jäi Carpelanin varjoon, mutta yhdessä Mikko Seppäsen kanssa kokenut pelinrakentaja onnistui ottamaan tärkeät sarjapisteen kotiin vaikeasta alusta huolimatta. Butchers voitti ottelun viimeisen neljänneksen lukemin 20-0 ja hyydytti silmin nähden väsyneet kotkalaiset tappioon.  Timi Nuikka kartutti taklaustilastojaan 9,5 pysäytyksellä ja Jesse Vuoksenturja oli pääroolissa pelinrakentaja Carpelanin murjonnassa aloituslinjan takana.

Butchersin päävalmentaja Sebastian Lind kertoi ottelua edeltävässä haastattelussaan, että yhteisten harjoitusten määrä joukkueen kanssa on ollut pikakomennuksesta johtuen vielä vähäinen. Butchersin odotetaankin parantavan otteitaan uuden valmennuksen saadessa enemmän yhteistä aikaa joukkueen kanssa.

Ottelun jälkeen pelinrakentaja Gwinner kommentoi ottelun kulkua ja uuden valmennuksen vaikutusta peliin.

Butchersin kausi jatkuu jo tulevana torstaina Helsingissä Roostersin vieraana. Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä ja samalla haasteellinen nuorten EM-kisoihin matkaavien pelaajien puuttumisen takia. Myös Eaglesilla on edessä eräänlainen elämän ja kuoleman peli toisen nollakerholaisen, Crusadersin asettuessa vastustajaksi Lohjalla. Pelissä ratkaistaan kumpi jää yksinään sarjajumbon paikalle.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva:  Mikko Mäkelä