Butchers ja Roosters taistelevat sunnuntaina paikasta Vaahteramaljaan

Porvoon keskuskentän katsomokapasiteetti laitetaan sunnuntaina koetukselle kotikaupungin Buthersin isännöidessä monen vuoden tauon jälkeen Vaahteraliigan välieräpeliä. Vastaan asettuu kestomenestyjä Roosters, joka janoaa takaisin suomalaisen jenkkifutiksen huipulle.

Sunnuntain vaahteraliigakamppailussa kohtaavat sarjan suurin yllättäjä Butchers sekä alun perin kärkijoukkueeksi veikattu Roosters. Butchers on kauden aikana kärsinyt tappiot ainoastaan pohjalaisjoukkueille ja onnistunut voittamaan tiukat pelit loppuhetken ratkaisuillaan.  Roosters on pelannut varsin kaksijakoisen kauden.  Alkukauden ryömiminen on jäänyt loppukesän edetessä muistojen koriin ja tärkeiden pelien lähestyessä helsinkiläiset ovat kauden parhaassa vireessä.

Roosters lähtee välieräpeliin vahvalla kokoonpanolla. Erinomaisia otteita juoksuhyökkäyksessä esittänyt Ville Hämäläinen ei ole rosterissa mukana, mutta vaihtarina joukkueen kokoonpanoon on palannut Lassi Pajarinen, jonka juoksuihin vastustajan on pakko varautua pelisuunnitelmassaan.

Helsinkiläishyökkäyksen vaarallisin osa-alue on loppukauden pelissä ollut ilmasilta pelinrakentaja Dimitrios Sinodinosin ja laitahyökkääjä Daniel Kittnerin välillä.  Kittneriä voidaan pitää sinä sateentekijänä, joka kesällä käänsi Roosters-laivan suunnan huikeilla suorituksillaan.  Sunnuntaina Kittner tulee olemaan merkitty mies Roosters.hyökkäyksessa ja tilaa ratkaisuihin saattaa avautua laitureista Santtu Vehkomäelle ja Johannes Jauhiaiselle.

Helsinkiläisten loppukauden vire on nostanut joukkueen Vaahteraliigan joukkuetilastoissa Butchersin edelle lähes kaikilla mitattavilla alueilla. Butchersin vahvuutena on kuitenkin hyvä tunnistaa erikoistilanteet, joiden erikoismiehiä joukkueesta löytyy runsaasti

Butchers on voittanut Roostersin runkosarjassa kaksi kertaa ja omaa suoritustensa ansioista hienoisen yliotteen sunnuntain vastustajasta.  Butchers tietää miten Roosters voitetaan, mutta Roostersilla ei ole vielä kokemusta porvoolaisten nujertamisesta.   Molempien joukkueiden pelaajilla on tuoreessa muistissa peli Velodromilla, jossa Butchers nousi viimeisillä minuuteilla 32-31 voittoon mahtavan loppukirinsä ansioista.  Tuolloin yksi voiton pääarkkitehdeista oli Butchers-puolustuksen vaarallisin pelaaja, Zachary Wright. Yhdysvaltalainen nousi kauden otteillaan Vaahteraliigan ennätyskirjoihin sekä syötönkatkoissa, että puolustetuissa heitoissa. Zach Wright voi sunnuntaina olla se pelaaja, joka murskaa Roostersin heittohyökkäyksen haaveet nostaa joukkue loppuotteluun.

Tilastojen ja viimehetken vireen perusteella Roostersia voidaan pitää välieräpelissä hienoisena ennakkosuosikkina. Butchers on kuitenkin osoittanut kauden aikana venymiskykynsä ja tulee tekemään kaikkensa päästäkseen varaamaan Seinäjoelle suuntaavan linja-auton tulevalle viikonlopulle.

Välieräkamppailu Butchers – Roosters potkaisaan vauhtiin Porvoon keskuskentällä klo 14:30

Näillä pääset tunnelmaan