Butchers ja Crocodiles päättävät Vaahteraliigan runkosarjan lauantaina

Vaahteraliigan runkosarja 2022 päättyy Porvoon Butchersin ja Seinäjoki Crocodilesin kohtaamiseen. Butchersin sarjasijoitus on jo lukittu viidenneksi, mutta Crocodiles tarvitsee voiton välttääkseen suoran matkalipun Kuopion Väinölänniemen välieräpeliin.

Butchers ja Crocodiles lähtevät tavoittelemaan sarjapisteitä ilman yhdysvaltalaisia keskushyökkääjiään. Butchersin Seth Rowland sekä Crocodilesin Cristian Powell eivät pue lauantain peliin. Molempien joukkueiden juoksumoottoreiden puuttumiset tekevät pelin luonteesta erilaisen.

Crocodiles lähtee peliin hakemaan tärkeää kahta pistettä, joiden turvin joukkue voi päästä mukaan sijojen 3-4 arvontaan. Tappio lauantaina merkitsisi varmaa matkaa Väinölänniemelle jo tulevana perjantaina.  Toisena vaihtoehtona on saapua Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi lauantaina.  Jälkimmäinen vaihtoehto on seinäjokisille tarjolla voiton ja voitokkaan arvonnan tuloksena.

Seinäjokisten aloittavana keskushyökkääjän Porvoossa pelaa Jaska Värinen.  Värinen juoksi edellisessä Roosters-pelissä 5,4 jaardin keskiarvolla kuljettaen palloa yhteensä 59 jaardin matkan.  Butchersin pallonkantovastuussa on Mikael Fiskari, joka on ehtinyt kauden aiemmissa peleissä juoksemaan pallon kanssa 31 yrityksellä 4,3 jaardin keskiarvoin.

Kummankin joukkueen rosterista puuttuu myös tärkeässä roolissa läpi kauden pelanneita laitureita. Crocojen poissaololistalla ovat Joel Särkelä ja Anttoni Lampivuo. Butchers-laitureista peliin eivät pue Luukas Eerola ja Nooa Kurki.

Poikkeavista pelaajakokoonpanoista johtuen lauantaina Porvoon keskuskentällä tultaneen näkemään tavallisesta pelikirjasta poikkeavia suorituksia, jossa lopulta kliseisesti se kumpi hallitsee linjoja, tulee korjaamaan pelistä voiton.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuussa Seinäjoella päättyi Crocodilesin tiukkaan 15 – 13 (3 – 6). Crocodiles on myös lauantaina ennakkosuosikki, mutta Butchers ei tule myymään nahkaansa halvalla, vaan tullee tarjoamaan porvoolaisyleisölle komeat kauden päättäjäiset.

Mikäli lauantain ottelu päättyy Crocodilesin voittoon, tullaan ratkaiseva arvonta suorittamaan suorassa Ruutu-lähetyksessä heti ottelun loppuseremonioiden päätyttyä

 

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat