Brandon Connette pommitti Crocodilesin nurin

Vaahteraliigan toisen kierroksen avausottelussa ei jäänyt paremmasta epäselvyyttä. Helsinki Roostersin hyökkäys jatkoi vahvassa vireessä, ja pelinrakentaja Brandon Connetten huippuottelun myötä helsinkiläiset kaatoivat Seinäjoki Crocodilesin tylysti lukemin 50–12 (36–6).

Kotijoukkueen heittopeli oli torstaina Velodromilla murskaavaa. Connette heitti ottelussa 31 kertaa, joista 26 onnistui. Touchdowneja heitoista syntyi yhtä monta kuin epäonnistuneita heittoja eli viisi. Ykköslaituri oli tälläkin kertaa Bernard Luster, joka niin ikään pelasi huippuottelun. Britti nappasi Connetten heitoista 11, eteni niillä 219 jaardia ja teki yhteensä 20 pistettä. Timothy Thomas koppasi kaksi touchdown-heittoa.

Connette näytti torstaina myös jalkatyönsä tehokkuutta juosten muutamat tärkeät uudet yritykset ja joukkueensa avauspisteet. Lusterin kopattua touchdownin perään kahden pisteen arvoisen lisäpisteen, johti Roosters avausneljänneksen jälkeen lukemin 8–0.

Crocodilesin puolustus näytti jo ensimmäisen neljänneksen edetessä saavan otteen Roosters-hyökkäyksestä, kun sekä Filip Zacok että Cory Magwood pääsivät yhdessä ja yksitellen kiinni Connetteen ja onnistuivat myös kertaalleen pallonriistossa. Ottelun edetessä kuitenkin sekä Zacok että Magwood hälvenivät kuvasta. Toisella neljänneksellä Lusterin kaksi maalia sekä Thomasin ja keskushyökkääjä Jaycen Spearsin touchdownit vapauttivat Roostersin karkumatkalle.

Bernard Lusterin kauden aloitus on ollut hurja. Kahdessa ottelussa 17 kiinnittoa, 308 jaardia ja 5 touchdownia. Kuva: Salla Lahti

Hyökkäyksessä Crocodiles sai rytmistä kiinni ainoastaan ajoittain. Pelinrakentaja Brett Arriveyn heitot suuntautuivat enimmäkseen laitoihin, jossa Roostersin puolustajat Santtu Äyräväisen johdolla kerta toisensa jälkeen pysäyttivät pallonkantajat aloituslinjaan. Juoksua seinäjokelaiset käyttivät melko säästeliäästi ja esimerkiksi Josh Clarke oli kokolailla huomaamaton. Sen sijaan toisella neljänneksellä Jaska Värinen näytti nopeuttaan. 62-jaardinen halkaisu maaliin oli oivallinen osoitus tukimiehen tontilta keskushyökkääjäksi siirtyneen Värisen nopeudesta.

Puoliajalla tilanne oli kuitenkin Roostersille jo 36–6 eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Varsinkin kun vielä Thomas ja Luster nostivat varmasti potkineen Ville Rontun kanssa Roostersin kokonaispisteet 50:een. Päätösneljänneksen lopulla Clarke onnistui lyhyessä punnerruksessaan kaventamaan loppulukemiksi 50–12.

Crocodilesin pelinrakentaja Brett Arrivey (6) heitti Vaahteraliiga-debyytissään 67 jaardia. Joukkueensa parhaana palkittu Jaska Värinen (34) juoksi Crocodilesin avauspisteet ja yhteensä 80 jaardia. Kuva: Salla Lahti

Valopilkkuja enemmän Roostersilla – Crocodilesilla aihiot vasta kehittymässä

Selvää on, että Roostersin pelatessa kauden neljännen ottelunsa, on rutiini ylemmällä tasolla kuin kauden ensimmäinen pelinsä otelleella Crocodilesilla. Roostersilta nousi kuitenkin tälläkin kertaa myös uusia ratkaisijoita. Takapuolustaja Viljo Lempinen hyödynsi saamansa paikat 100-prosenttisesti: tuloksena kauden toinen syötönkatko, maahanlyönti sekä maalin pelastanut taklaus aloituspotkussa. Myös linjapuolustaja Lauri Vainio jatkoi jo Trojans-ottelussa nähtyjä hyviä otteita ja pääsi säkittämään nyt myös Arriveyn.

Roosters-hyökkäyksessä Karri Pajarinen ja Antti Lahtinen saivat palloa kannettavakseen yhteensä 21 kertaa, joilla nuorten maajoukkueen kaksikko eteni 91 jaardia.

Crocodilesin puolella luonnollisesti Värisen sopeutuminen keskushyökkääjän tontille oli lupaavaa ja enteilee hyvää. Brittivahvistuksista Anthony Brooks taisteli sekä hyökkäyksessä, puolustuksessa että erikoisjoukkueissa ja väläytti nopeuttaan pitkällä aloituspotkun palautuksella ja 32-jaardisella kiinniotolla. Puolustuksen linjassa Hannu Saarimaa keräsi joukkueensa suurimman taklaussaaliin.

Crocodilesin kausi jatkuu Pohjanmaan paikallisottelulla eli Botnia Bowlilla puolentoista viikon päässä Wasa Royalsin vieraana. Roosters puolestaan saa huilata Vaahteraliigasta kahden viikonlopun verran. Seuraavaksi Roosters pelaa Northern European Football Leaguen finaalissa vieraskentällä Carlstad Crusadersia vastaan. Tuo ottelu pelataan reilun kahden viikon kuluttua.

 

TO 11.05.2017 | 18:30 | Velodromi, Helsinki:

Roosters – Crocodiles 50–12 (36–6)

Tilastot

 

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina Tampereella, jossa Saints ja Porvoo Butchers aloittavat kautensa. Toinen peliviikko sinetöidään Turussa maanantaina, kun Trojans kohtaa Wasa Royalsin.

Otsikkokuva: Salla Lahti