Ville-Valtteri Suojanen jatkaa Trojansissa

Vaahteraliigassa kaudella 2016 pronssia saalistanut Turku Trojans saa merkittävän palan puolustukseensa, kun liigan parhaimpiin takamiehiin kuuluva Ville-Valtteri Suojanen ja turkulaisseura allekirjoittivat sopimuksen kaudesta 2017.

Trojansin puolustuksessa Vaahteraliiga-ottelussa ensimmäistä kertaa vuonna 2008 esiintynyt Suojanen on kuulunut vuosia sarjan parhaimpiin safety-paikan pelaajiin. Vuonna 2012 Suojanen pelasi Vaahteraliigaa Jyväskylän Jaguaareissa ja oli vuonna 2013 Trojansin mukana I-divisioonassa. Kasvattajaseurassa jatkaminen oli lopulta myös erikoisjoukkueissa isoon rooliin nousseelle Suojaselle luontainen valinta.

– Siinä kohdassa, kun päästiin yhteisymmärrykseen sopimusasioissa Trojansin kanssa, valinta oli helppo, Suojanen tunnustaa.

Oulussa opettajaksi opiskeleva Suojanen on viettänyt tehokkaan syksyn harjoitusten parissa ja odottaa jo innolla lumen sulamista:

– Ensi kauden tavoitteena on tietysti voittaa mahdollisimman monta peliä ja taistella pudotuspelipaikasta. Henkilökohtaisella tasolla taas pelata ehjä kausi ilman loukkaantumisia ja ottaa omassa kehityksessä seuraava askel ylöspäin. Off season on mennyt loistavasti. Tänä vuonna ei ollut loukkaantumista, joka olisi lykännyt aloitusta ja se näkyy tuloksissa positiivisesti.

Trojansin puolustus on kuulunut viimekausien ajan Vaahteraliigan nimivahvimpiin joukkoihin, vaikka loukkaantumiset katkaisivatkin parhaimman terän jo varhain kaudella 2016. Aiempien vuosien runkopuolustajista Suojasen tapaan tulevana kesänä jatkavat muun muassa tukimies Ilkka Koiranen sekä takamies Seikko Vennelä. Lisäksi Trojans hankki puolustukseensa Seinäjoki Crocodilesissa kaudella 2016 pelanneen tukimies/linjamies Greg Robinsonin.

Myös poislähtevien muutospiikki on iskenyt harjoituskauden aikana. Päävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori Mikko Virolainen siirtyi syrjään jo elokuun lopussa, ja myöhemmin puolustuksen runkopelaajista muun muassa linjamies Rickhard Helenius siirtyi sarjanousija Hämeenlinna Huskiesiin ja tukimies Ilya Redin Helsinki Roostersiin.

Suojasen mukaan Aurajoen rannoilla tunnelma on muutoksista huolimatta hyvä ja odottava.

– En ole päässyt jätkien kanssa puhumaan asiasta sen enempää, koska asun Oulussa, mutta Miko Ylikosken ja (päävalmentaja) Karri Kuuttilan kanssa ollaan puhuttu paljonkin ja ainakin itselläni on positiivinen kuva toiminnasta. Mielenkiinnolla odotan, mitä Coach Kuuttila on meille keksinyt, Suojanen kertoo.

 

Kaudella 2016 Ville-Valtteri Suojanen (21) kuului Trojansin kapteenistoon. Muista kapteeneista Karri Kuuttila (79) toimii jatkossa turkulaiseuran päävalmentajana ja Tuomas Mankki on päättänyt uransa. Seuran johtokuntaan kuuluvan Sami Toivosen jatkosta ei vielä ole tietoa. Kuva: Kari Toivonen

 

Kuva:

Kari Toivonen