Vaahteraliigan lauantaipelissä ratkaistaan runkosarjan kolmas sija

Lauantaina Porvoon keskuskentällä pelataan runkosarjan kolmannesta sijasta, otetaan kiinnitys kauden 2021 mitalisijaan ja samalla ratkaistaan välieräpelin parit. Porvoo Butchers saa vieraakseen Seinäjoki Crocodilesin klo 16.30 alkavassa pelissään.

Lauantain taisteluparilla on kummallakin kuuden pelin jälkeen kolme voittoa ja saman verran tappioita. Molemmilla on jäljellä sarjan viimeisellä kierroksella vielä yksi peli, mutta riippumatta viimeisen pelin tuloksesta lauantain voittaja tulee olemaan runkosarjan kolmonen.

Butchers on vahvan alkukauden jälkeen kompastellut sarjakärkien käsittelyssä.  Viime viikonlopun pelissä Steelers käveli teurastajien ylitse 51-0 voitollaan Väinölänniemellä. Crocodilesilla on alla vapaa viikonloppu, mutta sitä huolimatta osa joukkueen avainpelaajista on yhä toipilaiden listalla.

Butchers peliin vahvalla nipulla

Porvoon Butchers pääsee lähtemään kotipeliinsä vahvalla kokoonpanolla.  Avauskokoonpanon pelaajista ainoastaan June Robinson on merkitty poissaolijaksi. Jabari Harrisin johtama hyökkäys on päässyt vetämään lisää toistoja tuoreen yhdysvaltalaislaituri Brandon Ihanzalla vahvistettuna ja lauantaina Crocodilesin takakenttä saa olla tarkkana porvoolaisten heittopelin kanssa. Pelinrakentajaa suojaamassa ovat kotipelissä Väinö Pääkkönen, Tero Kontiainen ja Jari Mononen jotka eivät olleet joukkueen mukana Kuopion reissulla.

Puolustuksessa Jesse Vuoksenturja palaa kokoonpanoon tukkimaan linjoja Crocodilesin vahvalta juoksupeliltä. Kovakuntoinen Timi Nuikka taistelee tiukasti Crocodiles-virkaveljensä Jaska Värisen kanssa liigan kovimman kotimaisen tukimiehen tittelistä. Värinen johtaa Nuikkaa niukasti 46-43, mutta lauantain kamppailussa Crocodilesin ennustettu juoksupainotteinen hyökkäys saattaa antaa Nuikalle enemmän kaatomahdollisuuksia.

Tiukassa pelissä pienet marginaalit ratkaisevat voittajan. Butchers on toistaiseksi ollut liigan vähiten rangaistusjaardeja kerännyt joukkue ja mikäli päävalmentaja Jim Nendelin miehistö säilyttää kotipelissään kurinalaisuutensa, saattaa voiton avaimet löytyä tästä.

Brandon Ihanza otti Kuopiossa kiinni kolme heittoa. Onko ajoitukset hiottu parempaan kuntoo lauantaiksi? (Kuva: Jari Turunen)

Crocodilesin pelinrakentajahaasteet jatkuvat

Seinäjoki Crocodiles kuuluu niihin kauden 2021 joukkueisiin, joiden epäonni pelinrakentajiensa kanssa on vaikuttanut joukkueen pelisuoritukseen merkittävästi.  Crocodilesin osalta jo offseasonilla käynnistynyt painajainen saa jatkoa sarjan lähestyessä ratkaisuvaiheitaan.  Kauden avauksessa loukkaantuneen Zachary Whiteheadin korvaajaksi värvätty Zack Greenlee on poissa pelaavasta miehistöstä alaraajavamman takia.

Päävalmentaja Samu Jupon mukaan miehen pelikuntoa tarkkailtiin loppuun saakka, mutta valmennusjohto haluaa varmistaa pelinrakentajan kunnon välieräpelissä, eikä Greenlee ole tietojen mukaan kokoonpanossa lauantaina.   Joukkueen huonot uutisen pelinrakentajien osalta ei jää tähän. Myös nuori Arttu Aalto on loukkaantunut oman ikäluokkansa junioripelissä, eikä ole pelikuntoinen lauantaina.

Porvoossa pelinrakentajan paikalla aloittaa Nathaniel Robitaille, joka on kauden aiemmissa vaiheissa joutunut kantamaan samaa vastuuta hetkittäin.  Robitaillen heittotilastosta ei toistaiseksi ole paljoa raportoitavaa. Mies on laittanut pallon ilmaan kuusi kertaa, mutta kiinniotot antavat vielä odottaa itseään. Joukkueen toiseksi pelinrakentajaksi on kirjattu Christian Powell.

Crocodiles esittelee Porvoossa myös yhden uuden pelaajan. Ruotsalainen laitahyökkääjä Robin Gavelin Miranda pelasi alkukauden Tukholmalaisen Mean Machinen miehistössä, mutta ehtii nyt mukaan mitalitaisteluun myös Vaahteraliigaan. 26-vuotias suurikokoinen (192/92) ruotsalainen on pelannut laitahyökkääjän paikan ohella potkaisijana.

Pelinrakentaja Zack Greenlee ei ole pelaavassa kokoonpanossa lauantaina (Kuva: Jari Turunen)

Butchers lähtee lauantain peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Crocodiles on vahvistanut kauden lopuksi heittohyökkäystään, mutta ilman kokenutta pelinrakentajaa taitavistakaan laitureista ei välttämättä ole iloa kentällä. Keskushyökkääjä Christian Powell on ollut läpi kauden seinäjokisten vaarallisin ase, joka saa odottaa myös Porvoon keskuskentällä vastustajan erityiskohtelua läpi pelin.

Lauantain voittaja kohtaa Vaahteraliigan välieräkierroksella Roostersin Helsingissä. Häviäjän kohtaloksi tulee matkustaa perjantaina 3.9. Kuopion Väinölänniemelle Steelersin vieraaksi.

Vaahteraliiga 9. kierroksen ottelu Butchers – Crocodiles pelataan lauantaina 21.8. Porvoon keskuskentällä. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.30 ja liput kannattaa ostaa ennakkoon Lippu.fi.  Suora lähetys Ruutu+ kanavalla vauhtiin jo 16.00

Tutustu: Butchers rosteri

Tutustu: Crocodiles rosteri

Kuvat: Jari Turunen