Vaahteraliigan 6. kierros

Vaahteraliigan 6. kierros pelataan tulevana viikonloppuna. Kierroksella ratkotaan paikallisia valta-asemia sarjataulukko sijoitusten lisäksi, kun torstaina ratkeaa kuka tällä hetkellä on Helsingin paras ja perjantaina katsotaan kuka heiluttaa valtikkaa Pohjanmaalla. Näiden uutisten lisäksi löydät otteluennakoita ja sarjan kuulumisia Vaahteraliigan TeeDee podcastista Suplasta.

Viikonlopun Vaahteraliigakierroksen aloittaa liigan kärkikamppailu, jossa vastakkain asettuvat sarjaa puhtaalla pelillä johtava Helsinki Wolverines (4-0) ja kakkosena oleva Helsinki Roosters (3-1). Kyseessä on nyt joukkueiden 23. kohtaaminen ja ensimmäinen vuoden 2014 jälkeen. Roosters johtaa voitoissa keskinäisissä otteluissa (17-5) ja on viimeksi hävinnyt Wolverinesille 2011. Tällä kertaa otteluun ennakkosuosikkina lähtee kuitenkin Wolverines, joka on dominoinut vastustajiaan. Wolverines tuo kentälle sarjan ykköshyökkäyksen (48.5 pistettä per ottelu) ja -puolustuksen (22.5 päästettyä pistettä per ottelu), joten Roostersille on luvassa työntäyteinen ilta, jos mielii ottelun voittaa. Roostersin hyökkäys (37.8 pist/ott) löytyy kuitenkin sarjasta sijalta kaksi ja puolustus (26.2 pist/ott) sijalta kolme, joten aseettomana senkään ei tarvitse otteluun lähteä.

Helsingin herruuden ratkaisevassa ottelussa nähdään kentällä lukuisia sarjan kärkipään pelaajia. Pelinrakentajina joukkueita johtavat tämän vuoden ja ehkä jopa historian tehokkain pelinrakentaja Robert Johnson (Wol) ja kauden paras suomalaispelinrakentaja Miro Kadmiry (Roo). Molemmat joukkueet omaavat myös tehokkaat keskushyökkääjät William Young (Wol) ja Karri Pajarinen (Roo) sekä nipun liigan TOP-10 joukosta löytyviä laitahyökkääjiä pelaamassa hyökkäyslinjojen takana, jotka ovat päästäneet hyvin vähän säkityksiä (Roosters 2kpl, Wolverines 5kpl). Kummankin joukkueen puolustuksella onkin mietittävää miten vastustaja pysäytetään ja tässä paremmin onnistuva vienee ottelun nimiinsä.

Onko Stadi sininen vai punainen seuraavien viikkojen ajan selviää Brahen kentällä torstaina klo 18.30 alkaen. Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle nauttimaan tunnelmasta, tapahtumat kotikatsomoihin välittää Ruutu ja ISTV. Lähetykset alkavat klo 18.00. Lisäjännitystä otteluun voit hakea Veikkauksen tulosvedosta. Kohde aukeaa torstaiaamuna.

Perjantaina Vaasassa ratkaistaan Pohjanmaan paremmuus. Kotijoukkue Royals (2-3) saa vieraakseen Seinäjoki Crocodilesin (2-2). Vieraiden kaudesta odotettiin parannusta edelliseen ja pelisuoritukset ovatkin olleet pirteitä. Joukkueen kaksi tappiota ovat tulleet liigaa johtaville helsinkiläisjoukkueille jännittävien otteluiden jälkeen, joten suunta on odotetun mukainen. Joukkue on päässyt valmistautumaan Botnia Bowliksikin kutsuttuun peliin kolmen viikon ajan juhannuksen ja bye-viikon myötä, joten aikaa valmistautumiseen on ollut. Vaasa on kärsinyt tappionsa Crocodilesin kanssa samoille joukkueille sekä kolmantena sarjassa olevalle Kuopio Steelersille (3-2). Alkukauden yskinyt hyökkäys teki viime viikolla Tamperetta vastaan 47 pistettä, kun aiemmissa neljässä ottelussa pisteitä syntyi 62, joten molemmat joukkueet ovat noususuunnassa. Tilastojen valossa molempien joukkueiden juoksupuolustus on ollut liigan eliittiä (Crocodiles 1., Royals 2.) ja puolustukset löytyvät vastaavilta sijoilta myös Red Zone puolustuksessa. Royals on hyökkäyksessä nojannut vahvasti juoksuun ja onkin eniten edennyt liigassa juoksemalla. Crocodiles on hieman vaihdellut pelitapaansa ja menestynyt sekä juoksulla että heitolla ja nähtäväksi jääkin tuleeko seinäjokilaiset otteluun enemmän heittoon painottamalla Royals juoksupuolustus huomioiden.

Molemmat joukkueet omaavat vaaralliset keskushyökkääjät; Tom Suoste (Royals) ja Christian Powell (Crocodiles) ja vaikka pelinrakentajat, Jonathan Baker (Cro) ja David Borel (Roy) eivät häikäiseviä tilastoja olekaan tasaisesti tuottaneet, molemmat joukkueet ovat tuottaneet näyttäviä heittopelejä. Erityisesti Vaasan Aymeric Nicault sekä Crocodiles kaksikko Stephane Forter – Spencer Cutlan ovat kunnostautuneet kiinniottajina. Sarjan lähestyessä puoliväliä ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä pudotuspelipaikkoja tavoiteltaessa. Perjantaina klo 18.30 alkaen ratkeaa siis Botnia Bowl. Paikanpäällä Kaarlen kentällä on tiivis tunnelma ja hyvät palvelut, joista kannattaa lähteä nauttimaan pidemmältäkin. Muille ottelun näyttää Ruutu klo 18.00 alkavassa lähetyksessä.

Kierroksen kolmannessa ottelussa lauantaina Porvoo Butchers (1-3) matkaa Tampereelle Sainstin (0-4) vieraaksi. Joukkueiden miehittäessä sarjan peräpäätä ottelussa tappion kärsivä hallitsee siten viimeistä sijaa sarjassa. Asema, jonka molemmat joukkueet haluavat välttää. Sijoituksista riippumatta pelistä on luvassa hyvä tasoinen ja mahdollisesti runsas maalinen. Joukkueiden puolustukset ovat vuotaneet noin 40 pistettä per ottelu (Butchers 39.2 – Saints 41.8 pistettä per ottelu), mutta molemmat hyökkäykset ovat räväyttäneet pisteitä ajoittain enemmänkin. Kun Saints vielä juhannustauolla jenkkivahvistuksensa niin ottelusta on lupa odottaa pisterikasta.

Butchers pelinrakentaja Hans Fortune on liigan tilastoissa kakkosena 1099 heitetyllä jaardilla. Keskushyökkääjä David Winn sekä laitahyökkääjistä Mikko Seppänen ovat kahmineet liigassa eniten kiinniottoja ottelua kohden. Winn on vastannut myös juoksuhyökkäyksestä varsin tehokkaasti. Saintsin uusi pelinrakentaja Raymond Cotton osoitti taitojaan heti ensimmäisessä pelissä ja uusi laitahyökkääjä Munchie Roberts toi heittohyökkäykseen lisäuhkaa Eero Hiltusen ja Juuso Alakosken rinnalle. Kun uutena vahvistuksena joukkueeseen liittynyt CJ Okpalobi esiintyi vahvasti molemmin puolin palloa ja antoi tukea juoksuhyökkäykseen Tuukka Lehtosen rinnalle, on Saintsin hyökkäykseltä odotettavissa tehoja. Lauantain ottelu Pyynikillä alkaa klo 16.30 ja lähetys Ruudussa alkaen klo 16.00.

Viikko 6 4-6.7.
TO 04.07. kello 18.30 Brahen kenttä, Helsinki
  Wolverines  –  Roosters Ruutu+      ISTV
PE 05.07. kello 18.30 Kaarlen kenttä, Vaasa
  Royals  –  Crocodiles Ruutu+
LA 06.07. kello 16.30 Pyynikin kenttä, Tampere
  Saints  –  Butchers Ruutu+