Vaahteraliiga 40. kauden korvilla, Roostersin mietteitä

Mielenkiintoinen Vaahteraliiga edessä

Kesä lähenee vauhdilla, jäänmurtokausi on jo Perämerelläkin ohi ja ensi torstaina potkaistaan 40. Vaahteraliigan aloituspotku. Helsinki Roosters on ainoa joukkue, joka on pelannut kaikkina kausina Suomen mestaruuksista, vieden niistä aimo osan. Joukkue onkin harjoitellut kovaa koko talven ollakseen jälleen iskussa tulevia vastustajia vastaan. Kaksi tiukkaa voittopeliä Northern European Football Leaguessa antavat hyvän lähtövauhdin liigaan ja päävalmentaja Mikko Koikkalainen on tyytyväinen otteluiden antiin.

– NEFL-pelien jälkeen tunnelma on hyvä. Saimme kaksi kovaa ottelua alle ja nähtyä missä menemme joukkueena. Ennen kaikkea pääsimme näkemään missä meidän pitää parantaa.

Kotimaisella pelinrakentajalla juhlakauteen lähtevä Roosters tarjoaa hyökkäystä koordinoivan Koikkalaisen mukaan Miro Kadmiryn käyttöön monipuolisen paketin.

– Hyökkäyksemme vaikuttaa iskukykyiseltä. Joukkueessamme on nopeutta ja kykyä tehdä pelejä. Mirolla on käytettävissä laaja valikoima erilaisia laitahyökkääjiä. Hyökkäyksenlinjalta odotan paljon, pystymme blokkaamaan erilaisia frontteja ja blitzejä.

– Uskon, että tästä kaudesta on tulossa tasainen. Joukkueet vaikuttavat melko tasaisilta paperilla. Mukana on myös uusia valmentajia, joten mahdollisesti pääsemme näkemään myös uudenlaista jalkapalloa kentällä, pohtii Koikkalainen tulevista vastustajista.

Myös puolustuksen puolella ottelut Copenhagen Towersia ja Stockholm Mean Machinesia vastaa antavat hyvän vauhdin Vaahteraliigaan.

– Kevätkauden päätyessä ja NEFL-pelien jälkeen olemme melko tyytyväisiä tilanteeseen. Olemme saaneet alle pari kovaa, mutta voitokasta peliä parhaita Pohjoismaisia vastustajia vastaan ja näistä saaneet näistä vähän lisää itseluottamusta ja pelituntumaa ennen Vaahteraliigakauden alkua, kuvailee puolustusta koordinoiva Kalle Karppinen.

Ilman jobinpostia ei puolustuksenkoordinaattori ole alkupeleistä selvinnyt.

– Puolustus alkaa myös olla melko hyvällä mallilla. Olemme pelanneet kahta hyvin erityyppistä hyökkäystä vastaan ja siten saaneet ajettua pelisysteemiämme sisään aika monipuolisesti. Varjopuolena ovat fyysinen rasitus ja loukkaantumiset, joista olemme sekä harjoituskaudella, että nyt NEFL-pelien aikana ja Vaahteraliigan lähestyessä kärsineet pahemmin, kuin monena aikaisempana vuotena. Erityisen harmissani olemme puolustuksen linjamies Christer Bergin loukkaantumisesta Kööpenhaminassa, mikä pahimmillaan saattaa pitää hänet koko kauden sivussa – uskomme että Bergillä olisi ollut tänä vuonna edessään todellinen läpimurtokausi Vaahteraliigassa

Osasta kauden vastustajia Karppisen on helpompi antaa arvio kuin toisista.

– Vaahteraliigan osalta ennakkoasetelmat ovat hyvin mielenkiintoiset. Kuopio Steelers pystyy todennäköisesti taas juoksuttamaan kentälle hyökkäyksen, joka on erittäin kova haaste mille tahansa puolustukselle. Wolverinesilta löytyy potentiaalisten isojen pelien tekijöitä enemmän kuin yhden käden sormilla saa laskettua ja Crocodilesin hyökkäys tulee olemaan huomattavasti tasapainoisempi, kuin viime vuonna. Royalsista, Saintsista ja Butchersista ei tässä vaiheessa ole vielä kovin hyvää kuvaa, mutta onneksi näemme kaikilta näiltä vähintään yhden pelin ennen kuin kohtaamme heidät.

 Christer Berg

Vastustajat vielä arvoituksia

Roosters-puolustuksesta Joonas Raatikainen on tyytyväinen päästyään Kööpenhaminaan maksamaan vanhoja kalavelkoja takaisinpäin.

– Saatu tosi hyvä treeni kausi alle ja uskon, että ollaan menty paljon eteenpäin ja ollaan vähän uudenlainen joukkue. NEFL:stä erityisesti Towers matsi oli siisti ja pääsin antamaan ”takasin”, koska olen 2013 hävinnyt heille Tanskan finaalin.

Hän on luottavainen tämän kauden joukkueen suhteen.

– Vuoden 2019 joukkue tulee olemaan kilpailullinen. Meillä on paljon tuttuja naamoja ja kanssa uusia, mikä on makeeta. Roostersilla on tosi pitkän ajan saatossa muodostunut treenikulttuuri, missä vaatimustaso on korkealla ja tehdään asioita fiksusti, minkä uskon kantavan tosi pitkälle.

Tulevat vastustajat ovat hienoinen kysymysmerkki.

– Ei oikeastaan tuntumaa, vielä en ole ehtinyt TeeDee:tä kuuntelemaan ja lukemaan Gridironin huhuja, niin mennään viikko kerrallaan. Mutta toivon että 2019 kaudesta tulee mielenkiintoinen ja siisti, Joonas Raatikainen ennakoi tulevaa kautta.

40-vuotinen jefuhistoria on Raatikaisesta erittäin hieno saavutus.

– Ihan mahtavaa, että tällainen virstanpylväs on nyt ja kyllähän se pistää tosi nöyräksi miten pitkä historia on!

Myös puolustuksenlinjan Lauri Aho odottaa juhlavuoden maustavan tasaista kautta, vaikka vastustajien arviointi on vielä hieman hankalaa.

– Sarjasta tulee luultavasti tasaisempi ja jännittävämpi kuin pitkään aikaan. Jokaisella joukkueella on mahdollisuus voittaa sarja. Juhlavuosi ja ensikertaa Helsingin ulkopuolella pelattava Vaahteramalja XL tuo myös varmasti pienen lisämausteen kauteen. Luulen että vastaan tulee tällä kaudella kuusi kovaa joukkuetta. Etukäteen on kauhean vaikea sanoa muista joukkueista paljoa, mutta yhtään vastustajaa ei ole varaa aliarvioida. Jokainen joukkue on varmasti tehnyt talven aikana paljon töitä, jotta pelien alkaessa joukkue suorittaisi parhaalla mahdollisella tasolla

Kauteen on kauitenkin helppo lähteä menestyksekkäiden pelien jälkeen.

– Tunnelma harjoittelukauden ja NEFL pelien jälkeen on hyvä! Ollaan treenattu kovaa joukkueena pitkän talven yli ja NEFL-peleissä pääsi heti tositoimiin ja hakemaan pelituntumaa ja -valmiutta ennen alkavaa Vaahteraliigaa. Joukkueessa on kokeneita pelaajia, sekä paljon nuoremman sukupolven pelaajia, jotka tulevat varmasti nousemaan isoon rooliin kauden edetessä. Maajoukkuetason pelaajia on lähes jokaisella pelipaikalla. Jokainen harjoitus, ja jo pelattu ottelu on luonut joukkuehenkeä, ja hitsannut joukkuetta enemmän yhteen. Joukkue vaikuttaa mielestäni erittäin hyvältä, Aho arvioi tämän kauden Roostersa.

Laitahyökkääjä Ville Karhinen on tulevalla kaudella yksi pelinrakentaja Kadmiryn kohteista.

– Hyvät tunnelmat, joukkueena on saatu hyvä talvi ja pari tiukkaa peliä alle. Alkukauteen kuuluvat virheet on tehty ja jatkuvasti opittu niistä. Tästä on hyvä ottaa opiksi ja jatkaa kohti Vaahteraliigaa. Joukkue on erittäin taitava ja valmis pelaamaan joukkueelle. Lisäksi joukkue on hyvin valmennettu ja pelaa omilla vahvuuksilla.

– Uskon että Vaahteraliiga tulee olemaan tasaisempi kuin viime vuonna, eikä selkeitä ennakkosuosikkeja pysty vielä nimeämään. Kaikki joukkueet tuttuun tyyliin kertovat kehittyneensä talvella, mutta kentällä se selviää. Hienoa, että Vaahteraliigaa pelataan jo 40:ttä kautta. Hyvä saada täysi sarja joukkueita ja paljon pelejä laadukasta jenkkifutista, toteaa Karhinen tulevasta jefukesästä.

Kim Saarijärvi on laitahyökkääjän lisäksi nähty potkaisijan roolissa. Muiden tavoin hän odottaa tasaisia otteluita.

– Ihan hyvä tunnelma harjoituskauden jälkeen. Pieniä loukkaantumisia on ollut off-seasonin aikana mutta nyt ollaan taas kunnossa. Kauden 2019 joukkue vaikuttaa valmiilta. Pieniä muutoksia on tullut viimekauden joukkueen osalta, mutta ollaan pystytty paikkaamaan ne hyvin. Uskon, että kaudesta tulee todella tasainen. Tänä vuonna jokainen Vaahteraliiga-joukkue on vahvistunut viime vuodesta.  Myös Helsinki Wolverines on tullut takaisin liigaan ja heidän joukkue on herättänyt paljon keskustelua.

 Joonas Raatikainen

Meidän joukkue on valmis voittamaan

Vuosittain Roostersin miesten joukkueeseen on nostettu omia kasvatteja antamaan näyttöjä osaamisestaan. Puolustukseen nostettu Arttu Pajarinen on saanut runsaasti itseluottamusta omiin kykyihin NEFL peleistä.

– Harjoittelukaudella oli hieman epävarma olo pelaamisesta liigassa, mutta nyt ensimmäisten NEFL-pelien jälkeen uskon että pärjään hyvin. Kauden 2019 joukkue vaikuttaa mielestäni hyvältä ja varmalta, ja uskon että joukkueella menestytään tulevalla kaudella. Odotan melko kovatasoista vastusta itselleni, josta pystyn parantamaan itseäni.

Juhlavuotena Pajarisesta on jännittävää lähteä testaamaan ja kehittämään omaa osaamista.

– 40. Vaahteraliiga-kausi omalta osaltani jännittää hieman, mutta katsotaan miten tulen pärjäämään, Pajarinen tuumii.

Joukkueen kuopuksen titteliä kantaa laitahyökkääjä Santtu Vehkomäki, joka on erittäin iloinen päästessään jatkamaan suomalaisen amerikkalaisen pallon historiaa.

– Se on hienoa että jenkkifutista on pelattu Suomessa niin kauan ja olen otettu, että pääsen olemaan osa sitä.

Alkulämmöt on otettu Tukholmaa ja Kööpenhaminaa vastaan ja siitä on hänestä hyvä jatkaa Vaahteraliigaan.

– Tunnelma on hyvä. NEFL-pelit olivat hyviä lämmittelyotteluita jos näin voisi sanoa. Meidän joukkue on valmis voittamaan pelejä ja siitä mennään eteenpäin. Odotan innolla sitä että pääsen pelaamaan Vaahteraliigassa.

We are ready

40th Maple League starts in a couple of days and Helsinki Roosters head coach Mikko Koikkalainen says the team is ready to take the domestic challenge.

– Our team is ready to finally open the Maple League season. Off-season was long and after playing the two NEFL games, we got to see where we are. Now we will see how we stack up against the domestic competition. I’m expecting the Maple League to be closer and the games to be much tighter.

Off-season has been long and not without some hiccups. Players have worked hard and second year offensive line coach Daniel Stanzel is excited about going to the season with Finnish quarter back.

– I am very excited to go into the Maple League after a long off-season, in which the guys put in the work. If you look at all the changes we went through and all the stuff on and off the field you must say our team has really shown character and kept working no matter what happened. This is most visible in our latest win. We do not stop no matter what you want to throw at us. I am also super excited for Miro (Kadnmiry), I think it is tough to not root for a local QB.  You could see the NEFL almost as a great first step on our journey of 2019 but now it is time to start the grind. It will be a very tough and challenging season.

As Roosters’s youth coordinator Stanzel is also glad to see some young faces taking chances among the veteran players.

– Well we are constantly learning and improving which is a good sign. Again we are very young (even have two U17 players on the roster, Pikku-Santtu (Vehkomäki) and Arttu (Pajarinen). Our 20 year olds are almost old veterans. And then we have guys like Niko (Kuikka) or Santtu (Äyräväinen) or Riku (Laine) who set the bar high for what it means to be a Rooster. I truly love the Finnish talent we have now! So much skill and speed everywhere. Like we are a formula one car it seems: a bit slim but fast and a very powerful motor.

– And of course our imports are ballers. Adam (Connette) has been a Swiss army knife and has stepped in an even bigger role than last year. Milos (Alexandar Milanovic) has brought so much energy and new insight to the field. He may be the best lineman in Europe. Matthew (Daltrey) will do whatever it takes and works his butt off. Cam (Gruel) is a freak coming off the edge and has made every practice challenging for the O-Line and Nnamdi (Agude) is the Terrell Owens or Finland. So you can hear how excited I am for the season to start, he explains why he can’t wait the season to start.

As for other Maple League teams Stanzel waits a tough challenge from them.

– Damn it sounds like all of them really improved this off season. Sounds like the Steelers got even more explosive. Porvoo is so physical and another off season may have given them an edge too. Wolverines obviously have made their push back into the first division which is good for football I think. They were the first Finnish team I heard about back in Austria. I mean I know all of the teams are hungry and like we know… everybody (besides Jon Snow) wants the throne.

– We are also going in the 40th Maple League season which is crazy to think of. Football has truly found its way into European culture and it is on all the teams in Finland to spread the word and build a solid fan base. Football although seen as violent by the general public has a strong culture and is a very intelligent game. This is what needs to be communicated to people everywhere so we not only put players on the field but also fans into the stands, Daniel Stanzel thinks about the possibilities that the jubilee season can offer.

Tight knit team, ready to take up any opponent

Camille Gruel is the only import in the defensive side of the ball and thinks tight NEFL games have knit the team tightly together.

– I’m pretty happy with the off-season preparations, we have a good coaching staff and they prepare us well for each team and what they will bring to the field. The NEFL games were more than a good preparation as they were not simply a friendly preseason game, they were a serious competition. And not to forget that we walked away as NEFL champions which served a great purpose as joining us together as a tight knit team, which is a great way to enter our season.

– The team has certainly had many changes since last season, last year the offence was incredibly dominant, however, as a defensive lineman during our off-season I have noticed that the offensive line has had many great improvements and is performing so well as a whole unit. I have a lot of confidence in them going into this season. Plus not to mention that in my opinion we have the most dominant defensive line in the Maple League and a very skilled defense overall considering we don’t have any American defensive imports, so I am very confident in them, Gruel describes the 2019 Roosters.

As an import player he knows what is expected from him in upcoming exciting season.

–  This year is gonna definitely be different to the 2018 season since many teams in the league have made some considerable changes and look much more competitive this year. I’m an import, for me every season is the same, I have a responsibility to play to the best of my ability and do all that I can in my power to help the team to succeed.

The Swiss army knife, wide receiver Adam Connette thinks the NEFL games showed that Helsinki Roosters team 2019 is ready for the season.

– We had tough games in the NEFL that came down to the last drives and both times the Roosters showed who the better team is. I expect the Maple League games to be a battle every week. 2019 team looks great, picked up right where we left from last year. 2-0 start and looking to be undefeated this year. Lots of Maple League teams have brought in more imports to take down the Roosters. The league this year will be competitive unlike last year.

– This is just my second year in the Maple League. Honored to play in such a respected league, Connette ends his thoughts.

– That there’s good football all over Europe and it’s a great opportunity where you get to play the respected champions of neighbor countries and have a tournament to which club is best in Europe. I’m all about it. As for as the Helsinki Roosters go, we matched up with the Swedish champions Stockholm Mean Machines, with our second opponents being the Copenhagen Towers. After going 2-0 in our bracket, it gives us the right confidence and momentum going into league play. Great experience overall and great teams that compete till the end like champions, wide receiver Nnamdi Agude opens his thoughts after NEFL games.

He sees a lot of potential in the 2019 team.

– Team looks good, has a lot of potential. And fortunately for us we’re tapping into it. With two games into we got to get out all our mistakes we want to minimize and limit going forward. Have an excellent defense, which they have been our anchor for our first two games. And on the offensive side of the ball we are only getting better and can catch fire quickly. We will continue to play fast, make plays, and follow the lead of our Quaterback Miro. I believe we are tough task for any defense we face.

Other Maple League teams are a question mark for Agude but he reminds that last year’s results doesn’t count any more.

– I don’t have comments on any other team in the Maple League. This is my first year playing in the league and this current Roosters team can’t win any games off of what happened last year and nether can any other team.

But he waits a great Maple League season.

– Just that, we have great season ahead of us. For us players to stay healthy and have fun. And bring home another Maple League championship here in the Roosters home town, Helsinki.

This season there are two import offensive line players to protect home grown QB Kadmiry. Matthew Daltrey feels quite confident looking the forthcoming Maple League,

– I personally feel quietly confident in our team for our Maple League season after our success in the NEFL. We played against the two teams who are undoubtedly the best in their respective countries, so I think that puts us in a good spot to go up against the other competitive Finnish teams. It’s hard for me to tell how the 2019 team is looking in comparison to other years since this is my first year with the team. I know there have been a lot of changes to the roster in the past couple years but I believe this year’s team stands just as good a chance to emerge victorious this season as any other year.

Although the other teams are a little bit mystery to him too, he predicts a boring result for the season.

– I’m not sure, from what I’ve heard there have been a lot of changes and improvements to the other Maple League teams this season, but I guess we’ll have to wait and see. I look forward to the 40th Maple League season being added to the record books as another season won by the Roosters.

The other imported offensive line player bulky Aleksandar Milanovic is excited how players from different backgrounds can weld together to a solid hard playing team.

– After our off-season and the NEFL games I can confidently say the team is ready to take up any opponent in the Maple League this year! Nothing compares to last year’s team but that is a good thing too. This year’s team is another proof of how a group of guys can get together with the same precious goal and that is to win it all. I am confident that this year’s team will put up a great show for the fans. But of course with its own unique touch to it!

Because of first year in Finland he plans to take other teams one by one.

– Since this is a new territory for me I will focus at one team at a time and prepare for one game at a time. I am excited about the Wolverines game since they are the city rivals and think they gonna have it easier than the years before against the Roosters.

And as for the 40th Maple League season, Alexandar Milanovic is ready with the team to show who’s in charge.

– Like any big anniversary it is one more reason to rise and shine this year and show Finland who is the cock in the cage!

Joukkueesta alkaa tulla Joukkue

Puolustusvoimissa komppanian vääpeliä kutsutaan monesti komppanian äidiksi, kenen harteilla on huolehtia kaikki ajallaan oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan ja katsoa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Ja kun muilla pasmat sekoavat, pitää komppanian vääpeli luontaisella auktoriteetillaan hommat kasassa. Kuvaus sopi hyvin myös viidettä kauttaan Helsinki Roostersin Vaahteraliiga-joukkueen joukkueenjohtajana jatkavaan Leena Vehkomäkeen. Joukkueenjohtajana ja muissa seuran taustatehtävissä useamman vuoden toimiessa on kohtaamisia laajasti myös oman seuran ulkopuolella ja hän kehuukin hyvää yhteistyötä ja toivoo niissä merkeissä jatkettavan myös tulevan 40. kauden aikana.

– Kaikissa joukkueissa on hyvät taustatiimit. Odotan mukavia kohtaamisia heidän kanssaan tälläkin kaudella! Odotan myös hienoa juhlavuotta ja jenkkifutiksen näkymistä myöskin suurelle yleisölle!

Oma joukkue on hyvässä kuosissa Kööpenhaminan kamppailun jälkeen ja Vehkomäkeä ilahduttaa runsas nuorten pelaajien määrä edustusjoukkueessa.

– Tämän kauden joukkueesta alkaa tulla Joukkue. Matkapeli ennen varsinaisen kauden alkua hitsaa joukkuetta yhteen. Tästäkin reissusta jäi hyviä muistoja. Tästä on hyvä lähteä kohti Vaahteraliigan pelejä. Mukana on uusia nuoria Vaahteraliiga-kasvoja. On hienoa seurata heidän kasvamistaan mukaan joukkueeseen. Joukkue on nuori, useampi suorittaa asepalvelustaan parhaillaan ja U20-joukkueen pelaajia on yli neljännes rosterista.

Joukkue näytti luontonsa

Joukkueen kapteeneilla on kolikonheiton lisäksi omat roolinsa esimerkin näyttäjinä ja hengenluojina joukkueessa. Helsinki Roostersin kapteeneina kaudella 2019 toimivat Miro Kadmiry, Richard Laine, Santtu Äyräväinen ja Niko Kuikka. Pelinrakentaja Miro Kadmiry on johdattanut joukkueensa kahdessa ottelussa NEFL:n voittoon ja tunnelma on sen mukainen.

– Tunnelma loistava. Uskon että meillä on jengissä nyt semmoinen tekemisen asenne, että jokaikinen treeni me menemme joukkueena eteenpäin. NEFL-pelit olivat kovia pelejä heti kauden alkuun. On saatu jo hyvä tuntuma taas pelaamiseen ja parannuttu tässäkin askel askeleelta.

– Vaahterajoukkueista vielä vaikea sanoa mitään, kun off-seasonilla saa vaan niin pienen osan irti totuudesta. Tiedän, että moni joukkue on tehnyt huimia parannuksia viimevuoteen, Kadmiry arvioi tulevia vaahteraliigavastustajia.

Richard Laine jatkaa hyökkäyksenlinjassa pelirakentajien suojaamista ja juoksuväylien raivaamista keskushyökkääjille. Kahden kovan ottelun jälkeen oma joukkue vaikuttaa hyvältä.

– Todella kovia ja hyviä pelejä NEFL:ssä mikä edesauttaa joukkueen yhteen hitsautumista. Hyvältä ja iskukykyiseltä, joukkue näytti luontonsa Towers pelin huikealla suorittamisella, kun peliä lopussa ratkottiin.

Hän odottaa viimekautista tasaisempaa Vaahteraliigaa.

– Osassa joukkueissa suuriakin muutoksia ja osassa hyvät rungot saaneet taas vuoden lisää kokemusta. Uskon että tulee äärimmäisen tasainen liiga.

– No suoraan itselle 40. Vaahteraliiga-kausi ei hirveitä tunteita herätä, muuta kuin kunnioitettava virstanpylväs lajille, Laine toteaa juhlakaudesta.

 Miro Kadmiry #7, Akseli Olin #5, Richard Laine #76 ja Santtu Äyräväinen #43

Tavoite on Tampereella

Hyväntuulinen tukimies Santtu Äyräväinen kertoo hyvien NEFL-pelien ansiosta Roostersin joukkueena saaneen saman köyden päästä kiinni.

– Hyvä fiilis. Saatiin tiukkoja pelejä alle ja jengi alkaa löytämään sen yhteisen punaisen langan.

Hän kuvaa ytimekkäästi miltä oma joukkue vaikuttaa.

– Kovalta ja sitoutuneelta.

Ja tulevan kauden vastustajat.

– Kovia joukkueita kaikki

Vaikka vuosia on jo mittarissa, ei Äyräväinen iässä ohita 40 vuotista Vaahteraliigaa.

– Siinä on viisi enemmän kuin minulla ikävuosia.

– Hyvin menee. Koko joukkueella takana on hyvä off-season ja ollaan taas saatu hyvin ajettua omaa systeemiä sisään alkavaa Vaahteraliiga-kautta ajatellen. Takana on myös kaksi NEFL-peliä, joista takataskuun jäi voitot ja tärkeimpänä ehkä että saatiin karistettua alkupelien kankeudet. Jälkimmäinen peli oli varsinkin erittäin tiukka ja juuri sellainen jännäri mistä varmasti kuka tahansa pelaaja nauttisi, muistelee tukimies Niko Kuikka otteluita pohjoismaisia vastustajia vastaan.

Häntä ilahduttaa myös puolustuksen kotimaisuusaste Vaahteraliigaan lähdettäessä.

– Tämän vuoden joukkueesta pidän erityisesti puolustuksen puolella siitä, että pelaamme melkeinpä kokonaan suomalaisella rungolla, joka tällä tasolla on merkittävä asia. Sama myös hyökkäyksessä, jossa Miro saa kantaa pelinrakentajan viittaa! Aivan mahtavia asioita ja odotan tulevaa kautta erittäin innoissani!

Kuikka povaa monen muun mukana tasaista kautta, vaikka pari kovempaa haastajasuosikkia nousee vastustajista esiin.

– Vastaan asettuu taas joukko hyviä joukkueita. Jokaisella joukkueella on atleettisia pelaajia, jotka voivat kääntää pelin suuntaa milloin vain ja kummalla puolella tahansa palloa. Jos muutamia erityisesti vaarallisia joukkueita liigassa tulisi mainita, ne olisivat Kuopio Steelers ja Seinäjoki Crocodiles. Kaudesta on muutenkin somessa pedattu tasaisempaa, kuin mitä lähivuosina on nähty, joten varmasti myös kaikille kannattajille ja lajista kiinnostuneille on tulossa mielenkiintoinen kausi.

Helsinki Roosters pelaa ainoana joukkueena 40:ttä kertaa Suomen mestaruudesta ja Niko Kuikka toivoo kauden aikana punaisen katsomon näkyvän ja kuuluvan juhlavuoden kunniaksi.

– Tavoitteenahan on jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin ja voittaa Tampereella pelattava Vaahteramalja. Haluan myös lähettää terveiset tämän juhlavuoden merkeissä kaikille Roostersin kannattajille! Tulkaa meidän mukaan peleihin ja pitäkää ääntä! Nähdään peleissä! Go Roosters!

40th Maple League starts May 23rd when Kuopio Steelers comes to meet Helsinki Roosters on Brahenkenttä, kick off 18:30, gates open 17:30.

Tickets: adults 15 €, special groups 10 €, children under 12 years free, or you can purchase them online from Ennakkolippu.com

If you can’t be ther you can watch the game also from Ruutu+.

Text: Pekka Lylyharju
Photos: Jarmo Vehkomäki

————————————————————————————————————————————————–

40. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy torstaina 23.5. Kuopio Steelersin saapuessa Helsinki Roostersin vieraaksi Brahenkentälle. Portit aukeavat kello 17.30 ja aloituspotku potkaistaan 18:30.

Liput: aikuiset 15 euroa, 12-17v., opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset 10 euroa, alle 12v. ei pääsymaksua Voit myös hankia liput hieman halvemmalla ennakkoon Ennakkolippu.com:ista.

Ottelusta löydät jälleen takuuvarmaa katuruokaa Sandwich Clubilta ja tarjolla myös kisamakkaraa ja muita grillituotteita, kahvia sekä leivonnaisia.

Ottelussa mukana tunnelmaa luomassa myös Pop & Jazz konservatorion rumpuryhmää!
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki