Trojans ratkaisi voiton kolmannella neljänneksellä

TrojansTAFTScore

Cedric Johnson ja Cole Webb jakoivat vastuun TAFT:n pelinrakentajana

Kotijoukkue Anders Trojans Turun Chris Douglas vei turkulaiset johtoon vain 14 sekunnin jälkeen perjantai-illan Vaahteraliiga-ottelussa. Tuon jälkeen Trojans ei enää johtoasemaansa menettänyt, vaikka vierasjoukkue Vantaan TAFT pariin otteeseen pääsikin iskuetäisyydelle. Illan päätteeksi loppulukemat olivat Trojansil
le 51–27 (13–7, 14–14, 14–0, 10–7).

– Sanoin jo ennen ottelua tämän voi tehdä itselleen vaikeaksi, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen harmitteli voitosta huolimatta.

– Heittopuolustamisemme oli todella huonoa, heitimme itse kolme syötönkatkoa, Virolainen listasi.

Douglas oli ottelun hahmo. 55-jaardisen avausmaalin lisäksi keskushyökkääjä vei ensimmäisellä neljänneksellä Trojansin jo 13–0 -johtoon. Yhden osuman Douglas teki 51-jaardisesta heittopelistä. Hyökkäyksen linjan takana aktiivisesti juossut yhdysvaltalainen keräsi juosten kaikkiaan ottelussa 139 jaardia.

ChrisDouglas_TroTAFT_RikuFlink
Trojansin Chris Douglas vahvisti otettaan Vaahteraliigan juoksutilaston kärjessä. Heti ensimmäisellä yrityksellään Douglas karkasi tekemään 55-jaardisen touchdownin ja keräsi ottelussa juoksupeleillä kaikkiaan 139 jaardia ja kaksi touchdownia. Heittopelissä Douglas teki 51-jaardisen maalin. Kuva: FSC Media

TAFT käytti varsinkin ottelun alussa pelinrakentajana vaihdellen Cole Webbiä sekä alkukaudesta ainoastaan laitahyökkääjänä pelannutta Cedric Johnsonia. Ottelun kuluessa Johnson siirtyi kantamaan suurimman vastuun vantaalaisten pelinrakentamisesta. Joel Sisler oli ahkerin TAFT-koppaaja kymmenellä kiinniotolla, mutta heittopelin hahmoksi nousi kuitenkin Webb, joka teki Johnsonin heitoista kolme touchdownia.

– Cedric ei ole vielä täysin 100-prosenttisessa kunnossa, joten jouduimme säästelemään häntä, TAFT:n päävalmentaja Stephen Stokes pohjusti pelinrakentajavalintaa. – Cedric on pelinrakentaja, joka on voittanut Vaahteramaljoja ja kuuluu sarjan parhaimpiin. Hän pystyy auttamaan myös Colea sarjan haasteissa.

Virolaisen mukaan TAFT:n pelinrakentajien vaihtelu ei häirinnyt Trojansin puolustamista.

– Tilanne ei olisi muuttunut, vaikka heillä olisi ollut kentällä kolme pelinrakentajaa samaan aikaan. Olimme liian pehmeitä.

Erikoisin Webbin touchdowneista syntyi aivan ottelun ensimmäisen puoliajan viimesekunnilla. Juuri ennen kuin kellosta loppui aika Johnson käynnisti hyökkäyksen ja löysi korkealla kaarella Webbin, joka onnistui pujottelemaan karkuun turkulaispuolustukselta ja teki puoliaikatilanteeksi 27–21.

ColeWebb_TroTAFT_RikuFlink
TAFT:n Cole Webb näytti ottelussa, että miehen urheilullisuus riitää useampaankin pelipaikkaan. Webb teki heittopeleistä kolme touchdownia. Kuva: FSC Media

Toisella puoliajalla lisää heittomaaleja ja Malkan 48-jaardinen kenttäpotkumaali

Trojansin Max Shortell pelasi toisen ottelunsa turkulaisten pelinrakentajana. Ensimmäisellä puoliajalla TAFT:n La Trice Little katkaisi Shortellin heiton kahdesta ja Valtteri Pouttu kerran. Ottelun edetessä Shortellin yhteistyö laitahyökkääjiensä kanssa kasvoi kuitenkin tehokkaaksi. Aappo Saloranta teki kaksi touchdownia ja Juuso Mäkinen sekä Tuomas Mankki yhdet Shortellin heitoista.

Ottelun käänsi lopulta Trojansille kolmas neljännes. Shortell heitti kaksi touchdownia ja vastaavasti turkulaisten puolustus riisti kaksi kertaa pallon TAFT:lta. Neljänneksen päätteeksi Trojans oli karannut jo lukemiin 41–21.

Webb teki vielä yhden osuman TAFT:lle mutta Salorannan touchdown ja ottelun viimeiseksi pistesuoritukseksi jäänyt Joni-Petteri Malkan 48-jaardinen kenttäpotkumaali sinetöivät Trojansin 51–27 –loppulukemat.

Voitosta huolimatta Trojansille toi lisähaasteita Ville-Valtteri Suojasen loukkaantuminen ensimmäisen puoliajan lopulla.

– Meidän loukkaantumiset ovat jostain syystä osuneet puolustukseen, Virolainen harmittelee. – Mikael Reponen, Riku Helenius, Ilya Redin muun muassa. Kyllähän se näkyisi minkä tahansa joukkueen suorittamisessa.

MiroKadmiry_TroTAFT_RikuFlink
Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry on Max Shortellin saapumisen jälkeen vastannut lähinnä holderin tehtävistä erikoisjoukkueissa. Perjantaina Kadmiry nähtiin lopussa myös laitahyökkääjän roolissa. Kuva: FSC Media

Myös TAFT:n Stokes sai mietittävää heittopuolustuksen kokoonpanon suhteen. La Trice Little loukkasi kätensä syötönkatkoa palauttaessaan ja hänen kautensa päättyi ensitiedon mukaan tuohon loukkaantumiseen. Safety Xavier André loukkaantui toisella puoliajalla ja hänen tilanteensa selviää vasta myöhemmin. Lisäksi toinen safety Joonas Mattila ajettiin ottelusta päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena ja Mattilan taklaus päätyy kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.Alkukauden tappioista huolimatta Stokes näkeee joukkueensa taistelutahdossa paljon hyvää.

– Meillä on juhannuksen jälkeen ollut heikompi harjoitusviikko ja tulimme Turkuun vain 28 pelaajalla. Päästimme maalin 14 sekunnin jälkeen, Stokes kuvailee. – Ajattelin, että olemme edelleen lomalla ja odotin, että pelaajat itse heräävät taisteluun.

– He tekivät sen – inspiroiduin itsekin heidän taistelusta. Meidän täytyy vain karistaa apina hartioiltamme, pelkät hyvät otteet eivät riitä. Haluamme voittaa.

TAFT:n kausi jatkuu ensi viikon perjantaina Tampereella, jossa TAFT kohtaa TV-ottelussa Saintsin. Trojans pelaa viikon päästä sunnuntaina kotikentällään Porvoo Butchersia vastaan. Tuohon otteluun Trojans saa takaisin myös tukimies Sami Toivosen, joka oli pelikiellossa perjantain ottelusta.

Voittonsa myötä Trojans nousi kahdeksaan pisteeseen. Tappiottomat Seinäjoki Crocodiles ja Helsinki Roosters ovat turkulaisten yläpuolella ja pelanneet otteluita vähemmän, mutta vastaavasti Trojansin piste-ero pudotuspeliviivaan kasvoi nyt kuuteen pisteeseen. TAFT:n voittotili on edelleen avaamatta, kun vantaalaisten runkosarja on Trojansin tapaan puolivälissä.

Vaahteraliigan seitsemäs peliviikko jatkuu lauantaina Tampereella Saintsin ja Butchersin kohtaamisella. Maanantaina Vaasassa kohtaavat Wasa Wa1ld Royals ja Helsinki Roosters.