Steelers Vaahteramaljaan

Kuopio Steelers (10-3) kaatoi kotonaan tiukan taistelun jälkeen Helsinki Wolverinesin (7-6) välierässä lukemin 21-17 (14-7). Steelersille Vaahteramalja XL tulee olemaan sen historian toinen loppuottelu ja joukkue uusii näin viime vuoden malja esiintymisensä. Wolverinesin kausi päättyi tappioon. Koska pronssiottelua ei Vaahteraliigassa pelata, helsinkiläiset sijoittuvat pronssille, jos Roosters voittaa huomisessa välierässä Crocodilesin. Jos Crocodiles voittaa välierän, saa Roosters pronssimitalit ja Wolverines sijoittuu neljänneksi.

Ottelussa Wolverines eteni juoksemalla ja heittämällä enemmän kuin kotijoukkue ja keräsi myös enemmän ensimmäisiä yrityksiä. Mutta Steelersille riitti vähäisempi, koska Wolverinesin hävisi kenttäaseman todella rajusti. Siinä missä Steelersin hyökkäysvuorot alkoivat keskimäärin omalta 40-jaardin linjalta, aloitti Wolverines hyökkäysvuoronsa keskimäärin omalta 18-jaardin linjalta. Tilastojen valossa Steelersillä oli siis kaksi kertaa todennäköisempää tehdä maali saatuaan pallon kuin Wolverinesilla.

Ensimmäisellä puoliajalla molempien juoksupeli oli lähes kadoksissa. Wolverinesin William Young (14-85-0) piristyi kuitenkin toisella puoliajalla ja eteni illan kovimman jaardimäärän. Steelersin Gerald Johnson (21-54-0) pysyi tiukasti Wolverines puolustuksen pihdeissä, mutta sai toisella puoliajalla punnerrettua tärkeitä jaardeja ja ensimmäisiä yrityksiä, joilla Steelers sai kulutettua kelloa.

Pelirakentajista vieraiden Robert Johnson (23-41-1) heitti 247 jaardia ja kaksi maalia. Steelersin Seth Peters(17-23-1) oli heitoissaan tarkempi keräten 200 jaardia ja kolme maalia. Molemmat pelinrakentajat juoksivat pallon kanssa myös itse. Peters (8-36-0) ja Johnson (9-14-0) saivat molemmat juostua ensimmäisiä yrityksiä, mutta myös tultiin säkitetyksi. Peters vietiin nurmen pintaan kahdesti ja Johnson neljä kertaa.

Laitahyökkääjistä valokeilassa loisti Steelersin Johannes Jauhiainen (5-120-2). Myös lisäpistepotkut tänään potkinut Jauhiainen teki yhteensä 15 pistettä joukkueelleen, ollen yksi tärkeä palanen kotijoukkueelle. Tino Ndongo (4-26-0) ei päässyt tänään juhlimaan jaardeilla, mutta otti myös tärkeän ensimmäisen yrityksen joukkueelle neljännellä neljänneksellä etenemisellä kiinnioton jälkeen. Vieraiden RJ Long (7-72-0) keräsi eniten kiinniottoja, mutta maalit menivät Arttu Erkkilälle (5-69-1) ja Cedric Johnsonille (6-39-1). Johnson oli lähellä tehdä toisenkin maalin ottelussa, mutta hyökkäyksen kiinnipito kumosi maalin.

Wolverines puolustuksessa joukkueen ykköstaklaaja Quentin Coulpin joutui jättämään pelin jo ensimmäisellä neljänneksellä loukkaantumisen johdosta. Eniten taklauksia keräsi Eric Irwin (6,0) ja säkitykset kirjattiin Juha Yli-Arvelalle ja James Perrineaulle. Terrell Jackson ja Aku Kattainen katkaisivat syötön mieheen, mutta molemmat tekivät sen neljännellä yrityksellä ja ilman etenemistä.

Steelers puolustuksessa tutut miehet Mattias Eriksson ja Donavan Hayden olivat ykköstaklaajat 7,5 taklauksella. Eriksson saalisti myös kaksi tärkeää pelinrakentajasäkitystä, Jani Lindqvistin ja Michael Bauer Cuevasin kirjauttaessa säkityksen mieheen. Lopullisen niitin Wolverinesin arkkuun iski kuitenkin Santeri Inkinen katkaisemalla syötön ottelun loppuhetkillä, joka auttoi Steelersin kuluttamaan pelikellon pois.

Vaahteramalja XL pelataan ensi lauantaina 14.9. Tampereella Ratinan Stadionilla. Steelersin vastustaja otteluun ratkeaa huomenna lauantaina 7.9. Helsingissä klo 16.30 alkaen Roostersin isännöidessä Seinäjoki Crocodilesia. Jos et pääse paikanpäälle, muista katsoa ottelu Ruudusta klo 16.00 alkavassa lähetyksessä.

Liput Vaahteramaljaan löydät Ticketmasterista ja oheistapahtumiin täältä.

 

 

Steelers – Wolverines 21-17 (14-7)

1. neljännes

2. neljännes
0-7 Erkkilä, lisäpiste Jokinen
7-7 Lindsten, lp Jauhiainen
14-7 Jauhiainen, lp Jauhiainen

3. neljännes
14-10 Jokinen potkumaali

4. neljännes
14-17 Johnson, lp Jokinen
21-17 Jauhiainen, lp Jauhiainen