Steelers saa lauantaina vieraita Porvoosta

Vaahteraliigan kärkijoukkue Kuopio Steelers saa lauantaina vieraakseen Väinölänniemelle sarjassa kolmantena majailevan Butchersin. Steelers voi voitolla varmistaa runkosarjan voiton ja kaikki siihen liittyvät etuoikeudet jatkopeleihin.

Vaahteraliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa molemmat joukkueet lähtevät peliin levänneinä. Vierailevan Butchersin edellisestä ottelusta on aikaa jo kolme viikkoa joukkueen pelattua edellisen pelinsä 23.7. Kaksi pistettä kelpaa varmasti molemmille, mutta sarja-asetelman näkökulmasta kuopiolaisille voitto on jatkon kannalta merkityksellisempi. Joukkue voisi lähteä paineetta runkosarjan viimeiseen peliinsä Hankoon 22.8. varma runkosarjan voitto takataskussaan.

Butchersin näkökulmasta kauden toistaiseksi tärkein ottelu siintää viikon päässä pelattavassa Crocodiles pelissä, jossa ratkaistaan todennäköisesti sarjan 3. ja 4. sija.

Steelers ei häviä Väinölänniemellä

Steelers lähtee lauantain peliinsä säilyttämään tahratonta tilastoa Väinölänniemellä.  Kausi on edennyt voittoisissa merkeissä ja hallitseva mestari on onnistunut siirtämään ennen kautta Roostersille asetetun ennakkosuosikin paineet itselle.  Joukkueen kivenkova puolustus on sarjan tilastojen kärjessä vain 14,2 päästetyn pisteen keskiarvolla. Hyökkäyksen puolella Steelersin painopiste on ollut juoksuissa, joita on vyörytetty peleissä 262.2 jaardin tahtiin pelikohtaisesti.

Lauantain pelissä Steelers saattaa lähteä hiomaan heittohyökkäystään kuntoon porvoolaisten kustannuksella. Butchersin heittopuolustus on tilastojen valossa liigan heikoin ja tämä antaa kuopiolaisille tilaisuuden säätää pelinrakentaja Joey Bradleyn ja laitureiden ajoituksia kuntoon.

Steelersin Roni Ahonen, Eero Vaija ja koko db-osasto ovat napsineet vastustajan heittoja kiinni ennätystahtiin (Kuva: Jari Turunen)

Butchers esittelee uuden kanadalaislaiturin

Butchers menetti alkukauden peleissään joukkueen syömähampaaksi kaavaillun RJ Longin (WR).  Lauantain peliin aukkoa paikkaan on hankittu kanadalainen Brandon Ihanza.  24-vuotias Ihanza on pelannut yliopistouransa Saint Mary’s Universityssä Halifaxissa, jossa esiintyi kentällä laitahyökkääjän roolin ohella takapuolustajana.  Ihanza täydentää Butchersin laadukasta laituriryhmää, jossa ahkerimpina kiinniottajina ovat olleet maajoukkuemiehet Mikko Seppänen ja Marcus Siiskonen sekä keskushyökkääjä Sean McAllen.

Butchers siirsi hyökkäyksensä painopisteen juoksusta heittopeliin joukkueen viimeisimmässä pelissään. Wasa Royalsia vastaan pelinrakentaja Jabari Harris heitti palloa eteenpäin peräti 412 jaardia näpäyttäen kaikkia, jotka ovat epäilleet miehen heittotaitoja.  Lauantaina vastaan asettuu sarjan toiseksi tehokkain heittopuolustus, joka on poiminut vastustajan pelinrakentajan heittoja haltuunsa 11 kertaa.

Porvoolaisten playoff-paikka varmistui torstaina Wolverinesin hävittyä pelinsä Velodromilla Roostersille. Viime kaudella jumbosijalle jätetty teurastajaryhmä on saavuttanut ensimmäisen tavoitteensa, mutta ei ole vielä kylläinen.

Butchers-pelinrakentaja Jabari Harris heitti Royalsia vastaan komeat 412 jaardia (Kuva: Jari Turunen)

Peli Veikkauksen valikoimassa

Steelers-Butchers on mukana Veikkauksen voittajavedoissa päivän parina. 

Pelaamaan pääset tästä: Päivän pari

Steelers lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Joukkue haluaa varmasti esittää jälleen parastaan kotiyleisölleen ja samalla varmistaa runkosarjan paalupaikan itselle.

Vaahteraliigan 8. kierroksen päätöspeli Steelers – Butchers pelataan lauantaina 14. elokuuta Kuopion Väinölänniemellä. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.30 Liput ennakkoon Lippu.fi  Suora Ruutu+ lähetys käyntiin jo 16.00.

Tutustu:  Steelers rosteri

Tutustu: Butchers rosteri

Kuvat: Jari Turunen