Steelers poimi kolmannen jenkin rosteriinsa

Photo: Ben Gierig Photography
Kuopio Steelers on solminut sopimuksen amerikkalaisen tukimiehen AJ Wentlandin kanssa.  Yhdysvaltalaistukimiehen siirto mahdollistui aivan viime päivinä kun tieto Euroopan kärkisarja GFL:n (German Football League) kauden peruuntumisesta julkaistiin.

Yliopistovuosinaan McKendree University Bearcats:in (NCAA, Division II) riveissä pelannut, kaksinkertainen All-American tukimies AJ Wentland on pelannut viime vuodet GFL:ää Dresden Monarchsin joukkueessa. Viimeiset kaksi kautta (2018, 2019) hän on ollut GFL:n tehokkain taklaaja. Kaudella 2019 hänelle kirjattiin peräti 205 taklausta. Yleisesti ottaen AJ:tä pidetään yhtenä parhaista Euroopassa pelaavista tukimiehistä. Aivan uusi nimi Steelersin papereissa Wentland ei ole, sillä Steelers on ollut miehen perässä aiemminkin.

-Olemme olleet AJ:n perässä jo pidemmän aikaa. Meillä oli vielä amerikkalaisen pelaajan paikka auki puolustukseen, joten kun eteemme tarjoutui tilaisuus saada AJ:n tasoinen puolustaja liittymään miehistöön, päätös oli helppo tehdä – kertoo puolustuksen valmentaja Santeri Inkinen.

-Olen seurannut häntä siitä asti kun hän vuonna 2017 liittyi Dresden Monarchsin riveihin. Hän on loistava urheilija ja yksi parhaista Euroopassa pelaavista pelaajista. Jokainen eurooppalainen joukkue haluaisi varmasti hänet riveihinsä.

Inkinen lisää ja uskoo Wentlandin tuovan Steelersiin paitsi tarvittavaa syvyyttä tukimiesosastolle myös voimaa ja johtajuutta koko puolustukseen.

-AJ on jo osoittanut olevansa huippupelaaja ja todellinen johtajatyyppi. Uskon, että suomalainen jenkkifudisyleisö nauttii huippupelaajien seuraamisesta ja meillähän on ollut todella kovia tukimiehiä Kuopiossa ennenkin. Henkilökohtaisesti odotan hänen olevan se viimeinen palanen, joka vie meitä kohti kauden päätavoitetta  – Inkinen sanoo.

Vaahteraliigan siirtosäännöistä johtuen Wentland ei pelaa lauantaina Porvoossa vaan saa ensimmäisen kosketuksensa Vaahteraliigaan kotiottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan 15.8. Sarjan ensimmäisen pelikierroksen jälkeen Steelersin taklaustilastoa johtaa Eero Vaija neljällä taklauksellaan.

Lähde:  Steelers

Tutustu:  Steelers ottelutilastot