Steelers kaatoi Roostersin kauden avauksessa

Kuopio Steelers vei pirteällä esityksellä sarjapisteet kotiin Kuopioon 41-57 voitolla Roostersista. Ottelun ratkaisuksi muodostuivat pallonmenetykset. Roosters pelinrakentaja Miro Kadmiryn heitot katkaistiin kolme kertaa, kun hieman yllättäen vähemmän jaardeja heittänyt Steelers pelinrakentaja Seth Petersin käsistä pallo ei vastustajille livennyt kertaakaan. Kun Roosters lisäksi menetti pallon viisi kertaa puolenkentän tuntumassa yrittämällä pelaamalla saada uusia yrityksiä, sai Steelersin tehokas hyökkäys pallon usein erinomaisesta kenttäasemasta.

Steelersin hyökkäyksessä keskushyökkääjä Gerard Johnson juoksi pallon kanssa 28 kertaa ja viimeisteli 4 maalia edeten 130 jaardia. Puolustuksessa Donovan Hayden oli jälleen näkyvin pelaaja. Kahden syötönkatkon, rähmäyksen aiheuttamisen ja säkityksen ohella Hayden keräsi ottelussa eniten taklauksia.

Roostersin hyökkäyksessä Adam Connette kantoi pallo keskushyökkääjän paikalta ja hääri välillä laitahyökkääjänä. Sekä juosten että kiinniottaen syntyi yksi maali. Roosters puolustuksessa linjamies Okko Outinen oli joukkueensa ahkerin taklaaja ja kirjautti myös komeat 4,5 taklausta aloituslinjan takana.

Ensi viikolla Steelers matkaa jälleen etelään Porvoo Butchersin vieraaksi torstaina ja Roosters saa sunnuntaina vieraakseen Vaasa Royalsin. Molempien joukkueiden seuraavat vastustajat ovat vastakkain perjantaina, kun Vaahteraliiga jatkuu Vaasassa Royalsin isännöidessä Porvoo Kierroksen viimeisessä ottelussa lauantaina Seinäjoella Crocodiles kohtaa Tampere Saintsin.

Ottelun Gamecenteriin pääset tästä.

Roostersin oma otteluraportti: Helsinki Roosters vs. Kuopio Steelers, Jälkipuheet
Steelersin oma otteluraportti: Roosters vs. Steelers, 23.5.2019

Roosters – Steelers 35-57 (27-31)

1. neljännes
0-7 Johnson, lisäpiste Ojainväli
0-13 Peters, lp epäonnistui
7-13 Wasiljeff, lp Olin
7-19 Paananen, lp epäonnistui

2. neljännes
13-19 Connette, lp epäonnistui
13-25 Johnson, lp epäonnistui
13-31 Ndongo, lp epäonnistui
21-31 Wasiljeff, lp (2) Connette
27-31 Kadmiry, lp epäonnistui

3. neljännes
27-39 Ndongo, lp (2) Vilpponen
27-47 Johnson, lp (2) Johnson

4. neljännes
27-54 Johnson, lp Ojainväli
35-54 Connette, lp (2) Wasiljeff
35-57 Ojainväli potkumaali
41-57 Agude, lisäpistettä ei pelattu