Sarjakärki Roosters hyödynsi Saintsin virheet ja jatkaa voittamattomana

SaintsRoostersScoreHelsinki Roosters jatkaa edelleen voittamattomana. Lauantaina hallitseva Suomen mestari haki voiton Tampereelta tekemällä vastustajaa vähemmän virheitä ja iskemällä vastustajan virheistä armottomasti. Kotijoukkue Saints hallitsi ensimmäistä neljännestä ja siirtyi johtoon mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 7–31 (7–17).

Ottelu alkoi Saintsin kannalta vahvasti. Avery Neloms ja Veikka Lehtonen rakensivat juoksupelin kautta tamperelaisten hyökkäystä ja kuljettivat palloa maata pitkin kohti Roosters-maalia. Esimakua ottelun juonesta saatiin kuitenkin heti ensimmäisen Saints-hyökkäysvuoron päätteeksi, kun Roostersin Curtis Slater katkaisi Nelomsin heiton maaliviivan tuntumassa.

Saintsin puolustus pelasi lauantaina hyvän ottelun. Dajon Newell palautti avausneljänneksellä syötönkatkon maaliin asti, mutta osuma liputettiin pois sääntörikkeen vuoksi. Andrea Pasquali ja Hannes Jokinen linjasta ja tukimies Akseli Arvaja onnistuivat toistuvasti murtautumaan Roostersin linjan läpi rikkomaan niin heitto- kuin juoksupeliä. Ensimmäistä kertaa vierasjoukkue pääsi Saintsin kenttäpuoliskolle vasta toisella neljänneksellä. Hetkeä aikaisemmin Neloms oli juossut kotijoukkueen 7–0 -johtoon.

RS9A5876
Nuori keskushyökkääjä Karri Pajarinen oli ottelun ykköshyökkääjä. Suoraviivaisella tyylillä Pajarinen juoksi 106 jaardia. Kuva: Harri Koivunen

Roosters-hyökkäys pelasi ilman Jaycen Spearsia, joka oli suunnitellusti kokoonpanosta sivussa. Pallonkantamisesta vastasivat Alexander Kuronen ja Karri Pajarinen, joista jälkimmäinen oli yhdessä Roostersin hyökkäyksen linjan kanssa merkittävin onnistuja. Pajarinen juoksi ottelussa 106 jaardia ja teki joukkueensa viimeisen touchdownin.

Toinen neljännes oli pisteiden valossa Roostersin vahvin. Esa Vanhoja toi ensin vahvalla juoksullaan keskeltä vieraat tasoihin ja hetkeä myöhemmin Onni Juvonen potkaisi kenttäpotkumaalillaan Roostersin ensimmäistä kertaa johtoon. Kun vielä Kimi Linnainmaa koppasi aivan ensimmäisen neljänneksen lopussa päätyrajan tuntumassa Brownin korkean heiton kiinni, johti Roosters puoliajalla 7–17.

Toisella puoliajalla Roosters onnistui pisteiden teossa vielä kahdesti. Ennen joukkueensa parhaana palkitun Pajarisen osumaa maalista vastasi ensimmäisen ottelunsa punaisessa kypärässä pelannut Jabari Harris, joka taisteli maalialueen reunassa Brownin heiton syliinsä. Vielä päätöshetkillä puolustuksen linjassa pelannut Toni Ahonen oli tehdä Roostersille lisäosuman, mutta rähmäyksen palautus jäi muutaman jaardin verran vajaaksi. Loppulukemat Roostersille 7–31.

RS9A5782
Avery Neloms juoksi Saintsille avausmaalin, mutta pelin kuluessa Roosters-puolustajat onnistuivat sulkemaan Nelomsin juoksulinjat. Kuva: Harri Koivunen

Pelinrakentajilla hankala ilta

Ottelu ei ollut kummallekaan pelinrakentajalle helppo. Brown heitti Roostersille kaksi touchdownia mutta heitoista myös kaksi meni Saints-puolustaja Newellin käsiin. Ennen lauantaita Brown oli heittänyt ainoastaan yhden syötönkatkon. Heittäen Roosters eteni Saintsia vastaan 129 jaardia.

Vielä synkempi ilta oli Nelomsilla, jonka 12 yrityksestä ainoastaan neljä päätyi omille ja vastaavasti kolme Roosters-pelaajille. Slaterin syötönkatko oli yhdysvaltalaistakamiehen kauden seitsemäs. Lisäksi Akseli Olin ja Santtu Äyräväinen katkaisivat Nelomsin heiton. Kun Saints lisäksi rähmäsi juoksupeleissä pallon kolme kertaa Roostersille, suistui kotijoukkue voittotaistelusta suurelta osin pallonmenetyksien vuoksi.

– Tuollaisilla määrillä menetettyjä palloja ei voi voittaa, harmitteli Saintsin päävalmentaja Teemu Majander ottelun jälkeen. – Puolustus pelasi erinomaisen ottelun, mutta joutuivat olemaan kentällä paljon ja lähtemään kentälle huonoista asemista.

Majander viittoi runsaasti käsimerkkejä Nelomsille juuri ennen yrityksiä varsinkin ottelun alussa.

– Pyrimme tekemään hänelle tehtävät ja valinnat mahdollisimman helpoiksi. Sitten, kun hän pääsee pelissään eteenpäin, hän saa lisää vapauksia.

Roostersin vire on tällä hetkellä vahva; rutiinisuorituksen alarajakin tuntuu riittävän. Toistamiseen viikon aikana helsinkiläiset hakivat vieraskentältä voiton, vaikka joukkueessa ei itsekään oltu kuin ajoittain tyytyväisiä peliesitykseen.

– Pakotimme vastustajan tekemään virheitä ja sitten hyödynsimme ne virheet, päävalmentaja Hakala kommentoi. – Esimerkiksi kaikki tamperelaisten rähmäämät pallot olivat niin sanotusti meidän aikaansaannoksia. Saimme revittyä ja iskettyä palloja irti.

– Hyökkäyksessä meiltä jäi heittopaikkoja hyödyntämättä, mutta nuori mies juoksi hyvin, Hakala jatkoi Pajariseen viitaten.

Roosters jatkaa edelleen ilman tappioita Vaahteraliigan kärjessä. Saints on viidentenä neljä pistettä pudotuspeliviivan alapuolella.

Vaahteraliigan seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Vantaalla, jossa kohtaavat TAFT ja Seinäjoki Crocodiles.

RS9A5974
Saints-keskushyökkääjä Veikka Lehtonen (18) juoksi 88 jaardia. Roostersin paidassa toisen ottelunsa pelannut Roni Salonen (49) taklasi neljä kertaa. Kuva: Harri Koivunen

 

Vaahteraliiga, 12. peliviikko:

LA 06.08.2016 | 16:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Helsinki Roosters 7–31 (7–17)

Tilastot

Kierroksen muut ottelut:

PE 05.08.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Wasa Wa1ld Royals 12–31 (12–31)

Tilastot

SU 07.08.2016 | 16:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 10 10 0 350 138 212 20
Crocodiles 9 8 1 336 123 213 16
Trojans 10 6 4 334 222 112 12
Royals 10 5 5 239 184 55 10
Saints 10 3 7 210 423 -213 6
Butchers 10 2 8 177 360 -183 4
TAFT 9 0 9 117 313 -196 0

Otsikkokuva:

Harri Koivunen

Kuvat:

Harri Koivunen