Roosters voitolla mukaan taisteluun kotiedusta playoff-peleissä

Roosters jatkoi voittoputkeaan kukistamalla Wasa Royalsin Velodromilla selvin luvuin 49-13. Joukkueen uudet tähtipelaajat ottivat kentän haltuunsa näyttävästi.

Helsinki Roosters katkaisi sarjan yllättäjäjoukkueen voittoputken tylysti. Isännät ottivat pelin haltuun heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, eikä Royals päässyt peliin mukaan ottelun missään vaiheessa. Kotijoukkueen tuore keskushyökkääjä Mike Gentili kuljetti pallon ensikosketuksellaan maaliin 74 jaardin juoksupelillään eikä vaasalaiset toipuneet shokkialusta missään vaiheessa.

Gentili aloitti Roostersin maalikarkelot, mutta illan suurin tähti oli Kimi Linnainmaa. CFL-sarjan kauden peruuttaminen oli unohdettu laitahyökkääjän fokuksen ollessa omassa pelissä ja ottelun voittamisessa. Linnainmaan koppasi pallon haltuunsa kahdeksan kertaa, kirjasi kolme touchdownia ja jaardeja yhteensä 198. Arttu Erkkilä säesti rinnalla kahdella touchdownillaan. Pelinrakentaja Miro Kadmiry heitti nuo kolme maalia ja keräsi heitoillaan jaardeja 301.

Roosters sai illan otteluun takaisin puolustuslinjan ykköstykkinsä Okko Outisen, mutta joukkueen puolustajista parhaassa vireessä oli Akseli Vartiainen 9,5 taklauksellaan. Takakentällä pelannut Eemeli Tuovinen sai pikakomennuksen avausmiehistöön Viljo Lempisen paikalle ja pelasi erinomaisen pelin.

Hallitseva mestari on löytänyt itseluottamuksensa ja taistelee vakuuttavasti playoff-pelien kotiedusta. Joukkueella on viimeisessä runkosarjapelissään vastassa paikallisvastustaja Wolverines, joka ei ole saanut hyvän alun jälkeen peliään materiaalin vaatimalle tasolle. Ensi torstaina tullaan näkemään mielenkiintoinen ottelu Brahen kentällä.

Royals pelasi kapealla rosterilla

Royalsin pelaajamateriaalin kapeus kostautui perjantaina rankasti.  Ottelun alla puolustuksen kaksi avainpelaajaa, Rufail Khalifa sekä Markus Persson tippuivat kokoonpanosta ja miesten jättämiä aukkoja ei kyetty paikkaamaan materiaalia venyttämällä. Myös puolustuslinjaan palannut Thomas Ceken puuttui ottelun kokoonpanosta.

Vaasalaisten hyökkäyksen linja on onnistunut aiemmissa peleissä takaamaan pelinrakentaja Brandon Gwinnerille riittävästi aikaa tuloksellisten pelien rakentamiseen. Perjantaina Roostersin puolustuksen frontti voitti taistelun linjassa selvin ottein  ja tyrehdytti vaarallisen Gwinnerin ilotulituksen. Vaasalaiset etenivät ottelussa heittopeleillään ainoastaan 87 jaardia. Lukema on luvattoman pieni, kun arsenaalista löytyy Alpha Jallohin kaltainen pallotaikuri vastaanottajana.

Royalsilla on jäljellä vierasottelu sarjaa puhtaalla pelillä johtavaa Kuopio Steelersia vastaan. Joukkueen on saatava toipilaat takaisin kentälle ja linjapeli takaisin kuosiinsa taitellakseen tosissaan voitosta ja pudotuspelien kotiedusta Väinölänniemellä. Perjantaina taistelu ei onnistunut totutusti millään rintamalla kuten valmentaja John Booker jo tunnusti puoliaikahaastattelussaan.

Kuva: Jarmo Vehkomäki