Pelipäivä: Jenkkifutiskausi 2018 huipentuu illalla Telia 5G -areenalla

Tänään koittaa se päivä, kun Kanadan suurlähetystön aikanaan lahjoittamasta Vaahteramaljasta pelataan 39:nnen kerran. Kuusi kertaa putkeen maljan vienyt Roosters lähtee otteluun ennakkosuosikkina huikean kauden nousijajoukkueena pelannutta Kuopion Steelersia vastaan.

Roostersilla on tilillään 20 Suomen mestaruutta. Joukkue pyrkii tekemään historiaa Telia 5G-areenalla, sillä yksikään joukkue ei ole voittanut seitsemää perättäistä mestaruutta suomijefun historian aikana. Finaalipaikka on Roostersille seurahistorian 24:s. Steelers pelaa loppuottelussa toista vuotta putkeen. Vuosi sitten Steelers nousi Vaahteraliigaan voittamalla ykkösen finaalin Spagettimaljan. Roosters voitti runkosarjassa kaikki ottelunsa. Steelersin saldo oli kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota, molemmat Roostersille. Välierissä Roosters kaatoi Butchersin 47-7, Steelers Royalsin 34-26.

Roostersin hyökkäys on takonut tällä kaudella pisteitä liki ennätystahtiin (52,6 per peli) huolimatta siitä, että helsinkiläiset ovat ottaneet aloitusmiehistöään useassa ottelussa sivuun jo kahden neljänneksen jälkeen. Steelersin hyökkäys on ollut liigan toiseksi tehokkain, mutta suurin haaste tulee kuopiolaisten puolustukselle, joka on useissa tilastokategorioissa liigan häntäpäätä. Roosters vei joukkueiden molemmat runkosarjakohtaamiset nimiinsä ja teki molemmissa otteluissa yli 50 pistettä.

– Kuopion puolustus on pelannut suunnilleen samalla systeemillä pelistä toiseen koordinaattorivaihdoksen jälkeen. Tuskin he viikossa asioita niin paljon muuttavat, joten valmistaudumme siihen mitä olemme nähneet. Jos jotain uutta ilmenee pelin aikana, meidän pitää olla hereillä sivurajalla. Valmistautuminen Kuopiota vastaan alkoi heti, kun varmistui, että he tulevat meitä vastaan, Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen sanoo seuran otteluennakossa.

Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette pelasi toisen vaahteraliigakautensa huikeilla tehoilla: Hän heitti runkosarjassa 43 touchdownia ja vain kaksi syötönkatkoa. Heitoista onnistui 64,5 prosenttia. Myös toista kauttaan Suomessa pelaava Steelersin Seth Peters pelasi myös vahvan kauden: 32 touchdownia ja kolme syötönkatkoa. Molemmilla pelinrakentajilla on laaja arsenaali heiton kohteita käytössään, ja lisäksi molempien joukkueiden juoksupeli on ollut vahvaa läpi kauden.

– He osaavat säädellä hyökkäyspelin rytmiä hyvin. He voivat pelata nopean tai rauhallisen kautta, miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen sanoo kovaa tempoa pitäneestä Steelers-hyökkäyksestä.

Roostersin tukimies Ilya Redin kertoo seuran otteluennakossa ottelun jäävän hänen pitkän uransa viimeiseksi. Myös maajoukkueen kulmakiviin lukeutuva puolustuksen linjamies Okko Outinen pohtii samaa.

– Niin, kauden vai uran viimeinen peli. Mahdotonta vielä sanoa, mutta erittäin suurella todennäköisyydellä haikeat jäähyväiset ainakin Suomen kentille taidetaan jättää lauantaina.

Ilmatieteen laitoksen sääennuste lupaa Helsinkiin lauantai-illaksi sateista säätä.

Tapahtumat Telia 5G -areenan liepeillä starttaavat jo kello 12. Stadionin kupeessa Urheilukadulla tarjolla on ruokaa ja erilaista ohjelmaa ja tapahtumia koko iltapäivän. Lue lisää tästä.

Ottelu on myös Veikkauksen vedonlyöntikohteena. Kertoimenlaskijat pitävät Roostersia jättimäisenä ennakkosuosikkina, sillä runkosarjan ykkösen kerroin on 1,02, Steelersin 15. Yli 64,5 pisteen yhteispistemäärän kerroin on 1,95. Mikäli pistemäärän veikataan jäävän tuon alle, kerroin on 1,75. Ottelu on lisäksi päivän trion sekä livevedon kohteena.

Joukkueiden aloituskokoonpanot alla.

Vaahteramalja XXXIX
LA 15.9. kello 18.00 Telia 5G, Helsinki
Roosters – Steelers
Suora lähetys Ruudussa kello 17.30 alkaen: https://www.ruutu.fi/stream/3289788

Lähetys on kaikkien vapaasti katsottavissa.

Osta liput ennakkoon Ticketmasterista

Lue myös: 

Lue Tuomas Heikkisen arvio Vaahteramaljasta — “Steelersin pitää lähteä pelaamaan isolla riskillä”

21-vuotias Jere Lahti pelaa jo kuudennesta Suomen mestaruudestaan — Voitolla isä jäisi taakse mestaruuksien määrässä

Veikkausliigasta Vaahteraliigaan — Steelersin Pekka Utriainen hyödyntää pyöreän pallon parista saamiaan kokemuksia jenkkifutisvalmennuksessa

Odotukset Tino Ndongon tulokaskautta kohtaan olivat kovat — Ja hän ylitti ne akillesjännevammasta huolimatta

Santtu Äyräväinen tavoittelee kymmenettä mestaruuttaan — “Finaalipäivä on joka kerta erilainen”

Vaahteramalja kasvaa koko päivän tapahtumaksi — Urheilukadulla tarjolla ruokaa ja ohjelmaa koko iltapäivän

Vaahteramalja XL pelataan Tampereella — “Yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa saamme nostettua tapahtuman kokonaan uudelle tasolle”

Roostersin otteluennakko

Steelersin otteluennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin Vaahteramalja-ennakko: Kun Roosters hyökkää ja Steelers-puolustaa

TeeDee-podcastin ennakko: Steelersin hyökkäys vastaan Roostersin puolustus

TeeDee-podcastin katsaus välieräviikonlopun tapahtumiin

Touchdown Steelers -podcast: Steelers taisteli tiensä Vaahteramaljaan

 

Roosters

Hyökkäys:

QB Connette Brandon

RB Pajarinen Karri

WR Wasiljeff Alexander

WR Connette Adam

WR Linnainmaa Kimi

WR Pinta Tommi

LT Vehkomäki Samuli

LG Laine Richard

C Koskinen Tony

RG Lahti Jere

RT Luoto Iiro

Puolustus:

DL Vesterinen Edward

DL Lesonen Heikki

DL Outinen Okko

DL Ahonen Toni

LB Äyräväinen Santtu

LB Toivonen Sami

CB Persson Markus

CB Lempinen Viljo

CB Olin Akseli

S Slater Curtis

S Kuikka Niko

 

Steelers

Hyökkäys:

QB Peters Seth

RB Bell Justin

RB Lindsten Ville

WR Jauhiainen Johannes

WR Väisänen Juho

WR Ndongo Tino

LT Laitinen Oskari

LG Korhonen Roope

C Ojansivu Niilo

RG Jääskeläinen Tapio

RT Bednarczyk Bartosz

Puolustus:

DE Lindqvist Jani

DT Kauppinen Matias

DT N’twa Felix

DE Tanninen Kalle

LB Aspinen Mikko

LB Hayden Donavan

CB Pekkarinen Iiro

DB Inkinen Santeri

DB Bell Justin

DB Wort Charles

CB Uotila Aku