Mitch Dalley vahvistaa Butchersin puolustusta

Porvoo Butchers ja puolustaja Mitch Dalley, 23, ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen. Southern Utah Universitystä Porvooseen matkaava Dalley (180 cm/100 kg) pelasi nelivuotisen yliopistouransa aikana pääasiassa takakentällä, mutta Butchersissa häntä odottaa monipuolinen rooli joten todennäköisesti yhdysvaltalainen nähdään myös tukimieskerroksessa.

– Dalleyn saapuminen meille pelaamaan on iso askel kohti nopeaa ja aggressiivista puolustusta, kommentoi Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko. – Hän tulee tuomaan johtajuutta ja sitä isoa meteliä, jonka Kontiaisen Teron poistuminen jätti.

Roiko ei pidä mahdottomana, että Dalley nähdään myös hyökkäyksen puolella, vaikka ensisijaisesti monitoimipelaaja onkin puolustuksen koordinaattori Bill Mooren käytössä.

– Mitch tulee tukemaan vahvasti myös meidän erikoisjoukkuepelaamista ja mahdollisesti hyökkäystä. Muutaman suomalaisen puolustuksen pelaajan kanssa on vielä neuvottelut kesken ja viikonlopun leirin jälkeen toivottavasti saadaan rustattua muutamat nimet papereihin.

Dalley sai high school –vuosiensa jälleen täyden stipendin All Big Sky -konferenssissa (NCAA I-divisioona) pelaavaan Southern Utah University Thunderbirdsiin. Vuoden 2013 hän vietti yliopistossa red shirt -statuksella eli ainoastaan harjoitteli joukkueen mukana, mutta neljä seuraavaa kautta hän kuului kaikissa peleissä joukkueensa kokoonpanoon. Junior-kaudella 2016 tilastoihin merkittiin 52 taklausta, 1 syötönkatko ja kolme syötönkatkoa. Viime syksynä senior-kauden 12 ottelun tilastoihin merkittiin 43 taklausta ja yksi säkitys. Tuolloin hänet valittiin konferenssin tähdistöjoukkueeseen.

– Minulle matkustaminen Atlantin yli ja pelaaminen Euroopassa ovat suuri mahdollisuus kasvaa jenkkifutaajana, oppia enemmän maailmasta ja päästä pois mukavuusalueeltani asuessani muualla kuin USA:ssa, Dalley itse kommentoi kiitollisena.

Ennen Dalleyn sopimusta Butchers oli jo kiinnittänyt riveihinsä keskushyökkääjä Marvin Elamin. Butchers vahvisti maaliskuun lopussa Janne Lehtisen pelinrakentajasopimuksen, joten näin ollen porvoolaisjoukkueen kokoonpanossa on tilaa vielä yhdelle yhdysvaltalaiselle. Nähtäväksi jää, mille pelipaikalle porvoolaiset kolmannen jenkin tuovat. Oletettavaa on, että kyseessä on yleispelaaja, joka antaa panoksensa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy torstaina 10. toukokuuta. Butchers aloittaa kautensa kotiottelulla Porvoon Keskuskentällä maanantaina 14.5. jolloin Hämeenlinna Huskies saapuu porvoolaisten vieraaksi. Ruutu näyttää kaikki kauden 45 Vaahteraliiga-ottelua suorina lähetyksinä ja Ruudun TV-lähetysten lisäksi kesän pelien otteluselostukset ovat vapaasti kuunneltavissa Suplasta.

Mitch Dalleyn kohokohtia Southern Utah Universitystä: