Maajoukkuelinjamies Riku Alakoskela siirtyy Crocodilesista Royalsiin

Harjoituskauden 2016-2017 toistaiseksi suurin pelaajasiirtouutinen tulee Pohjanmaalta. Maajoukkueeseen jo vuosia kuulunut Riku Alakoskela vaihtaa Seinäjoki Crocodilesin vihreän paidan Wasa Wa1ld Royalsin univormuun. 25-vuotias on Alakoskela on aiemmin edustanut Vaahteraliigassa ainoastaan kasvattajaseuraansa Crocodilesia.

– Tämä on esimmäinen kerta, kun pelaan jossain muussa joukkueessa kuin Seinäjoella, Alakoskela (195cm / 130kg) kertoo Royalsin tiedotteessa. – Vaasa näytti jo viime kaudella, että kuuluu ehdottomasti Vaahteraliigaan ja pystyy taistelemaan kärkisijoista, joten odotan innolla päästä treenaamaan ja pelaamaan Royalsin paidassa.

Siirtopäätökseen vaikutti Alakoskelan mukaan Royalsin valmennusosaamisen laatu varsinkin hyökkäyksen linjan osalta. Royals on kiinnittänyt päävalmentajakseen John Alexanderin, jolla hyökkäyksen linjan pelikokemusta muun muassa NFL:stä. Harjoituskaudella valmennusta ohjaa puolestaan joukkueen GM:n roolissa jatkava Seppo Evwaraye, jolla niinikään on pitkä kokemus hyökkäyksen linjasta, myös NFL:stä.

– Mikäs sen parempaa, kuin päästä tuollaisten miesten valmennettavaksi, jotka omaavat tuollaisen kokemuksen, Alakoskela toteaa. – Oma valmistautuminen ei hirveästi eroa aiemmista off-seasoneista. Olen aina tykännyt treenata lujaa ja kovalla intensiteetillä. Oman lisänsä tietysti tuo joukkueen off-season -treenit, joita odotan jo innolla.

rikualakoskela

Kaudella 2016 Alakoskela oli voittamassa kolmesti Royalsia – kahdesti runkosarjassa ja lisäksi välieräottelussa. Botnia Bowliksi nimetyn pohjalaisten ottelusarjan merkitys on varmasti hyökkäyksen linjamiehelle jatkossa entistä suurempi.

Kaikki pelit lähdetään voittamaan, oli paikalliskamppailu tai ei. Mutta kyllä se tuo varmasti omanlaisensa tunnelatauksen, kun pääsee pelaamaan omaa kasvattajaseuraa vastaan. Kovalla treenillä ja valmistautumisella jokainen joukkue on voitettavissa!

Alakoskelan pelipaikka on hyökkäyksen linjan päädyssä (tackle). Samalla paikalla Roaylsissa pelasivat kaudella 2016 ruotsalainen Eric Blomgren ja britti David Beale. GM Evwaraye on tyytyväinen, että saa nyt käyttöönsä Alakoskelan pelitaidot.

– Riku on parhaassa iässä ja sen päälle vielä nouseva pelaaja, Evwaraye kertoo. – Noin isoja ja noin hyvin liikkuvia urheilijoita on todella vähän Suomessa. Uskon, että pystymme antamaan toisillemme paljon ja odotan innolla, että päästään hänen kanssaan töihin.

– Selvennykseksi vielä, että Rikun mukaantulo ei kuitenkaan sulje pois kuluneen kauden linjavahvistusten Daven (Beale) ja Ericin (Blomgren) paluuta. Molemmat kaverit olivat todella pidettyjä. He ovat tervetulleita takaisin ja sopimusneuvottelut ovat heidän kanssaan käynnissä.

Katso myös:

Royalsin uutinen Alakoskelan sopimuksesta

John Bookerista Royalsin päävalmentaja

 

Otsikkokuvassa Alakoskela oikealla yhdessä Juhani Koivumäen, Spencer Cutlanin ja Greg Robinsonin kanssa voitokkaan välieräottelun jälkeen elokuussa 2016. Kyseisessä välieräottelussa Crocodiles kaatoi Alakoskelan uuden joukkueen Royalsin ja sai Botnia Bowlin voiton symbolin, kirnun.

Otsikkokuva:

Sami Ranta

Kuvat:

SAJL