Vaahteraliiga All Stars 2016 – Chris Young liigan arvokkain pelaaja

Vaahteraliiga-kauden 2016 palkinnot julkaistiin Seurapäivillä Vantaalla lauantaina 15. lokakuuta. Liigan arvokkain pelaaja (MVP) on Wasa Wa1ld Royalsin tukimies-keskushyökkääjä Chris Young. NFL-kokemusta muun muassa New Orleans Saintsista omaava Young oli kaudella yksi Vaahteraliigan historian näkyvympiä puolustajia muuan muassa voittaen säkitystilaston ylivoimaisesti yhdeksällä säkityksellään ja puolustaen laajaa aluetta kentällä. Keskushyökkääjänä Young teki 3 touchdownia ja eteni 5,6 jaardin keskiarvolla.

dsc03625

Kauden 2016 arvokkain hyökkääjä on Seinäjoki Crocodilesin pelinrakentaja Justin Sottilare. Jo toisen kerran peräkkäin myös Vaahteraliigan all starsiin valitun Sottilaren tilastot ovat omilla kymmen- ja tuhatluvuillaan. Yli 62 prosentin varmuudella palloja kiinniottajilla jakanut Sottilare heitti ainoana pelaajana yli 3000 jaardia. Myös touchdownien ja syötönkatkojen välinen suhde on yksi liigahistorian parhaimmista. Sottilare heitti 42 touchdownia mutta ainoastaan 6 syötönkatkoa.

dsc03240

Porvoo Butchersin laitahyökkääjä Mikko Seppänen palkitaan sekä Ari Tuuli Trophylla (eniten jaardeja kerännyt suomalaispelaaja) sekä vuoden tulokkaana. Seppänen otti 12 ottelussa 78 kiinniottoa, joilla eteni 1014 jaardia ja teki seitsemän touchdownia. 22-vuotiaalla Butchers-kasvatilla on pitkä kokemus juniorisarjoista pelinrakentajan paikalta, mutta aikuisten sarjoissa Seppänen on pelannut aikaisemmin Mikkeli Bouncersissa II- ja III- divisioonassa.

dsc06985

Parhaalle puolustajalle annettava Matti Lindholm Trophy ojennetaan kauden 2016 osalta Helsinki Roostersin Aleksi Aitalalle. Puolustuksen linjan päädyssä pelaava (defensive end) Aitala keräsi pelaamissaan yhdeksässä runkosarjaottelussa 3,5 säkitystä. Aitala valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vaahteramalja XXXVII:ssa sekä välieräottelussa, jossa teki syötönkatkosta touchdownin.

dsc05639-2

Myös vuoden linjamiehen palkinto suuntautuu Roostersiin ja Iiro Luodolle, mutta palkinto symboloi osaltaan koko Heikki Kuuselan valmentaman hyökkäyksen linjan huippukautta. Kenties suurin Roostersin mestaruuden tae oli tänä vuonna vahva juoksupeli, jolle Iiro Luodon johtama linja raivasi tilaa keskimäärin 242 jaardia ottelua kohden – lähes 100 jaardia enemmän kuin yhdelläkään toisella joukkueella. Kauden aikana Roostersin pelinrakentaja säkitettiin 12 kertaa. Lukema on toiseksi pienin Seinäjoki Crocodilesin jälkeen. Luodon lisäksi Vaahteraliigan all starsiin valittiin Roostersista kaksi muuta hyökkäyksen linjamiestä – Jere Lahti ja Samuli Vehkomäki.

Vuoden liigatuomari on kokenut, yli 30 vuoden kokemuksen amerikkalaisen jalkapallon tuomaritoiminnasta omaava Veikko Lamminsalo. Runkosarjaotteluiden lisäksi Lamminsalo toimi tuomarina myös toisessa välieräottelussa sekä Vaahteramaljassa.

DSC03793

Vaahteraliiga all stars 2016:

Vuoden 2016 tähdistössä on mukana pelaajia jokaisesta joukkueesta; eniten pelaajavalintoja on Vaahteramaljassa pelanneilla Helsinki Roostersilla ja Seinäjoki Crocodilesilla, molempien riveistä kuusi  pelaajaa tuli valituksi tähdistöön. Kansallisista pelaajista ensimmäistä kertaa all starsiin valittiin Butchersin laitahyökkääjä Mikko Seppänen, Royalsin hyökkäyksen linjamies Vesa Mäkelä, Roostersin hyökkäyksen linjamies Samuli Vehkomäki sekä Royalsin kulmapuolustaja Rufail Khalifa. Vaahteraliigan pistetilaston voittanut Crocodilesin walesilaislaitahyökkääjä Spencer Cutlan valittiin tähdistöön sekä laitahyökkääjäksi että potkaisijaksi.

Hyökkäys:

Pelinrakentaja:

Justin Sottilare, Seinäjoki Crocodiles

 

Keskushyökkääjät:

Chris Douglas, Anders Trojans Turku

Jaycen Spears, Helsinki Roosters

 

Laitahyökkääjät:

Mikko Seppänen, Porvoo Butchers

Timothy Thomas, Seinäjoki Crocodiles

Spencer Cutlan, Seinäjoki Crocodiles

 

Hyökkäyksen linja:

Iiro Luoto, Helsinki Roosters

Karri Kuuttila, Anders Trojans Turku

Vesa Mäkelä, Wasa Wa1ld Royals

Jere Lahti, Helsinki Roosters

Samuli Vehkomäki, Helsinki Roosters

Puolustus:

Puolustuksen linja:

Aleksi Aitala, Helsinki Roosters

Michael Galantini, Porvoo Butchers

Filip Zacok, Seinäjoki Crocodiles

 

Tukimiehet:

Jim Barry, Vantaan TAFT

Chris Young, Wasa Wa1ld Royals

Ilkka Koiranen, Anders Trojans Turku

Tero Kontiainen, Porvoo Butchers

 

Takamiehet:

Tuomas Leinonen, Seinäjoki Crocodiles

Dajon Newell, Tampere Saints

Curtis Slater, Helsinki Roosters

Rufail Khalifa, Wasa Wal1d Royals

 

 

 

Potkaisija:

Spencer Cutlan, Seinäjoki Crocodiles

dsc06792

Kuvat:

Sami Ranta