“Kyllä tämä aina yhdet Gunnarit pesee” – isot panokset Kaurialassa

Vahvasti kautensa aloittanut Hämeenlinna Huskies (4-1) isännöi lauantaina Porvoon Butchersia (3-2). Kaurialassa pelattavassa ottelussa on isot panokset, sillä voitolla vierasjoukkue Butchers nousisi tasapisteisiin sarjan toista sijaa pitävän kotijoukkueen kanssa.

Sekä Huskies että Butchers ovat saaneet hioa omia kuvioitaan lauantain kamppailua silmällä pitäen parin viikon ajan. Kesäkuun kovan onnen joukkue Porvoo Butchers menetti ennen juhannustaukoa kuuden päivän sisällä sekä keskushyökkääjän että pelinrakentajan. Keskushyökkääjäksi hankittiin alkuviikosta Suomeen palannut Rickey Stevens, jolla on isot saappaat täytettäväksi – Darion Hall johtaa edelleen Vaahteraliigan pallonkantajatilastoa 656 jaardillaan.

– Rickey saapui Suomeen tiistaina ja on näin siis päässyt vetämään täyden harjoitusviikon meidän kanssa. Stevens on ammattilainen ja tulee olemaan meidän hyökkäyksen veturi lauantaina, kertoo Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko.

Butchersin hyökkäys on tänä vuonna nojannut eritoten juoksuun. Teurastajat ovat juosseet ottelua kohden lähes kaksisataa jaardia, mikä on yli tuplasti enemmän kuin lauantain kotijoukkue Huskies. Kolikon kääntöpuolella, Huskiesilla on ollut tämän kauden paras juoksupuolustus: vastustajat ovat päässeet juoksemaan ainoastaan 247 jaardia kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa eli keskimäärin alle 50 jaardia per ottelu.

Kuka paikkaa Mooren?

Edellisessä ottelussa Wasa Royalsia vastaan loukkaantuneen, ja loppukauden missaava, pelinrakentaja Jordan Mooren tilalle on etsitty paikkaajaa. Pelinrakentajatilannetta lauantain otteluun Roiko raottaa seuraavasti:

– Sebastian Berndtsson pelaa aloittavana pelinrakentajana lauantaina. On ollut niin sanotusti muutama muuttuja tässä matkan varrella.

Berndtsson pelasi hankalassa tilanteessa erinomaisen päätösneljänneksen Royalsia vastaan. Lauantaina on mielenkiintoista nähdä, miten Berndtsson ja uusi keskushyökkääjä Stevens pystyvät täyttämään Hallin ja Mooren jättämän aukon.

Porvoon laitahyökkääjät Mikko Seppänen, Daniel Luoma, Phung Nguyen sekä nuori Arttu Erkkilä ovat esiintyneet alkukauden pirteästi sekä hoitaneet oman roolinsa kiitettävästi. Vuosi sitten Vaahteraliigan etenijäksi valittu Seppänen on ollut heittopeleissä porvoolaisten ykköskohde (27 kiinniottoa, 314 jaardia ja kaksi touchdownia). Luoma on vastannut porvoolaisten potkupeleistä ja onnistunut siinä hyvin.

Laitahyökkääjä Mikko Seppänen (11) on ollut tähän mennessä porvoolaisten ykköskohde. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

”Loppuun asti pelaava ja kovaa taisteleva”

Huskiesin hyökkäys on näyttänyt alkukaudella vaarallisuutensa. 180 tehtyä pistettä kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa on huima suoritus sarjanousijalta. Huskiesin pelinrakentaja Stan Bedwellillä on ollut hyökkäyksessä runsaasti (ratkaisu)vaihtoehtoja, joille palloa toimittaa. Niko Lester, Roman Runner, Tommi Pinta ja belgialaiskaksikko Arkadi Meerschout – Ruben de Ruyter ovat avainrooleissa puhuttaessa maalinteosta.

– Huskies on loppuun asti pelaava ja kovaa taisteleva joukkue. Joukkueesta löytyy monia loistavia pelaajia, joiden pelaaminen ajaa koko joukkueen pelaamista eteenpäin.

Roostersia vastaan koko ottelun taistellut Runner on ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä kymmenellä onnistumisella. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa uurastava Runner on osoittanut olevansa yksi tämän sarjan parhaista. Samaa voidaan sanoa myös Lesteristä, joka palasi pelaaviin Roostersia vastaan toisella puoliajalla. Huskies pystyy varioimaan omaa hyökkäysmuotoaan nopeasti, mikä tekee vastustajan puolustuksen työskentelyn hankalaksi ja erikoisjoukkuepelin haastavaksi.

– Treeneissä on jouduttu keskittymään Huskiesin hyvinkin erilaisiin hyökkäyksenmuotoihin. Olemme myös keskittyneet erikoisjoukkuepeleihin, Huskiesin lentopotkut tulevat yllättäen sekä heidän aloituspotkumuodostelmansa on hyvinkin erinäköinen.

Roman Runner (11) on ollut Huskiesin hyökkäyksen ja puolustuksen kantavia voimia. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Butchersin puolustus oli kauden kolme ensimmäistä peliä vaikea ohitettava, mutta kahdessa edellisessä ottelussa, Roostersia ja Royalsia vastaan, vastustaja on löytänyt keinot murtaa ryhmitelmän. Lauantaina Teurastajien puolustuksen täytyy onnistua luomaan pelinrakentaja Bedwellille painetta, jotta tämän operoima air raid -systeemi ei saisi tuulta alleen. Tukimieskerroksen Niko Pennaselta, Troy Roachilta ja Sebastian Karbinilta vaaditaan jälleen huippuotteita, jotta voitosta voidaan haaveilla porvoolaisleirissä.

Kaurialan iltapäivä

Huskiesin ja Butchersin välisellä ottelulla on pudotuspelien kotietua ajatellen iso arvo. Voitolla Huskies tekisi eroa Royalsiin ja porvoolaisjoukkueeseen. Jos vierailijat onnistuvat ryöstöretkellään, tulee sarjan ylemmästä keskikastista vieläkin tasaisempi.

– Lähtökohdat huomioiden lähdemme varmasti isona altavastaajana. Pidetään peli tasaisena ja viimeisellä neljänneksellä tehdään tarvittavat maalit. Aurinkoista säätä luvattu, joten toivottavasti Kaurialan-kenttä pullistelee katsojista. Kyllä tämä aina yhdet ”Gunnarit” pesee.

 

Vaahteraliiga, viikko 8:

LA 01.07.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo kello 15.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen