Huskiesin linja vahvistuu jälleen – James Perrineau Hämeenlinnaan

Vaahteraliiga-nousija Hämeenlinna Huskies on ottanut syksyn ja talven aikana tuottavuusloikan – ainakin mikäli tarkasteluun otetaan sopimusneuvottelut. Keskiviikkona linnakaupungissa iskettiin puumerkit jälleen kahden uuden pelaajan sopimuspapereihin. Näistä uusista pelaajista Vaahteraliiga-yleisölle tutumpi lienee brittijätti James Perrineau, joka liittyy mukaan Huskiesin jo muutenkin vahvistuneeseen puolustuksen linjaan.

Huskies oli Perrineaun (192 cm/145 kg) kintereillä jo ennen kautta 2016. Linjapelaaja halusi tuolloin kuitenkin jatkaa uraansa Vaahteraliigassa ja valitsi Turku Trojansin. Mutta…

– Voitettuamme Spagettimaljan viime elokuussa ja saatuamme mahdollisuuden edetä Vaahteraliigaan, James oli ensimmäisiä pelaajia, joihin otimme yhteyttä, kertoo Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell. – Hän on vakiinnuttanut asemansa huippuluokan linjamiehenä Suomessa, ja kaiken lisäksi hän asuu Hämeenlinnassa. Meille oli itsestäänselvyys, että Jamesista tulee Hurttalauman jäsen.

– Pidämme hänestä kentällä todella paljon, mutta rakastamme häntä kentän ulkopuolella. Hän on upea ihminen, josta saamme apua sekä nyt että tulevaisuudessa juniorijoukkueiden parissa, Bedwell jatkaa.

29-vuotias Perrineu saapui Suomeen ensimmäisen kerran vuonna 2009, jolloin Seinäjoki Crocodilesin värväysosasto houkutteli britin Vaahteraliigaan. Seuraavan kerran Vaahteraliigan Perrineaun polut yhtyivät vuonna 2013, jolloin linjamies solmisopimuksen Helsinki 69ersin kanssa. Vuotta myöhemmin puolustuksen linjan keskustassa pelaavan britin joukkue löytyi Tanskasta, mutta jo seuraavana vuonna 69ersin linja sai jälleen Perrineausta itselleen vahvistuksen. Vuosi sitten Perrineu pelasi siis Turussa.

Suomen vuosinaan erityisesti hyvänä juoksupuolustajana tunnetuksi tullut Perrineau on kerännyt yhteensä 116 taklausta, joista 9,5 on tilastoitu säkityksiksi ja 24 on tapahtunut aloituslinjan takana. Vaahteraliigan all starsiin Perrineau valittiin vuonna 2015.

 

Brysselistä löytyi Belgian maajoukkuekeskushyökkääjä

Keskushyökkääjätilanne on elänyt Hämeenlinnassa pitkin harjoituskautta. Huippuhankinta Kevin Parks vähät välitti Huskies-sopimuksesta, vaan solmi sopimuksen Saksaan. Parksin tilalle Huskies ei hankkinut uutta yhdysvaltalaista keskushyökkääjää, vaan Perrineaun joukkuekaverin Trojansista, niinikään jo vuosia Suomessa pelanneen yleispelaaja Roman Runnerin. Vaikka hämeenlinnalaisten hyökkäys tuleekin pohjautumaan nopeatempoiseen heittopeliin, tarvitsee joukkue silti Velipekka Jaakonsaaren rinnalle lisää monipuolista keskushyökkääjä-osaamista.

Keskiviikkona juoksuosaston vahvistusuutinen Hämeenlinnasta lopulta kuultiin, kun Huskies tiedotti tehneensä sopimuksen Belgian maajoukkueessa tuhoisaa jälkeä tehneen Arkadi Meerschoutin kanssa. Paitsi maajoukkueessa, on Meerschout (187 cm/ 95kg) meritoitunut myös Belgian liigassa, jossa hänet on valittu kahdesti sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Linkki uuteen keskushyökkääjään löytyi toisen belgialaisen eli Ruben DeRuyterin kautta. DeRuyter solmi sopimuksen Hämeenlinnaan jo aikaisemmin.

– Hyökkäysfilosofiassamme on erittäin tärkeää, että keskushyökkääjät pystyvät suoriutumaan pelipaikallaan kaikista kolmesta tehtävästään; heidän tulee pystyä juoksemaan pallon kanssa, ottamaan kiinni heittoja sekä blokkaamaan, kertoo päävalmentaja Bedwell. – Arkadi on malliesimerkki tällaisesta keskushyökkääjästä. Hän on isokokoinen ja nopea, hänellä on hyvät kädet ja hän on voimakas blokkaaja. Hän muodostaa yhdessä Jaakonsaaren kanssa mahtavan yhdistelmän takakentällemme.

Huskiesilla on kaiken kaikkiaan kokoonpanossaan helmikuun alussa noin 90 pelaajaa. Satasen raja lähestyy kovaa vauhtia, sillä lisää sopimusuutisia luvataan Hämeenlinnasta jo tulevalle tiistaille.

Meerschoutin highlight-video Unkari-maaottelussa, jossa belgialainen valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi:

 

Katso myös:

Lehdistötilaisuus Perrineaun sopimuksen julkistamisesta (Huskiesin Facebook-live)

Huskies-uutinen Perrineaun sopimuksesta

Huskies-uutinen Meerschoutin sopimuksesta

 

Otsikkokuva (alkuperäinen):

Sami Ranta