Filip Zacok Indianasta Seinäjoelle

Filip Zacok palaa kasvattajaseuraansa Seinäjoki Crocodilesiin kaudelle 2021.  Zacok on pelannut talvesta 2017 lähtien  yliopistosarjaa Yhdysvaltojen korkeimmalla tasolla Indiana Staten puolustuksessa.

Seinäjoki Crocodilesin puolustus saa kovatasoisen vahvistuksen Filip Zacokin palatessa joukkueeseen tulevana kesänä.  Zacok pelasi yliopistouransa Indiana State Sycamoresissa, joka on mukana NCAA:n 1-divisioonan FCS-tasolla.

Viimeisellä täydellä yliopistokaudellaan puolustuksen keskimmäisen linjapuolustajan paikalla pelaava Zacok puki kaikkiin joukkueensa 12 peliin. Avaavassa puolustuskokoonpanossa hän oli mukana kolmasti. Sycamores voitti viisi pelaamastaan 12 sarjapelistä kaudella 2019. Kaikkiaan Filip Zacok pelasi yliopistourallaan 22 ottelussa tehden 31,5 taklausta (12+19) ja kolme pelinrakentajasäkkiä.

Crocodilesin GM, Ari Havulehto, on tyytyväinen Zacokin paluusta ja pitää häntä tärkeänä  palasena kauden 2021 Crocodiles-puolustusta.

– Sieltä palaa todella motivoitunut kovan tason urheilija, joka jo lähtiessään oli Vaahteraliigan eliittiä. Nyt hänellä on kaksi ja puoli vuotta jenkkifutista takana yliopistotasolla, joten tuskin hän ainakaan huonompana palaa

Filip Zacok viimeistelee opintojaan Yhdysvalloissa ja on luonnollisesti pettynyt  yliopistopelien peruuntumisesta kaudella 2020. Nyt katse on suunnattu kuitenkin Suomeen kentillä ja sivilissä.

-Siitä on jo kolme vuotta tai neljä, kun pääsi viimeksi pelaamaan Vaahteraliigassa. Nyt kun tää mun jenkkireissu on ohi nii on kivaa tulla takas kotiin ja mennä pelaamaan vanhaan jengiin.

Vaahteraliigan ohella Zacokin suunnitelmissa on opintojensa jatkaminen Suomessa maisterin tutkintoon saakka.

Lue myös:  Korona pakotti Zacokin jäämään USA:han