Crocodilesille pelinrakentaja Coloradosta

Kahden edellisen kauden hopeajoukkue Seinäjoki Crocodiles lähtee hakemaan kaudella 2017 kirkkainta mitalia yhdysvaltalaispelinrakentja Brett Arriveyn johdolla. Yhdysvaltojen luoteisosasta, Washingtonin osavaltiosta kotoisin oleva Arrivey (188 cm / 101 kg) pelasi yliopistourallaan neljä kautta 2013–2016) Western State Colorado Universityssä.

Arrivey oli yliopistojoukkueensa Mountaineersin aloittava pelinrakentaja kaikki neljä pelaamaansa kautta ja johti varsin heittopainotteista hyökkäystä. Sekä heittoyritysten (1472) että onnistuneiden heittojen (894) ovat kumpikin yliopiston ennätyksiä. Myös 72 heitettyä touchdownia ja 9 461 jaardia ovat Western State Coloradon ennätyksiä.

Viimeisellä kaudellaan Coloradossa Arrivey aloitti yhdeksän ottelua ja heitti niissä 2 021 jaardia ja 17 touchdownia. Crocodilesin uutisessa mies harmittelee päätöskauden “heikkoa” tulosta. Vuotta aikaisemmin Arrivey linkosi palloa yli 2 900 jaardia.

–Kausi ei ollut niin hyvä kuin toivoin, mutta joukkueena me menestyimme paremmin voittaen enemmän pelejä ja se on ainoa asia, mikä merkitsee, sanoi Arrivey kommentoidessaan kauden 2016 pelejä. 11 ottelustaan Western State Colorado voitti kaudella 2016 seitsemän.

Arrivey korvaa Crocodilesin pelinrakentajana Justin Sottilaren, joka siirtyi kahden Seinäjoki-kauden jälkeen Pohjanmaan paikalliskilpailija Wasa Wa1ld Royalsiin.

Entinen pelikaveri on entinen Krokotiili

Arriveyn peliurasta ja taustasta löytyy useampiakin faktoja, jotka saattavat osoittautua Crocodilesille kultaakin kallimmaksi – tai ainakin kullan arvoiseksi. Kahden edellisen kauden aikana Justin Sottilaren johtaessa Crocodilesin hyökkäystä, olivat pelinrakentajan omat juoksut todellinen harvinaisuus seinäjokisten pelissä. Arrivey tuo valikoimaan myös juoksuvoimaa. Viimeisellä kaudella hän juoksi 58 kertaa viimeistellen kaksi touchdownia.

Oman lisänsä Arrivey tuo myös valmennuspuolelle. Oman peliuransa ohessa yhdysvaltalainen on toiminut valmentajana Coloradossa Rocky Mountain Quarterback Academyssa.

Myös Suomi-yhteys Arriveylta löytyy jo entuudestaan. Vuonna 2015 Vaahteraliigassa Crocodilesin paidassa hyökkäyksen linjoja murskannut ja kauden päätyttyä tuolloin all starsiin valittu Lane Stuht pelasi nimittäin yliopistourallaan myös Western Statessa ja ehti edustaa Mountaneersia myös Arriveyn kanssa samaan aikaan.

Brett Arrivey

Katso myös:

Crocodiles-uutinen Arriveyn sopimuksesta