Crocodilesille kaksi jenkkijärkälettä: keskushyökkääjä Powell ja linjapuolustaja Edwards-Lott

Seinäjoella valmistaudutaan vihreät hihat käärittyinä kauteen 2018. Aiemmin Crocodiles uudisti fysiikkaharjoittelunsa ja solmi välittömästi edellisen kauden päättymisen jälkeen muutamien kotimaisten avainpelaajiensa kanssa jatkosopimukset. Päävalmentajauutisia kuullaan todennäköisesti lähiaikoina, mutta selvää on että päävalmentaja tulee vaihtumaan, sillä Vesa Jalava ei kyseisessä pestissä jatka.

Nyt vuorossa ovat ensimmäiset Krokojenkit, ja uusien vahvistusten tyylistä voi vetää johtopäätöksen: Crocodiles lennättää Atlantin yli voimaa ja fyysisyyttä. Keskushyökkääjä Christian Powell on 183-senttinen ja 107-kiloinen keskushyökkääjä, jolla on neljän kauden kokemus kovatasoisesta Coloradon yliopistosta – siis samasta, jossa suomalaispuolustaja Chris Mulumba tällä hetkellä pelaa.

– Jos kaverilla on ollut soppari Pittsburgh Steelersin kanssa, niin se kai kertoo tasosta, kommentoi Crocodilesin manageri Ari Havulehto. – On meillä ollut jenkkikeskushyökkääjiä aikaisemminkin, mutta tämä hankinta vapauttaa yhden maamme parhaimmista tukimiehistä eli Jaska Värisen puolustuksen käyttöön.

Loma Lindasta – noin 100 kilometriä Los Angelesista itään – kotoisin oleva Powell juoksi college-urallaan Buffaloesille 2 040 jaardia ja viimeisteli 18 touchdownia. Neljän kauden juoksuyritysten keskiarvo on varsin komea, 4.4 jaardia. Yliopistovuosiensa jälkeen Powell kävi näyttämässä taitojaan Pittsburgh Steelersissä ja allekirjoitti 450 tuhannen dollarin sopimuksenkin. Steelers kuitenkin leikkasi Powellin kokoonpanosta keväällä 2016.

Powellin otteita Coloradosta:

Steelers Debotin draft-analyysi Powellista keväältä 2016

Linjaan uusi Lane Stuht

Puolustuksen linjan keskustaan asettuva Ja´Michael Edwards-Lott (191 cm / 135 kg) tulee jenkkifutissuvusta, josta löytyy linjankeskustan pelaajia aina NFL-joukkueita myöten. Teksasista kotoisin oleva Edwards-Lott edusti yliopistourallaan NCAA:n Division I FCS-tason Nicholls Statea.

– Sanotaan näin, että eihän ainakaan huonolta täytä. Uskoisin, että aika monelle tulee vielä kiire hänen kanssaan, lausuu Havulehto ja naurahtaa sitten:

– Hän tulee Lane Stuhtin paikalle. Elämme täällä Seinäjoella menneessä ajassa.

Lane Stuht pelasi samaa paikkaa Crocodilesin puolustuksen linjan keskustassa kaudella 2015. Stuht oli 40 taklauksellaan seinäjokisten ykköstaklaaja keräten lähes puolet taklauksistaan aloituslinjan takana. Säkityksiä syntyi kuusi. Samaan yltäessään Edwards-Lott tulee rikkomaan vielä monenkin hyökkäyksen rytmin.

Monesta muusta joukkueesta poiketen Seinäjoella ei vielä tässä vaiheessa lanseerata pelinrakentajaa. Todennäköistä on kuitenkin se, että Crocodiles tuo pelinrakentajan Suomen rajojen ulkopuolelta.

– 99,9 -prosenttisesti juuri näin tulee olemaan, myöntää Havulehto. – Tulemme julkistamaan vielä tämän kuun aikana myös päävalmentajan, joka toimii puolustuksen koordinaattorina sekä hyökkäyksen koordinaattorin. Myös he tulevat molemmat muualta kuin Suomesta.

Myös hyökkäyksen linjaan Crocodiles saa merkittävän vahvistuksen, kun yksi Suomen lupaavimmista guard-paikan pelaajista Tuomas Hvitfelt siirtyy Turku Trojansista Pohjanmaalle. 19-vuotias kuului jo päättyneellä kaudella Trojansin avainhyökkääjiin ja on urallaan pelannut useamman vuoden nuorten maajoukkueissa.

Edwards-Lott harjoittelemassa syksyllä 2017:

Uutista päivitetty 14.17: lisätty maininta Tuomas Hvitfeltin sopimuksesta.

Otsikkokuva (alkuperäinen):

Harri Koivunen