Crocodiles haastaa mestarit kotonaan

Torstain taisteluparin molemmat osapuolet lähtevät otteluun tappio harteillaan.  Kotijoukkue Crocodiles on saanut viikon alle yhteisharjoituksia tuoreiden vahvistustensa kanssa. Roosters nuolee haavojaan ja lähtee otteluun sisuuntuneena.

Vaahteraliigan ensimmäisen sarjakierroksen suurin alisuorittaja oli Seinäjoki Crocodiles. Joukkue ei päässyt sarja-avauksessaan rytmiin mukaan pelin alussa ja vastustaja meni menojaan. Roosters sai omassa ottelussaan unelma-alun, mutta pelin loppua kohden kolhut ja kovatasoinen vastustaja ottivat mestarijoukkueelta parhaan terän pois. Lyhyessä sarjassa kahden pelin tappioputki ei ole toivottava, mikäli haluaa hyvistä asemista pudotuspeleihin. Ollaan siis jo isojen asioiden äärellä.

Tim Thomas tekee paluun vihreään paitaan

Crocodiles lähtee Roosters-peliin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin avauspeliinsä. Merkittävin muutos rosterissa on monipuolisen Tim Thomasin paluu vaahteraliigakentille. Thomasin edelliset kauden Crocodiles-paidassa (2015 & 2016) tuottivat joukkueelleen yhteensä 26 touchdownia ja 1653 jaardia etenemistä kiinniotoilla. Brittilaiturilla on hyvää kokemusta myös torstain vastustajastaan. Vuonna 2017 Thomas oli voittamassa Vaahteramaljaa Roostersin miehistössä.

Seinäjokisten suurimmat haasteet ensimmäisessä ottelussaan löytyivät Spencer Cutlanin johtamasta heittohyökkäyksestä. Yhden ylimääräisen laiturin lisääminen rosteriin ei välttämättä korjaa asiaa, mutta Thomasin tasoisen miehen marssittaminen kentälle sitoo vastustajan takakentältä miehen tiiviimmin pois muusta pahanteosta.  Viikko sitten Helsingissä Cutlan heitti pallon viidesti vastustajan hyppysiin. Toista kertaa tähän ei ole enää varaa.

Crocodiles puolustus lähtee kotioteluun samalla aloituskokoonpanolla mukaan lukien Veikka Lehtonen tukimiehen paikallaan joukkueen ykköstaklaaja Jaska Värisen rinnalla.

Roosters peliin ilman Pajarista

Roosters koki avauspelissään kolhuja muutoinkin kuin vain tulostaululla. Pelinrakentaja Miro Kadmiry nilkutti pois kentältä ottelun viimeisellä neljänneksellä ja maan ykköskeskushyökkääjä Karri Pajarinen on poissa rosterista Seinäjoella. Joukkueen tiedotteen mukaan Pajarinen on poissa pelaavasta kokoonpanosta pitkälle runkosarjan loppupuolelle.   Hyökkäyslinjan avaajista ovat poissa Richard Laine ja Samuli Vehkomäki, joista Laineen kausi on joukkueen mukaan ohi käsivamman johdosta.   Kadmiry on toipunut pelikuntoon ja aloittaa pelinrakentajana.  Avaavan keskushyökkääjän paikalla pelaa Antti Lahtinen. Myös Velodromilla lähes 300 jaardia kiinniotoillaan edennyt Johannes Jauhiainen ei ole mukana kokoonpanossa. Roostersin tiedotteen mukaan Jauhiainen on poissa useita viikkoja ylävartalovamman takia.

Toinen merkittävä muutos Roostersin aloituskokoonpanossa löytyy puolustuksen linjasta. Okko Outinen on merkitty poissaolijoiden listalle ja hänen paikallaan pelaa Camille Gruel. Outisen osalta ei löydy mainintaa joukkueen loukkaantuneiden listalta.

Edellisen kierroksen tappio Kuopio Steelersille näkyi tulostaululla numeroina 34-43.  Tappiosta huolimatta Roosters voitti joukkueiden etenemiskilpailun selvästi jaardein 483-307 ja osoitti kykenevänsä nopeaan ja tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Nyt Seinäjoelle on matkaamassa joukkue, jonka miehistöstä  puuttuu viisi edellisen pelin avauksen pelaajaa. Tästä tulee jännittävä peli.

 

Torstain peli potkaistaan käyntiin Seinäjoen Keskuskentällä klo 18.30. Suora Ruutu+ lähetys taustoittaa peliä jo klo 18.00 alkaen.

 

Osta liput:  LIPPU.FI

Lue myös:  Michael Gentili korvaa Karri Pajarisen