CFL katsastaa potentiaalisia ammattipelaajia Vantaalla

Kanadan ammattilaisliiga CFL järjestää lauantaina 11. tammikuuta Vantaalla Myyrmäki-hallissa testitilaisuuden potentiaalisille ammattilaisurasta haaveileville suomalaispelaajille. Combine-tapahtumaan on ilmoittautunut suomalaistähtien lisäksi pelaajia Latviasta, Unkarista ja Venäjältä. Tilaisuus on yleisölle avoin.

CFL järjestää alkuvuoden 2020 aikana useita testaustapahtumia Euroopassa, Meksikossa sekä Japanissa yhteistyössä paikallisten lajiliittojen kanssa. Kansainvälisten tilaisuuksien tavoitteina on lisätä global-pelaajien määrää Kanadan sarjassa ja löytää uusia talentteja. CFL Global Combines tapahtumat on räätälöity mittaamaan parhaiden ulkomaisten pelaajien atleettisuutta, nopeutta sekä pelitaitoja.

Vantaan tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 17 urheilijaa, joista mielenkiintoisin lienee aivan hiljattain NFL:n pelaajaohjelmaan valittu suomalainen Chris Mulumba. Mukana Myyrmäessä on myös yliopistouransa Eastern Michiganissa päättänyt puolustusjätti Ville Valasti, jonka sopimus saksalaisen Frankfurt Universen kanssa julkaistiin aiemmin vuodenvaihteessa. Muita kansainvälistäkin uraa rakentaneita suomalaisnimiä ovat mm. Sebastien Sagne, Mickey Kyei ja Akseli Olin.

Global Combines testatuista parhaiten menestyneet pelaajat tullaan kutsumaan Torontossa maaliskuussa järjestettävään Combine tilaisuuteen samanaikaisesti parhaiden pohjoisamerikkalaisten lupausten kanssa. Oletettavaa on, että useampikin Suomen tilaisuuteen osallistunut tulee saamaan kutsun Kanadaan eikä oikea ammattilaisurakaan ole tavoittamattomissa. Kaudella 2019 suomalaisista Kimi Linnainmaa pelasi Toronto Agronautsin paidassa menestyttyään hyvin Combine-testeissä. Toistaiseksi on harvinaista, että suomalaispelaaja onnistuu ansaitsemaan toimeentulonsa ammattilaisena amerikkalaisen jalkapallon parista. Aivan taskurahoista ei ole CFL:ssa kyse. Vuonna 2018 pelaajan minipalkka oli 54000 Kanadan dollaria.

Suomalaiset urheilijat

Christer Berg DL Helsinki Roosters
Niklas Kantonen TE U Prime Athlete
Rufail Khalifa DB Wasa Royals
Micky Kyei WR New Yorker Lions
Jere Lahti OL Helsinki Roosters
Tuukka Lehtonen RB Tampere Saints
Viljo Lempinen DB Helsinki Roosters
Chris Mulumba DL University of Colorado
Akseli Olin LB,DB,K Helsinki Roosters
Okko Outinen DL Helsinki Roosters
Karri Pajarinen RB Helsinki Roosters
Sebastien Sagne WR Frankfurt Universe
Ville Valasti DL Eastern Michigan
Henri Väänänen QB Helsinki Roosters

Suomen ohella eurooppalaisia testitilaisuuksia järjestetään Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Ennakkotietojen mukaan lukuisat Vaahteraliigassa pelanneet euro-importit ovat löytäneet tiensä testeihin. Ohessa Myyrmäkeen saapuvat kansainväliset kokelaat.

Kansainväliset urheilijat

Ilia Shakurov DL St Petersburg Griffins
Daniel Stadler DL Miskolc Steelers
Karlis Brauns DL Hildesheim Invaders

CFL-joukkueiden valintatilaisuus, jossa testattujen pelaajien kohtalosta päätetään, järjestetään Kanadassa 16. huhtikuuta 2020.

Tervetuloa seuraamaan tapahtumaa paikan päältä

CFL Global Combines tapahtuma on yleisölle avoin ja veloitukseton. Katsomon ovet avataan lauantaina klo 09.15 ja tilaisuuden odotetaan päättyvän viimeistään klo 14.30. Tervetuloa paikalle seuraamaan toimintaa aitiopaikalta. SAJL tuottaa koko tapahtumasta myös suoran lähetyksen ilmaisessa Ruutu+ palvelussa. Lähetys Ruudussa alkaa lauantaina klo 09.30 ja kestää koko tapahtuman ajan. Ohjelmassa Combinen lisäksi ajankohtaisia haastattelua ja muuta lajiin liittyvää informaatiota.

Myyrmäki-hallin osoite: Raappavuorenkuja 10, Vantaa