Roosters rutiinilla Saintsin ohi

 

Helsinki Roosters (8-1) ei antanut runsaan määrän poissaoloja nuorten EM-kisoista ja muista syistä johtuen haitata sen menoa vaan otti 33-50 (19-22) voiton Tampere Saintsista (1-8), jolla toki oli omia pelaajia kisoissa myös. Saints saattoi kuitenkin hieman yllättää sarjajohtajan taistelutahdollaan ja vaikka se ei voittoon asti tänään riittänyt, on Tampereella selvästi tekemisen meininki, joka vastustajien on syytä huomioida.

Tilastojen valossa Roosters eteni selvästi Saintsia enemmmän ottelussa (475-298), mutta paras terä joukkueelta tuntui puuttuvan. Roosters vieraili RedZonella peräti 10 kertaa ottelussa ja teki seitsemän maalia, mutta jäi näin myös kolme kertaa ilman pisteitä. Saints kärsi potkupelissään lyhyiksi jääneistä lentopotkuista, mutta aloituspotkuista se nappasi pallon pariinkin kertaan suoraan itselleen.

Pelinrakentajista Roostersin Miro Kadmiry lisäsi kaksi maalia tilastoihinsa, mutta hänet myös katkaistiin kahdesti. Kiinniottajista Onni Juvonen teki kaksi maalia ja Nnamdi Agude yhden. Juoksupelissä, Karri Pajarisen poissaollessa Esa Vanhoja, Adam Connette ja Antti Lahtinen vastasivat pallonkantamisesta. Eniten palloa kantoi Connette (20) ja hän saalisti myös eniten jaardeja (125) ja maaleja (3).

Tampereen hyökkäyksessä pelirakentaja Raymond Cotton heitti 201 jaardia ja juoksi eteenpäin 91 jaardia, mutta 41 jaardia takapakkia tuoneet juoksut ja säkit jättivät kokonaisuuden 50 jaardiin. Komein juoksu oli 60-jaardin vetäisy, jolla syntyi Saintsin avausmaali.            Jokapaikan mies CJ Okpalobi kantoi palloa kerran (42j TD) ja otti seitsemän kiinniottoa, jolla joukkue eteni 160 jaardia. Lisäksi hän ehti palauttaa aloituspotkuja yhteensä 97 jaardia, suorittamaan joukkueen lentopotkut ja keräämään vielä 4,5 taklausta. Okpalobin näytöt alkavat olla sitä luokkaa, että ottajia ensi kaudelle voi olla Suomessa ja Euroopassa enemmänkin. Saintsin kiinniottomaaleista vastasi Munchie Roberts (2).

Saintsin kovin taklaaja tänään oli Veikka Lehtonen (13,0). Toni Hammar katkaisi yhden Kadmiryn heitoista ja Juuso Alakoski palautti oman syötönkatkonsa suoraan maaliin. Roostersin ahkerin taklaaja oli Camille Gruel (6,5), joista kaksi oli säkitystä.

Voiton myötä Roosters jatkaa sarjan kärjessä ja Saints puolestaan on edelleen sarjan viimeisenä. Vaahteraliigakierroksen viimeinen ottelu pelataan lauantaina Helsingissä. Wolverinesin (5-3) ja Butchersin välisessä ottelussa on vahvaa pudotuspelipanosta joukkueiden löytyessä sarjataulukon sijoilta 3. ja 4.

 

Saints – Roosters 33-50 (19-22) (ottelun kohokohdat)

1. neljännes

0-7 Juvonen, lisäpiste Olin (video)

2. neljännes

0-15 Vanhoja, lp(2) Connette (video)

7-15 Cotton, lp Alakoski (video)

13-15 Okpalobi, lp epäonnistui (video)

13-22 Juvonen, lp Olin (video)

19-22 Robert, lp epäonnistui (video)

3. neljännes

19-29 Connette, lp Olin (video)

25-29 Alakoski, lp epaonnistui (video)

25-36 Connette, lp Olin (video)

4. neljännes

25-43 Agude, lp Olin (video)

25-50 Connette, lp Olin (video)

33-50 Roberts, lp(2) Okpalobi (video)